POSTED IN Endring av politikken, Storbritannia

Frihandel er slutt på grunn av Kinas fremgang.

Nato-Stoltenberg: Nå må Huawei stoppes.

0
Print Friendly, PDF & Email

Naturligvis sier ikke Jens Stoltenberg dette slik ordlyden er i overskriften, men meningen er klar. Hva Nato har med Storbritannias kommunikasjonsnett er naturligvis et spørsmål. Med i videste forstand har alt i et land med landets sikkerhet å gjøre. At Nato-ledere blander seg inn i avgjørelser internt i Storbritannia er det derfor få som reagerer på.

Slik verden utvikler seg blir vi altså vitne til at fordi vesten taper i den teknologiske utviklingen prøves det med alle midler å snu denne uavvennelige prosessen – også gjennom direkte press fra Nato-ledelsen.

Frihandelen er hyllet som en virksomhet for økonomisk fremgang og vekst.

Og naturligvis faller frihandelen og den frie konkurransen i denne prosessen. Det forteller at nok en myte som er formidlet med kraft i ti-år etter ti-år også står for fall. Handelen skal bare være fri så lenge de rette tjener på det.

Jeg skal ikke ta stilling til hele 5G-problematikken her, men det som skjer forteller at den ikke blir mindre viktig i tiden som kommer og at de som utvikler den beste teknologien på dette felte vil ha en stor fordel.

For de som ikke vet det – og det er de fleste i Norge – er 5-eyes samarbeidet et svært overvåkningssystem mellom fem land med USA i spissen. De mister fordelen dette systemet gir hvis medlemsland i 5-eyes-samarbeidet tar i bruk Huawei-teknologi.

Knut Lindtner

Natos leder Stoltenberg sier at det vil bli en ny gjennomgang vedrørende Huaweis deltagelse i Storbritannias 5G Nettverk.

UK tillot Huawei å delta i oppbyggingen i deres hjemlige 5G-nettverk tidligere i år. Imidlertid har situasjonen vedrørende den kinesiske telegiganten blitt langt mer spent seinere gjennom at USA har advart UK om sikkerhetsrisikoene ved å la selskapet delta i prosjektet.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, har omtalt 5G-uenigheten i Storbritannia ved å si at det blir en ny gjennomgang om Huawei og 5G nettverk.

«Jeg stoler på at regjeringen i UK vil utforme sine nettverk på måter som beskytter nettverkene og sørger for at UK har sikre 5G-nettverk», sa Stoltenberg til BBC-radioen. «Derfor tror jeg også at det er viktig at det nå blir en ny gjennomgang for å sikre at det skjer.»

Han har dessuten merket seg at «Kina tar innpå seg vesten» og at blokken ikke kan overse dette.

Samtidig har britiske operatører advart mot å ekskludere Huawei ved å si at de risikerer utviklingen til britisk teknologi.

Scott Petty

«Den britiske ledelsen innen 5G vil bli tapt hvis mobiloperatører blir tvunget til å bruke tid og penger på bytte ut eksisterende utstyr», sa Scott Petty til Financial Times. Hen er  sjefsteknologen til Vodofone i UK.

Boris Johnsons regjering sa i forrige uke at de ville arbeide med 5-Eyes sikkerheten med partnerne (USA, Canada, New Zealand og Australia) for å utvikle alternativer til Huawei for implementering teknologien.

USA og ulike europeiske land oppfordret London til å gjennomføre fullt forbud mot Huawei-utstyr av sikkerhetsmessige årsaker før 2023 når det hele skal taes i bruk, fordi det var fare for at selskapet kunne ha «bak-dører» som kunne tillate at Beijing kunne spionere på britiske borgere.

Oversatt av Knut Lindtner

https://sputniknews.com/uk/202006101079573115-vodafone-says-uk-risks-losing-leadership-in-5g-if-cabinet-forces-huawei-equipment-replacement/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

NATOs navn og oppskrift på regime-endringer:

Fargerevolusjoner

Forrige innlegg

Bukken til havresekken?

Hvem kan stoppe Nicolai Tangen?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.