POSTED IN Demokrati, Endring av politikken, Norge

Forslag fra Zelensky støttes av noen i vest:

Kollektiv straff for alle med russisk pass.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er så grovt at det nesten ikke er til å tro. Men som følge av et massivt propaganda-press i et halvt år tillater en seg denne formen for statlig formulert rasisme.

Å stille spørsmål ved holdningene til noen med en spesiell tro ble fort definert som rasisme (muslimer, jøder). Særlig en del jøders spesiell holdning (de står over alle andre som guds utvalgte folk) måtte en ikke problematisere for da var en antisemitt.

Å problematisere det å holde åpne grenser for folk fra andre land var også for noen forbudt selv om enhver forstår at voksne analfabeter som heller ikke mestrer språket norsk ikke vil kunne klare seg i et land som Norge.

Men å stenge grensene for en innbyggerne i et helt land forslåes nå i fullt alvor. Dette er et av våre naboland som har en befolkning med verdens høyeste utdannelse. Og en slik blokkering vil fungere som en kollektiv straff (forbudt etter Geneve-konvensjonen) hvor de fleste uansett ikke har gjort noe galt hvordan en snur og vender på det.

Jeg tipper at svært få av våre ledere vil kommentere dette forslaget og enda færre vil kritisere det. Det kommer dessuten fra en president i et land hvor nå alle opposisjonspartier nå er forbudt.

Knut Lindtner
redaktør

Kreml: Forslag om å forby russarar innreise i Vesten liknar nazisme

Å forby russiske turistar i blokka er 1940-talstenking, hevdar Moskva

President Vladimir Putins talsmann sa også at denne typen strategi minna han om «ytringar som kom frå hjartet av Europa for rundt 80 år sidan».

Kaja Kallas - Wikipedia
Kaja Kallas

Peskov responderte på eit utspel frå Estlands leiar Kaja Kallas, og liknande låt frå Finland, om å ekskludere russarar totalt frå Schengen-sona [torsdag den 11. kjem det også meldingar om at Latvia kjem til å utvise russarar, og at EU diskuterer om dei skal følge på, mrk.].

Han påpeika at det er statar som allereie har blitt vurderte som «uvenlege» av Moskva, som kjem med desse framlegga. «Mange land berre mistar realitetssansen i all uvenskapelegheita si,» sa han.

Utsegnene frå Helsinki og Tallin kom etter at Ukrainas president Vladimir Zelensky kom med krav om at ein skulle forby alle russiske statsborgarar å reise til Vesten i minst eit år framover. Russarar bør «leve i si eiga verd så lenge dei ikkje endrar filosofien sin,» sa Zelensky til avisa Washington Post på måndag.

Den ukrainske leiaren insisterte på at det var akseptabelt å halde ein heil nasjon ansvarleg for avgjerdene til styresmaktene i landet, og føreslo at russiske statsborgarar som no bur i Europa og USA bør deporterast.

Men Kreml-talsmannen ytra håp om at «det sunne folkevettet vil sigre, og [at] dei som har kome med slike krav vil ta til fornuft.»

«Adolf Hitler prøvde å implementere slike idéar om eit heilt folk,» sa Medvedev, som no er nestleiar for Russlands Tryggingsråd. «Kva meir treng ein vite om dei ukrainske autoritetane sin natur?»

Han refererte til Nazi-Tysklands utrydding av påstått uønska folkegrupper, inkludert jødar, sigøynarar, uføre og kommunistar, i første halvdel av 1900-talet. 

Omsett av Monica Sortland

https://www.rt.com/news/560536-peskov-eu-visa-ukraine/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  12 august 2022 10:12

  Putin/Peskov har betre dømekraft og eit sunnare menneskesyn enn Estland/Kallas/Nato. Synd at Noreg er på feil side av historia.

  Svar
  • Og vi sender rundt 50 offiserer til UK for å lære ukrainere hvordan vi dreper russere.
   Stortinget bør tømmes for delegater.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    12 august 2022 17:58

    Det tek til å koma mange teikn på at avnazifisering trengst fleire stader enn i Ukraina. Russarar er blitt vår tids jødar: Russisk eigedom vert stolen, handel blokkert, russisk kultur, idrott og språk vert utestengde, og no skal russiske pass i praksis få jødestempelet og gjera det uråd for russarar å reisa utanlands.

    Norske krigarar har god trening i å drepa afrikanarar og afghanarar. Det ville vera blåøygd å tru at dei har motførestillingar mot å hjelpa til med å drepa russarar.

    Norsk borgarar må snart stilla seg spørsmålet: Er det russiske våpen som drep nordmenn, eller er det norske våpen som drep russarar og aust-ukrainarar?

 • Ryktet om at Zelensky er kokainavhengig virker stadig mer sannsynlig. Stoffet frembringer stormannsgalskap, og gjør overvurderingen av seg selv enda mer ekstrem hvis grandiositeten allerede var i individet. Den lille mannen har forestillinger om at han kan komme med krav og forlange hva som helst.

  Svar
  • Komikeren, løgneren, psykopaten og presidenten kan også bli dopa av å bli invitert til å tale på storskjerm til alle verdens nasjonalforsamlinger. Og idiotane lytter og feller ei tåre.

   Svar
 • Sverige, Finland og Estland – tre kvinnelige ledere som tydeligvis har møttest på firskjellige ensrettede kurs. Nå drøfter de to sistnevnte mulihghetene til å stenge St.Petetsburg adgang til Østersjøen.
  Det virker lovende – for det totale vannvidd.

  Svar
  • «Vi er utålmodig på at regjeringen bekrefter at de vil gjøre som Stoltenberg ber om. Ukraina trenger flere våpen, raskere, sier Venstre-leder Guri Melby til Klassekampen.» Og han vil ha norsk våpenindustri til å produsere for Ukraina.
   Kvinnelige ledere ville gi en bedre verden var det snakk om. Feil. Det er likestilling. De er like dårlige og i alle fall ikke bedre. Det er herved bevist: Ursula von der Leyen, Erna Solberg, Jacinda Ardern, Angela Merkel, Gro Harlem Brundtland, Hillary Clinton, Nancy Pelosi, AOC etc.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Spartakus faktasjekker Jens Stoltenbergs tale på Utøya.

Hvor er de kritiske spørsmålene?

Forrige innlegg

Mens norske kunder må betale så det svir.

Hvorfor slipper Deutsche Bahn med en pris på 30 øre pr. kwH?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.