POSTED IN USA

For ikke lenge siden var parlament-storming en stor dyd:

Men ikke i USA, naturligvis.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Disse bildene og kommentarene på bildene er hentet fra Anti-Empire.

Over: Hong Kong: «Demokratiets helter» Under: Washington: opprørere stormer Capitol.
Over: Hong Kong: Menneskene i Hong Kong Kong sender en gripende melding til verden. Under: Washington: Dette er ingen protest, det er opprør.»
Over: Hong Kong: «Et vidunderlig syn å se» (Nancy Pelosi, demokrat og Representanthusets speaker). Under: Washington: «Plassen okkupert».
Over: Hong Kong: «Vi står sammen med Hong Kongs befolkning»- Mike Pompeo (USAs utenriksminister). Under: Washington: «Lovløshet og opprør er alltid uakseptabelt» (Mike Pompeo)

Jeg legger ut disse bildene med kommenterer fordi de viser hykleriet i våre ledende politikere og medier. Uansett hva en mener om landets president og hans regjerings politikk dreier dette seg om noe helt annet. På overflaten er det uttrykk for raseriet til svært mange USA-borgere som mener at Joe Biden har vunnet presidentvalget ved juks.

Etter min mening har de god grunn til å tro og mene dette, men det er en annen diskusjon. Poenget er at svært mange mener dette, men mediene har avvist deres oppfatninger og stemplet dem som konspirasjonsteoretikere. De er klassifisert som virkelighetsfjerne, som ubrukelige og dumme.

For mange er det like utenkelig at USA-valget er rigget som at det som bildet viser er reelt.

Bare for ordens skyld, for tanke-eksperimentets skyld: La oss forestille oss at de har rett. Hvilken fortelling har vi da? Hvilken virkelighet står vi da overfor? De fleste tør ikke engang smake å tanken for da raser hele deres trygge verden sammen.

Men det viktigste er den underliggende årsaken som er den sosial-økonomiske utviklingen i USA. Landet er forgjeldet til ørene og ruster opp hva remmer og tøy kan hold på lånte midler. Mens store deler av befolkningen synker ned i fattigdom og håpløshet.

Dette er drivkraften bak støtten til Donald Trump, det er en desperasjon som er så dyp at den vender seg til enhver som klarer å formidle at han forstår dem og vil hjelpe dem. Og Donald Trump er overhode ikke den mannen, slik jeg ser det. Men har svingt seg opp som de utstøtte og desperate USA-borgernes siste håp.

Det er disse menneskene som har min dype sympati, ikke de arrogante og korrupte politikerne i det republikanske og demokratiske partiet eller de rikes store løgnaktige medier eller de steinrike som sitter beskyttet og nyter sine privilegier mens millioner av medborgerne lider.

Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Median-inntekten i USA har ligget tilnærmet stille på omtrent samme nivå i nesten 50 år helt siden 1970-tallet, og det til tross for en stor økning i landets BNP. (Noen grupper har økt sine inntekter mens flere grupper har gått ned i inntekt). Tydeligvis ble demokratiet i USA kraftig svekket på 1970-tallet. Det er nesten rart at reaksjonen på dette ikke har kommet mye tidligere.
  Hva vil skje i USA framover? Det republikanske partiet kan nå gå i oppløsning, men fordi systemet er et toparti-system, så vil nok ikke dette skje. Isteden kan man få en oppløsning av selve USA i flere ulike land. Globaliseringen har slått inn på veldig forskjellige måter i USA, delstater på vestkysten og østkysten har i stor grad tjent på globaliseringen mens øvrige delstater stort sett har tapt på globaliseringen. Mulig at et mer representativt valgsystem kunne ha redusert problemene og polariseringen i USA, men det kan være for sent å gjøre slike endringer nå.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  8 januar 2021 12:59

  Topartisystemet vil fortsette, det er mer hensiktsmessig at USA splitter folket og setter dem opp mot hverandre, enn at folket blir forent i kampen mot regimet.

  Samtidig må det jo være en ny øvelse for dem å se regjeringskontorene invadert. Vanligvis er det jo noe som USA klarer å få til å skje i andre land. Minner spesielt om Ukraina der opprørerne knapt hadde rukket å bryte seg inn i parlamentet og henge på seg slips før de ble «anerkjent» av USA og selvfølgelig også Norge.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Trump leste ikke oppskriften på statskupp:

«Kun til utvortes bruk».

Forrige innlegg

Er praktisk talt blitt borte på 100 år:

Klimarelaterte dødsfall.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.