POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Frankrike vil ha forhandlinger mellom Russland og Ukraina.

USA og UK vi ha fortsatt krig for å knekke Russland.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USA og Storbritannia er på kollisjonskurs med Frankrike og hevder at det ikke er noen bakdør for Putin

Etter at Frankrikes president Emmanual Macron ba om en forhandlet løsning på krigen i Ukraina, sa amerikanske og britiske tjenestemenn at Russland må tape (krigen red.).

av Kyle Anzalone

USA og Storbritannia ser for seg Russlands fullstendige nederlag i Ukraina. Ved å bryte med andre NATO-medlemmer som foretrekker et forhandlet oppgjør, uttalte en amerikansk tjenestemann at krigen ender med Russlands «nederlag», og en britisk tjenestemann på høyt nivå sa at Russlands president Vladimir Putin «må tape».

I en tale til et italiensk nettsted sa Storbritannias utenriksminister Liz Truss at Russland må bli beseiret i Ukraina, og at det ikke var noen bakdører for Putin.

«Putin må tape i Ukraina, og vi må se til at landets (Ukrainas, red.) suverenitet og territorielle integritet gjenopprettet.» Hun la til, «mot dette målet må vi jobbe for å få med hele Europa, slik at de hjelper ukrainerne med å vinne.

Kommentarene fra Truss var et svar på at Frankrikes president Emmanual Macron antydet at Vesten kunne avslutte krigen ved å inngå kompromisser med Moskva.

«Vi er nødt til å gjøre dette med Ukraina og Russland rundt bordet. Avslutningene  på diskusjonene og forhandlingene må gjøres av Ukraina og Russland. Men det kan gjøres ved at de utelukker hverandre og heller ikke ved at de ydmyker hverandre», sa Macron.

USAs permanente representant til NATO siden 2021

Sammen med Paris presser Tyskland og Italia på for en diplomatisk fremfor en militær resolusjon. Det hvite hus har imidlertid samme holdning Downing Street. Fredag ​​ba USAs NATO-ambassadør, Julieanne Smith, om at Russland ble påført et nederlag.

«Vi ønsker å se et strategisk nederlag for Russland. Vi vil at Russland skal forlate Ukraina, vi vil at Russland skal stoppe volden, stoppe disse vilkårlige brutale angrepene på sivile,» sa Smith.

Siden starten av invasjonen har Washington forpliktet seg til til den militære løsningen for Ukraina. Mens utenriksminister Antony Blinken ikke har snakket med sin russiske kollega på over tre måneder, har USA godkjent over 30 milliarder dollar i våpenoverføringer til Kiev

Oversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Ashkan Forouzani

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute, og medvert for Conflicts of Interest.

Linker finnes hvis en går inn i artikkelen som det er link til over.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Ingen vilje til diplomati eller kompromiss fra de stridslystne «damene» fra USA og UK, greit å vite i tilfelle noen fortsatt tror på myten om at kvinner i politikken vil gi en fredeligere verden. Det er motbevist for lenge siden, bare tenk på Madeleine Albright. Eller Jacinta Ardern som morer seg kostelig over økning i selvmord. Likestilling er oppnådd, d.v.s. de viser seg å være like ille som menn.

  Svar
  • Først skapte Gud himmel og jord – så hvilte han.

   Så skapte han alle dyrene, plantene og trærne og ellers alt som lever i naturen. Så hvilte han.

   Så skapte han mannen, så hvilte han.

   Så skapte han kvinnen – siden har ingen hvilt …

   Svar
 • Olav Sæther
  22 mai 2022 9:10

  Det var galningene i DC som satte dette i gang i 2014, deres planer er overherredømme i Eurasia. Og nå holder de på å dra oss inn i den tredje verdenskrig.

  Svar
 • «Vi ønsker å se et strategisk nederlag for Russland. Vi vil at Russland skal forlate Ukraina, vi vil at Russland skal stoppe volden, stoppe disse vilkårlige brutale angrepene på sivile,» sa Smith. »

  Dette kunne vært greit, ja til&med flott.
  – Men når det kommer fra politikere i land som har stått for de aller fleste første- angrep på andre nasjoner de siste ti-årene, og som gjennom dette har stått for massedrap på sivile ; – da er det psykopati.

  Svar
 • Hovedkonflikten i dagens verden går mellom USA og Kina. Det er mulig at det vi nå ser i Ukraina er det første større militære slaget i WW3. USAs mål er regimeskifte både i Kina og Russland. Mulig at dette doble mål kan gjøre at USA vil bremse opp noe av krigføringen mot Russland for å kunne sette inn et større anslag mot Kina isteden? USA er kanskje villig til å risikere atomkrig (hvor USA blir truffet) primært for å nedkjempe Kina.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Saboterer Biden-regjeringen matproduksjonen?

Vi står overfor verdens største sultkatastrofe på svært lang tid.

Forrige innlegg

Azovstal-styrker kapitulerte!

Slutten for Zenensky’s ledelse i Kiev?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.