POSTED IN Intervju

Fullskala invasjon og uprovosert krig?

Hvorfor fortsetter en å gjenta dette som ikke stemmer?

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Professor emeritus Ola Tunander er gjest i denne episoden, som handler om medienes dekning av krigen i Ukraina.

Innlegget er hentet fra Spartakus

Hva som kan sies i norske medier om denne krigen er kraftig begrenset. Vi er vitne til en ensretting, der det bare er plass til en sannhet, en virkelighetsbeskrivelse.

«Mediesystemet har fungert som en totalitær maskin, en sentrifuge, og den som har tatt opp det selvfølgelige har blitt slynget ut i stillheten. Det har bare funnets én oppfatning. Vi må gå tilbake til Pravda under den sovjetiske periode for å finne noe tilsvarende», sier Ola Tunander.

Alle de store norske mediene repeterer ustanselig frasene om et «uprovosert russisk angrep» og om en «fullskala invasjon» i Ukraina, til tross for at denne beskrivelsen ikke har noe med virkeligheten å gjøre. Hvordan er det mulig at hele den norske medieverden gjentar den propagandafortellingen som ble skapt i Washington og London de første timene etter Russlands invasjon 24. februar 2022?

Denne samtalen tar utgangspunkt i et foredrag Tunander holdt på Litteraturhuset i Oslo i februar. Det står på trykk i den ferske utgaven av kommentaravisa Ny Tid, og har vært publisert på Steigan.no. En engelsk oversettelse ligger ute på Ola Tunanders egen Substack-konto.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Rararasputin
  16 mars 2024 9:17

  Man må riste på hue av alle idiot-papegøyene som plaprer om «fullskala invasjonen». Den militære spesialoperasjonen var fjerde akt. Et svar på aksjonen neocons USA, NATO, EU osv. sto bak. Andre akt var kuppet på Maidanplassen, tredje beskytningen av Donbass og i fjerde akt kom ved russernes svar i form av den såkalte «fullskala invasjonen». Det blir som «revolusjonen» i Russland 1917. Det var ingen folkelig revolt russerne sto bak, men vold den internasjonale storkapitalen, kazarjødene, i USA, England, Tyskland etc. sto bak. «Kommunister» ble finansiert og utdannet i USA og sendt til Russland for å skape kaos, vold og revolusjon. Det ble suksess. Russland ble en slavenasjon. Bakmennene søkkrike. Derfor er krigen i ukraina igang. De samme kreftene som sto bak 1917 ville plyndre Russland på ny, som en hyggelig 100 års markering. Med det gikk galt. Putin var forberedt og det ble ingen Maidan-revolusjon i Moskva. Derfor blir det gjort forsøk å ødelegge russland gjennom Ukraina, men det vil også gå til helvete.

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   16 mars 2024 14:30

   Det er helt riktig. Det var ingen «russisk revolusjon». Det var en anti-russisk khazar-jødisk revolusjon, med en rasisme-drevet brutalitet som likner på khazar-jødenes folkemord på palestinerne i Gaza og i resten av Det Okkuperte Palestina, bare enda mer bestialsk.

   «fullskala invasjonen»: Redaktørforeningen, har du hørt om den? Det er sånn ordbruk som blir vedtatt der, etter pålegg ovenfra et sted. SÅ skriver alle disse redaktørstyrte MSM akkurat de samme frasene hele tiden. Gjentar og gjentar. Det kalles indoktrinering og hjernevask.

   Men i begynnelsen kalte de alle Russlands helt nødvendige intervenering for å hjelpe sitt eget folk, for «BRUTALE INVASJON». Men siden det etterhvert ble åpenbart for alle at russernes inngripen var alt annet enn brutal, fant Redaktørforeningen at «brutale invasjon», skulle byttes ut med «fullskala invasjonen».

   Svar
 • Putinismen som er nåtidens nazisme skal knuses og trist at Putin er like desperat som Hitler. Ukraina har aldri utgjort noen trussel mot Russland. Totalt uprovosert krig. Det ville vært som om USA hadde bombet Cuba og okkupert Cuba for å hindre en mulig fremtidig rakett utplassering der.

  Adolf Putin kan avslutte sin nazi krig i dag og få fred.

  Svar
  • Er du helt blendet av all propaganda og løgn? Hehehe. Ser du ikke virkeligheten? Eller er du ironisk?

   Svar
  • Øyvind Aarsnes
   16 mars 2024 18:23

   Du har i alle fall blitt hjernevasket av MSM. Les boken til Per Aslak Ertresvåg MAKTEN BAK MAKTEN. Regner med at du også ikke forstår hvem som styrer denne verden og hvem som har sine kontorer i Pentagon. Nato er blitt verdens største terrororganisasjon styrt 100 % av «Illuminato». Prøver bare å hjelpe folk som er blitt totalt forført.

   Svar
  • Kjære Andre K Det er visst ugreie i begrepene dine . God bedring .

   Svar
  • Tor Larsen
   19 mars 2024 20:39

   Det er fint at du Andre K kommenterer her inne slik at derimot.no ikke blir et ekkokammer, men så sørgelig at kommentaren din er så uinformert og uintelligent. Hvorfor, og det er et fenomen man ser i alt det lille som er igjen av noenlunde fri debatt i Norge, er det slik at ingen meningsytrer for NATO greier å få noe rett? Faktisk ikke engang Jens Stoltenberg som i Europaparlamentet sist høst var så uenig med det du skriver at du motsier ham, samtidig med at Jens fortsetter å hevde det du her står for?! Det er fullstendig umulig å få noe av hva dere mener til å henge sammen med noe annet som har skjedd. Er dere virkelig virkelige eller er dere en slags absurd spøk? (se avsnittene 25-27 i Stoltenbergs tale: https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_218172.htm )

   Svar
 • Reidar Kaarbø
  16 mars 2024 16:45

  Takk for en MEGET god sak og samtale mellom Ola Tunander, Lars Birkelund og Terje Alnes. Spennende å reflektere om våre politikere og medier vet hva som egentlig har skjedd og skjer og hvorfor.

  Hvis de IKKE vet, er det litt pussig. Man trenger ikke være rakettforsker for å finne sannheten, dette er noe en fjortis klarer i løpet av et par kvelder foran PC’en. Det ligger en bråte god og nøytral informasjon som kan gi god realitetsorientering både for politikere og journalister.

  Hvis de VET, betyr det at vi, folket, er holdt for narr, og at media og politikere bevisst har sensurert alle lag i samfunnet i tråd med en gitt agenda. Da har landet fått en ledelse som motarbeider folket.

  Det som er helt klart er at media smeller igjen døra for meninger som ikke er stuerene. For eksempel for NRK er det bemerkelsesverdig i hvilken grad de unnlater å informere om HELE bildet, og hvordan de utelater seriøse stemmer som kan gi en bredere innsikt. Manglende vilje til å dekke alle vinklinger betyr at politikere og medier trolig VET sannheten.

  Da må vi se på selve krigen. Så langt har våpenindustrien tjent enorme summer, og fremtidige budsjettøkninger i alle land vil gi enda større profitt. NATO har surfet godt på krigen og utvidet med Finland og Sverige.

  At NATO og USA kan vinne denne krigen ved å «svekke» Russland er utenkelig, selv om det er krefter som ønsker dele opp Russland og ta del i alle godbitene der. Før dette skjer, får vi en global atomkrig.

  Svar
 • Tor Larsen
  19 mars 2024 21:11

  Men det er da noe mer som skjer enn bare at NATO supporterne fortsetter å gjenta gamle løgner som ikke stemmer, som om de som framfører usannhetene satser på at tilhørerne ikke skal få annet å vite, noe som jo kan være sannsynlig i og med ensrettingen av MSM. Det er som om de går i stykker innenfra og opptrer stadig mer som fragmenterte og i strid både med logisk tenking og seg selv, det siste antar jeg skjer fordi de i egenskap av å være mennesker de også har en iboende logisk sans. De fortsetter som å følge en bærende frekvens i det bestående mens frekvensen blir tiltagende disharmonisk, opphakket og uutholdelig; rent ut døende. Dens tilhengere følger den som om de ikke våger å slippe taket -og må ende i slik disharmoni som den. Det er som om vi som lever i dag opplever noe nytt, men kanskje er det bare ubeskrevet slik når sivilisasjoner dør. Er vi radiobølger vi og?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Noen tror krigen begynte for ett år siden.

Vi har nettopp markert niårsdagen for krigen i Ukraina.

Forrige innlegg

Russlands industri-kapasitet gir dem enorme fordeler:

De produserer i dag tre ganger flere granater enn vesten samlet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.