POSTED IN Russland, Tyrkia

Forholdet til Russland snudd:

Tyrkia legger opp til full konfrontasjon.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nå går Tyrkia til kamp mot Russland.

Fra Voltaire Network.

Tyrkia har utplassert betydelige styrker i Idlib-provinsen – et brudd på Syrias suverenitet og på deres egen forpliktelse ifølge Sochi-avtalen. 

Siden begynnelsen av denne måneden har Tyrkia og Syria vært involvert i 16 sammenstøt, og flere av disse har involvert Russland. Kampene har etterlatt seg flere døde på begge sider.

Russia-24 har kringkastet bilder av tyrkiske styrker som fyrer av bakke-til-luft-missiler mot russiske rekognoseringsfly. Den russiske generalstaben har bekreftet dette.

På bakken er det jihadister som utfører dette, overvåket av tyrkiske soldater.

Vestlige medier er fortsatt tause om de pågående operasjonene – som mordet på 4 FSB-offiserer gjennomført av tyrkisk milits i Aleppo den 1. februar.

Syria fortsetter å vinne tilbake sine områder, selv om de har mistet Saraqeb, og hovedveien mellom Damaskus og Aleppo har måttet stenge igjen.

Frankrike og Tyskland har overtalt 12 andre EU-medlems-stater til å undertegne et felles åpent symposium som ber Syria og Russland å avslutte sine fiendtligheter, men uten å nevne Tyrkias rolle. 13 andre EU-medlemmer har nektet å bli med på dette.

Tyrkiske medier forlanger hevn for at deres soldater døde under en operasjon. De viser også bilder av sivile som flykter fra kampene og prøver å nå Tyrkia til fots. 

Det tyrkiske utenriksdepartementet har uttrykt bekymring over at de ikke kan kontrollere dem. 

Tyrkiske tollere har nå lettet på grensekontrollen mot Europa. Og mange flyktninger (som har vært i Tyrkia lenge) prøver nå å krysse grensen til Hellas. 

Den tyrkiske presidenten har henvendt seg til NATO (artikkel 4) 

(Artikkel 4:Partene vil rådslå med hverandre når som helst en av dem mener at noen parts territoriale ukrenkelighet, politiske uavhengighet eller sikkerhet er truet.for konsultasjoner. Overs.)

Russland har gått med på  å møte Frankrike og Tyskland den 5. mars om situasjonen i Idlib. Tyrkia har prøvd å få med president Erdogan på møtet, men det har Kreml nektet. Nå er det snakk om et mulig møte mellom Erdogan og Putin den 6. mars.

NATO vil fortsette å utplassere anti-luft-systemer i Tyrkia, som følge av sine tidligere forpliktelser. Men bare 40 % har blitt oppnådd fram til i dag.

Alliansen har gjentatt til støtte til Tyrkia, men de vil ikke kjempe sammen med dem.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article209356.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Mission impossible: Demokrati
  1 mars 2020 10:11

  Via despoten Erdogans eventyr- og rå maktpolitikk, vikles Nato-landene inn i en farlig krigspolitikk. For første gang har et Nato-land havnet i direkte konfrontasjon med Russland.

  Tyrkia har kommet i en situasjon der landet befinner seg på randen av åpen krig mot verdens nest største militærmakt. Dette representerer et helt utrolig dårlig politisk arbeid, og kan bare forstås innenfor det avvikende tankemønster som er typisk for ambisiøse despoter.

  Det har sannsynligvis gått opp for Erdogan at hans forhastede solo-kvasi-politikk ikke kan føre frem til noe som helst. Hans rolle som feltherre og erobrer står på fallrepet.

  Derfor busser han flyktninger inn mot Europas grense for å tvinge frem støtte fra EU og Nato-landene. Uten denne støtten står han naken i nattekulden. Og det gjør ikke situasjonen bedre at USA ikke lenger vil levere ‘demokrati’ via sine bombefly og kryssermissiler.

  Svar
  • Tor Larsen
   1 mars 2020 21:31

   En underlig utvikling fra tyrkisk nedskyting av et russisk jagerfly til tyrkisk kjøp av Russlands S-400 og videre til konfrontasjon med Russland når de forutsigelig verner sine allierte syrerne. Har Tyrkia tatt på seg rollen som NATOs prøvekanin som først får tak i S-400 for analyser og så gjennomfører prøvetaking av stridsevnen? I det øyeblikket at NATO klarer å overkomme russisk luftforsvar og elektronisk evne til å nøytralisere NATOs våpenplattformer så vil man meget sannsynlig se hvordan angrepsalliansen går fra passiv til aktiv støtte til tyrkisk aggresjon.

   Svar
   • Mission impossible: Demokrati
    1 mars 2020 22:41

    Forklaringsforslaget tilfører situasjonen indre logikk, men det ville i tilfelle bety at Erdogan, som bærer sterkt preg av å styre Tyrkia etter innfallsmetoden, lar seg lede av en mer avansert sammensatt intelligens.

    Det rimer ikke med psykologien, men man kan derimot ikke utelukke at Erdogan har blitt lokket inn/sluppet inn i en felle, satt opp av amerikansk etterretning og sanksjonert av Trump, som åpnet døren for Erdogan.

    I den sammenheng har det i sakens anledning vært forbausende stille fra Det hvite hus…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Grønnlandsisen:

Vil den forsvinne?

Forrige innlegg

Rettssaken mot Julian Assange dag 4.

«Fektekamp» om jus med partisk dommer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.