POSTED IN EU, Migrasjon og flyktninger

Først sanksjoneres Hviterussland, deretter kritiseres landet for ikke å følge opp avtalene som EU sjøl kansellerte.

EUs dobbeltmoral er tjukk som graut.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Festung Europa: 

Nå trengs hjelp til flyktninger. FNs høykommissær (UNHCR), som har i hovedoppgave å støtte og beskytte flyktninger, er i Hviterussland. Irak vil ha flyktninger hjem. Tyrkia vil forby flyreiser for syrere, irakere og jemenitter. 

Eskalering av konflikten mellom EU og Hviterussland får FNs flyktninge-hjelp (UNHCR) til å handle. FN-organet tilbyr hjelp til tusenvis som er strandet i minusgrader på grensen mellom Hviterussland og Polen. Og de vil til EU. 

«Nå må vi forebygge dødsfall og få mennesker til trygge steder i Hviterussland», heter det i en uttalelse fra UNHCR som legges ut 12/11 etter besøk i en teltleir på grensen, med hjelp av hviterussiske myndigheter.

EU anklager Hviterusslands president Alexander Lukasjenko for å lokke migranter til Minsk med løftet om reise til EU.

Aleksandr Grigorjevitsj Lukasjenko eller Aljaksandr Ryhoravitsj Lukasjenka er en hviterussisk politiker som har vært president i Hviterussland siden 20. juli 1994. Før Lukasjenko startet i politikken arbeidet han som direktør i et statseid jordbrukkollektiv. Wikipedia

 

Lukasjenko: «I protest mot faktiske EU-sanksjoner mot vårt land, vil vi ikke stanse folk på reise til et «bedre liv»». 

EU svarer: «Sanksjoner mot Hviterussland vil skjerpes ytterligere». 

Heiko Maas (SPD), tysk utenriksminister, sier i forkant av et fellesutenriksminister-møte i EU, mandag 15/11 til Rheinische Post: «Sanksjonene mot personer som direkte eller indirekte støtter smuglingen, blir utvidet». 

Justisminister Horst Seehofer (CSU) agiterer for Polens syn: «Landet gjør en jobb for hele Europa», sier han til Funke 12/11.

Polens regjering sender 10 000 soldater til grensen, som med makt avviser flyktninger som vil inn i EU. Polen er på kollisjonskurs med EU-lover og Genève-konvensjon, men handler ut fra vedtak i det polske parlamentet.

Tyrkias generaldirektør for sivil luftfart beordrer 12/11 ​​et midlertidig forbud for borgere fra Irak, Syria og Jemen mot å fly til Hviterussland fra Tyrkia. Foranledning er sanksjons-trusler fra EU mot flyselskap som frakter migranter til Hviterussland for å ta seg fram «ulovlig» til EU-land. Både halv-statlige Turkish Airlines (THY) og statseide hviterussiske Belavia melder at de ikke lenger vil ta med borgere fra de tre statene til Minsk.

Samtidig prøver Iraks regjering å få tilbake borgere, strandet i Hviterussland. Iraks ambassade i Moskva ber dem som er villige til å returnere, la seg registrere for gratis retur med fly. 

jesidier Oversikt | Religioner.no
Jesidier, eller yazider, er medlemmer av et religionssamfunn med utbredelse i kurdiske områder i IrakIranTyrkiaSyriaArmenia og Georgia, i nyere tid også i Europa, med tyngdepunkt i Tyskland. (Fra Store Norske Leksikon) Bildet er hentet fra religioner.no 

Men tvangsretur avvises av sekretær i Iraks migrasjonsdepartementet, Karim Nuri, i samtale med kurder-kringkasteren Rudaw. Flyktninger insisterer: «Vi vil heller vil dø enn å bli returnert». De fleste migrantene er kurdere fra Irak. Ifølge den kurdiske regional-regjeringen er antallet flyktninger derfra 8000, sies det på Rudaw. 

I Kurdistan-regionen har familiene Barzani / Talabani etablert et regime, like korrupt som autoritært, mens store deler av folket lever i fattigdom. Tyrkias flyvåpen bomber jevnlig mål i regionen. Tallrike jesidier, som overlever folkemordet fra «den islamske staten» (IS), ser ikke lenger en trygg framtid i Midtøsten og befinner seg nå i Hviterussland.

Per Lothar Lindtner, 13/11-2021. Kilde: Nick Brauns, Junge Welt, 13/11-21

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  16 november 2021 15:41

  Tallrike jazidier. De har en annen religion enn muhammedanerne. Det forklarer at Europa ikke vil ha dem. De som kommer via Middelhavet, derimot.

  Svar
 • Denne saken er mye dypere enn som så!
  For det første er det H.Clinton og hennes departement og neo-cons med # pressetalsmann# Blinken som styrer showet. EU har i prinsippet ingenting med denne saken å gjøre.
  Sålangt i år er det migrert oppunder 25000 fra Frankrike til England.
  Fra Mexico til USA er tallet mye høyere. I Hviterussland var det 4000 som nå er under 2000 migranter på grensen.
  Men den virkelige store trasèen av migranter som ikke er på radaren går igjennom Bosnia til Kroatia. Så den ene delen av Europa er OK og den andre delen er NO,NO.
  Det neste er sanksjoner mot Hviterussland og da spesielt det statlige flyselskapet Belavia.Hvis det også blir sanksjoner mot Aeroflot, hva blir automatisk svaret fra russisk side?
  Jo, ingen europeiske flyselskap får lov til fly over russisk territorium feks til Asia.
  Det neste er at Hviterussland har tradisjonelt et meget godt forhold til sine naboland, inklusiv Ukraina . Så disse landene rundt Hviterussland blir nok skviset av neo-cons mer enn de setter pris på.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rapport fra Australia:

Motstanden mot koronadiktaturet vokser.

Forrige innlegg

Vi passerer 10000 daglig åpnete innlegg og har doblet oppslutningen på tre måneder.

Nettavisen Derimot.no gratulerer seg selv med formidabel fremgang.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.