POSTED IN Helse, Ytringsfrihet

Forsamlingsforbudet:

Kan tydeligvis brytes dersom det er mange nok.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dommedagspesten som ikke var så farlig likevel.

Etter at hele samfunnet har vært nedstengt og vi er blitt advart mot store forsamlinger er det plutselig ikke særlig farlig lenger. Bare saken vi samles mot i store grupper er viktig nok kan forsamlingsforbudet brytes: En mørkhudet mann i USA blir drept av politiet. Dette skjer hele tiden og er ingen nyhet. Langt flere hvite mennesker drepes av politiet i USA uten at noen vil demonstrere mot det.

Dette er ikke antirasisme, men anti-mørkhudet rasisme. Det er ikke bare mørkhudete sine liv som teller. Alle liv teller. Det var hovedargumentet for Korona-nedstengningen. Selv liv som var i ferd med å avsluttes, og som ikke kunne reddes, telte. Det viser tallene: De som døde av Covid-19 hadde en gjennomsnittsalder tilsvarende befolkningens levealder. De fleste ville ha dødd i løpet av kort tid i alle fall. Covid-19 var strået som knekket kamelens rygg.

Nedstengningen, som vi ble fortalt var helt nødvendig for å unngå en sosial katastrofe, har forsterket en økonomisk krise i emning og løftet den til uante høyder. Den har forårsaket at viktige helsetjenester er satt på vent, andre helsetjenester er stengt, f.eks. fysioterapi og tannlegetjenester. Ulike viktige forsamlingshus måtte stenge. Sårbare og utsatte barn har blitt neglisjert. Folk fikk ikke besøke sine pårørende på grunn av smittefaren. 1. mai, 17. mai og alle kultur- og idrettsarrangementer ble avlyst for å redde oss fra pesten. Hundretusenvis er kastet ut i permisjoner og arbeidsledighet.

Så blir en mørkhudet mann i USA drept av politiet. Da gjelder ikke nedstengningen og smittefaren lenger. Denne saken er viktigere enn vår kollektive sikkerhet? Har dere holdt oss for narr, politikere og helseeksperter?

Jon Engen-Helgheim fra Hokksund og Drammen er en norsk politiker og stortingsrepresentant fra 2017. Wikipedia

Jeg må beklageligvis si at Helgheim fra FrP har et vesentlig poeng i kritikken av demonstrasjonene. Og kritikken rammer egentlig regjeringen og deres skremselspolitikk enda hardere, men indirekte: Var det ikke en livsfarlig pest vi stod overfor likevel? Har alt vi har vært utsatt for vært løgn og bedrag?

Hvis politikerne mente noe med disse ødeleggende tiltakene, viser tafattheten i etterkant at de egentlig ikke trodde på det de gjorde. For vi ser at hvis mange nok samler seg, kan myndighetene ikke gjøre noe, uansett sak.

Hva Helgheims motiver for kritikken av demonstrantene er, spiller i denne sammenheng ingen rolle. Han påpeker en uoverensstemmelse mellom det våre myndigheter sier og det de gjør når mange nok samler seg.

Personlig har jeg fra dag én vært motstander av disse korona-tiltakene vi har vært påført av myndighetene; politiske tiltak som har uoversiktlige og dødelige økonomiske og sosiale konsekvenser. Jeg har vært tilhenger av åpne samfunn og blitt overrasket over at det ikke har samlet seg folk til protester av disse tiltakene.

Men når folk nå samler seg til protest er det ikke mot det som rammer oss alle, men mot en sak som foregår i et land langt borte og som skjer hele tiden. Og myndighetene reagerer med tafatthet fordi det var så mange som møtte opp at de ikke kunne stoppes, og politiet viste til at grunnloven går foran smittevernloven. Dette måtte politikerne vite, eller gjorde de ikke det?

Demonstrasjonene viser hvor hul regjeringens retorikk har vært. For hvis det var en livsfarlig pest vi stod overfor skulle ikke dette ha kunnet skje.

Vi er demonstrantene en stor takk skyldig. Ikke for det de demonstrerte for eller mot, men at de samlet seg og avslørte at begrunnelsen for samfunnets nedstengning var et bedrag.

Knut Lindtner

Forsidebilde: Changbok Ko

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Langt flere hvite mennesker drepes av politiet i USA uten at noen vil demonstrere mot det….
  Dette er ikke antirasisme, men anti-mørkhudet rasisme. Det er ikke bare mørkhudete sine liv som teller. Alle liv teller.»

  Og ungdom i Norge demonstrerte. 😉
  En forført ungdom, som er vokst opp i dobbeltmoral.
  Hvor var ungdommen og media, når en hvit mann, vår statsminister (!) drepte en mørkhudet statsleder i Libya, og 500 ganger så mange mørkhudede ungdommer, som ABB i Norge?

  Når moral blir erstattet med dobbeltmoral lenge nok, så er det tydligvis lett å forveksle.
  Trist for vår nye generasjon som vokser opp i dette. Så får vi håpe at et oppgjør kommer.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bukken til havresekken?

Hvem kan stoppe Nicolai Tangen?

Forrige innlegg

Norske politikere:

I styret for ny anti-Kina-organisasjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.