POSTED IN Krig-fred

For to år siden brukte de like mye som de ti neste på listen.

Nå bruker USA like mye til krig som de 11 neste.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Denne artikkelen forteller egentlig alt om hvem det er som driver krigsutgiftene i været. Alle som forstår tall skjønner det. Innholdet i denne artikkelen er også grunnen til at de store mediene ikke vil informere om dette, men forbigå denne informasjonen i all stillhet.

Og jeg kan ikke dy meg, men miljøbevegelsen ser ut til å glemme den største forurenseren uten sammenligning, krigsindustrien og militærvesenet. Og uten å kreve at de stanser sin forurensende virksomhet har de i mine øyne ingen troverdighet.

Det samme gjelder de som skriker om at CO2-utslippene må reduseres. Utslippene fra dyrene våre er åpenbart et problem for noen av disse, men de nevner ikke de gigantiske utslippene som vårt militærvesen står for. Er krigsvirksomheten en politisk hellig ku eller tør de ikke utfordre de verste «klimasvinene» her på kloden vår?

Uten å gripe tak i dette har heller ikke de noen politisk troverdighet. De krever ekstreme tiltak i det sivile samfunnet til svimlende utgifter, men ikke et ord om avspenning nedrustning og fredspolitikk – noe som virkelig ville monnet, men som ville vært upopulært hos disse mektige gruppene.

Det kaller jeg politisk feighet.

Knut Lindtner (redaktør Derimot.no)

U.S.A bruker mer penger på forsvar enn de neste 11 påfølgende land på listen.

U.S.A.s forsvarsutgifter  økte med 44 milliarder dollar fra 2019 til 2020, i følge tall som nylig ble offentliggjort fra Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI). Denne økningen overgikk utgiftsveksten i andre land, og følgelig bruker U.S.A nå mer på forsvar enn de neste 11 landene på listen til sammen (opp fra å bruke mer enn de neste 10 landene på listen til sammen  i 2019).

The United States spends more on defense than the next 11 countries combined
Denne grafen sier vel egentlig det meste, men den får ikke folk se i våre store medier. De kunne begynne å stilles spørsmål.

SIPRIs definisjon av forsvarsutgifter er videre enn de definisjonene som oftest brukes i skattepolitiske diskusjoner i U.S.A, og i følge deres beregninger brukte U.S.A  778 milliarder dollar på nasjonalt forsvar i 2020. SIPRI inkluderer utlegg årlig godkjent av Kongressen og obligatoriske utlegg av forsvarsdepartementet, energidepartementet, utenriksdepartementet og utlegg til  nasjonal etterretning.

Som en kontrast til dette, utelukker den typiske budsjettkategorien for utlegg  til forsvaret godkjent årlig av Kongressen (714 milliarder dollar i 2020) utlegg av utenriksdepartementet og alle obligatoriske utgifter. Ikke desto mindre gir SIPRIs sammenligning nyttig innsikt i den rene graden av U.S.A.s  forsvarsutgifter  i forhold til andre nasjoner.

Selv om U.S.A bruker mer på forsvar enn noe annet land,  regner Kongressens budsjettkontor med at forsvarsutgiftenes andel av bruttonasjonalprodukt (BNP) vil falle i løpet av de neste 10 årene- fra 3.3 prosent av BNP i 2021 til  2.7 prosent i 2031. Det er betydelig lavere enn 50-årsgjennomsnittet for forsvarsutgifter på 4.4 prosent av BNP. 

Oversatt av Jeanne d’Arc

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst.

https://www.pgpf.org/blog/2021/07/the-united-states-spends-more-on-defense-than-the-next-11-countries-combined

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Usrael ruster opp for å gå til krig mot Russland og Kina. Et lite tanke-eksperiment: De gjør alvor av det, taper med glans og mister mesteparten av sitt krigsmateriell. Big Corp har ikke lenger en militærmakt i ryggen for å dekke sin utplyndring av verdens land, og blir kastet på hue og ræva ut sammen med sine kjøpte «politikere» og byråkrater av demokratiske folkeansamlinger. NWO og «The Great Reset» stopper fullstendig opp. P(l)andemien er død, verden kan begynne å puste igjen, og forberede rettsakene mot de (skyldige) som har kjørt verdensøkonomien i dass for sin grådighet. Propagandaen for all galskapen opphører, folkets hjerne kan begynne å tenke på positive ting igjen. På bakgrunn av dette scenariet; kom igjen Usrael – vær så snill å begå harakiri – gå til krig.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingen norsk erkjennelse.

Krigen i Afghanistan har vært mislykket, en katastrofe, en gigantisk dumhet.

Forrige innlegg

Protestene mot vaksinetvang øker i Frankrike.

Streik ved et sykehus mot tvangsvaksinering.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.