POSTED IN USA

Full krise i USA:

Nekter Pentagon å utføre politisk oppdrag i Venezuela?

0
Print Friendly, PDF & Email

voltaire.net er ofte ute med helt andre analyser av begivenheter av det som skjer. I dette tilfellet er det også frempå med en slik. Det fremgår av det de skriver under at de signaliserer at det er dype konflikter innad i USA nå hvor generalene i Pentagon er på kollisjonskurs med den sittende presidenten og det kanskje planlegges et militærkupp i USA.

Vi har tidligere hatt en tilsvarende melding fra voltaire.net om forberedelser til maktovertakelse i USA fra krigsmaktens side. For mange virker dette ytterst usannsynlig. Men i disse tider når en rekke demokratiske rettigheter settes til side for et virus som så langt vi kan se bare er farlig først og fremst for syke, eldre og ikke vesentlig farligere enn et influensavirus, da er det tid for andre store begivenheter.

Etter at mediene i USA har demonisert landets folkevalgte president i fire år og det er sannsynlig at han vil vinne valgte til høsten ser jeg ikke bort fra at dette faktisk kan ha noe for seg. I disse koronatider er det mye som fortsatt vil skje fremover.

Knut Lindtner

Pentagon nekter å kidnappe Venezuelas president Nicolas Maduro.

For Voltaire Network

Det Hvite Hus og Den Europeiske Union planla å fjerne presidenten i den Boiivariske Republikken Venezuela og presidenten for deres grunnlovsforsamling Diosdado Cabrllo. Så skulle de fjerne de konstitusjonelle insitusjonene i landet, med unntak av Den Nasjonale Hæren.

Den 26. mars kom riksadvokat i USA med en melding om etterlysning av presidentene Maduro og Cabello, anklaget for narkotikatrafikk. De utlovet heftige belønninger til enhver som greidde å innbringe disse «kriminelle» til «rettferdighet»(i USA vil det si å bringer dem for retten).  

USAs marine og justisdepartementets avdeling for narkotika skulle kidnappe disse to, og fengsle den i USA.

Flere krigsskip, inkludert en destroyer, hadde blitt posisjonert for å assistere SouthCom (USAs kommando for Sør Amerika) i denne operasjonen.

Den 31. mars kom utenriksminister Mike Pompeo med en Democratic Transition Framework for Venezuela. Ideen var å etterligne Operation Just Cause der Washinton hadde overtatt kontrollen over Panama i 1989.

Men helt uventet så gikk Pentagon rasende mot denne operasjonen. De mente det var upassende midt i koronavirus- pandemien.

Forholdet mellom president Donald Trump og hans generaloffiserer er stadig mer anstrengt,

Det er en åpen hemmelighet at NorthCom vil sette presidenten til side for å overta makten, for så å kunne kontrollere epidemien. 

De militære er ventet å posisjonerer seg som en nøytral enhet, uavhengig av den politiske kløften mellom demokrater og republikanere.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde v/Bob Smith

https://www.voltairenet.org/article209630.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Spartakus:

Mindre stolte kapitler i norsk forsvarshistorie.

Forrige innlegg

Sterk kritikk fra filmskaperen Oliver Stone:

Vil ikke lette på sanksjonene under korona-epidemien.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.