POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Gahr Støres nye krigsretorikk forbereder oss på:

Mindre velferd og mere krig!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

«NY» KRIGSRETORIKK

Av Trygve Horgen

Da Russland gikk til angrep på Ukraina var den godt forberedte   propagandaløgnen at  «angrepet var uprovosert og at det var alene Putins feil.»  Alle som har fulgt med vet at provokasjonene -løgnene og avtalebruddene fra vestens side mot Sovjetunionen og Russland startet senest ved Berlin-murens  fall.

Den nye krigsretorikken som nå skal brukes ble formulert av statsminister Jonas Gahr Støre i dagsrevyen 5.april. hvor han la all skyld for problemene i Europa på: «RUSSLANDS FULLSKALA ANGREPSKRIG MOT UKRAINA».

Hadde Russland gått til «Fullskala angrepskrig» mot Ukraina med alle sine militære resurser, hadde landet vert like totalt ødelagt som Irak ble etter USA og deres NATO-alliertes krig og terrorbombing. Hvilke konsekvenser dette ville fått internasjonalt er vanskelig å vurdere. Russland hadde ingen ønsker om et slikt resultat. Men var det dette vesten hadde ønsket seg? Den «nye» retorikken kan tyde på det.

At denne retorikken er samordnet vises ved at NRK korrespondent  Roger Severin Bruland brukte nøyaktig samme formulering fra sin reportasje fra Polen.

Hva er så årsaken til denne ny krigs retorikken?  Er det et forvarsel til «folket» så de kan begynne å forberede seg på økt krigsdeltakelse fra vestens side,  eller er det et signal om økte krigsbevilgninger og økte bevilgninger til det norske militæret i trå med NATO,s krav om 2%  av Norges BNP? 

Vi må også merke oss  leder for  Norges offiserers -og spesialist-forbund Torbjørn Bongo, som forlangte økte bevilgninger til «Forsvaret» på bekostning av andre formål i statsbudsjettet.

Vi må nå forberede oss på økte krigsbevilgninger og økt krigsdeltakelse, som vil føre til mindre til velferd og mer krig.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  10 april 2023 11:28

  Det var den utskjelte Trump som fyrst kom med kravet om 2% av BNP til militæret. No er dette vanvitet for lengst godteke av folk flest.

  Jens Stoltenberg har seinare forklart oss at 2% ikkje er eit tak, men eit golv. Stoltenberg er dermed meir militaristisk enn den idiotforklarte Trump.

  Det må bli fredspris av slikt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen i Ukraina begynte i 2014

Så den russiske intervensjonen i Ukraina var «uprovosert»?

Forrige innlegg

Tidligere svensk riksdags- og FN-tjenestemann:

NATO er ikke en forsvarsallianse – det er et verktøy for USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.