POSTED IN Frankrike, Russland

Franske leiesoldater i Ukraina.

Er Frankrike i uerklært krig med Russland?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den russiske dumaen skal henvende seg til det franske parlamentet.

Den russiske dumaen vil henvende seg til det franske parlamentet angående tilstedeværelsen av franske «leiesoldater» i Ukraina.

Offisielt er ikke Frankrike engasjert i militære operasjoner i Ukraina, men støtter sistnevnte ved å forsyne det med våpen. Hvis franske soldater var involvert i kampene, ville den franske republikken være i krig med den russiske føderasjonen.

Det ser ut til at Dumaen er innstilt på å avsløre tilstedeværelsen av franske spesialstyrker, som er i Ukraina uten tillatelse fra det franske parlamentet.

Artikkel 35 i den franske grunnloven fastsetter som følger:


«Regjeringen informerer parlamentet om sin beslutning om å la de væpnede styrkene intervenere i utlandet, senest tre dager etter at intervensjonen startet. Den spesifiserer målene som etterstrebes. Denne informasjonen kan gi opphav til en debatt som ikke etterfølges av noen avstemning.
Når inngrepets varighet overstiger fire måneder, forelegger regjeringen sin forlengelse for parlamentet for godkjenning. Den kan be nasjonalforsamlingen om å ta den endelige avgjørelsen.»

https://www.voltairenet.org/article220299.html

Forsidebilde: Alex Ovs

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  23 januar 2024 14:08

  Artilleri-ammunisjon 152 og 155 mm frå ukrainske stillingar drap 27 sivile i Donetsk for nokre dagar sidan.

  Ammunisjonen på 155 mm er ei helsing frå Raufos/Nammo og den norske staten. Noreg er òg i krig mot Russland, men er for uryddige til å proklamera det.

  Svar
 • Skummelt.
  Flere NATO-land har nok militære eksperter og rådgivere tilstede i Ukraina. Men disse kan i dagens situasjon hvor det går dårlig for Ukraina, risikere å delta direkte i selve kamphandlinger. Vestlige land kan jo ikke la Russland vinne krigen er nok NATOs holdning. Faren er at man til slutt havner opp med en atomkrig.

  Russland kommer ikke til å gi fra seg Krim på frivillig vis, flertallet av befolkningen her ønsker å være en del av Russland og Krim betraktes av Russland for å være en helt sentral del av Russland. (USA splittet i sin tid ut Kosovo fra Serbia uten særlige protester i vestlige land, men det å skulle la befolkningen på Krim også bestemme sin egen skjebne på demokratisk vis er utenkelig for NATO-landene til tross for at de sier at de er forsvarere av demokratiet her i verden)

  Ved en langvarig krig i Ukraina risikerer Norge å kunne bli et bombemål for Russland når det gjelder slikt som våpenproduksjon (feks på Kongsberg), gassrørledninger som forsyner Europa med gass og også eventuelt radarstasjonene nordpå i Finnmark og Troms (bla i Vardø og Vadsø). Alt dette for å svekke NATO-landenes evne (industrielt og militært) til å føre krig mot Russland.
  Det skal trolig veldig mye til for at Russland invaderer og okkuperer NATO-land med militære styrker. Russland mangler slik militær kapasitet (Russland er en liten militærmakt).
  Dessuten mangler ikke Russland naturressurser (noe som EU-landene derimot gjør). Russland har et stadig økende industrielt samarbeid med Kina og kan klare seg uten noe særlig industrielt samarbeid vestover.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Slovakias forsvarminister:

Alt er sendt til Ukraina: luftforsvar, flyvåpen og penger. Nå er det helt tomt.

Forrige innlegg

Mislykket USA-landing på månen.

Var hele Apollo-programmet en stor bløff?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.