POSTED IN Demokrati, Endring av politikken, Helse

For de som vil se

Demokratiets vei leder nå inn i diktaturet.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

  

Spanias nødlov: Konfiskering og tvangsarbeid kommer

Siden koronakrisens begynnelse har friheter blitt innskrenket over hele verden. Det som ble innført som uunngåelige og fremfor alt midlertidige tiltak, blir i stadig flere land lovfestet og utvidet. Det er ikke første gang i historien at et diktatur blir etablert med demokratiske midler.

Av James Osch

Det som det allerede var grunn til å frykte etter innføringen av den nye helseloven i Galicia, blir til en håndfast trussel for friheten i hele Spania.

Et lovforslag som nylig ble fremmet av Spanias sosialistiske regjering, sier at hvis det oppstår en fornyet nødsituasjon, kan bedrifters og privatpersoners eiendeler beslaglegges. Dessuten skal alle personer over 18 år som bor i Spania, kunne pålegges å utføre en tvangstjeneste. Det første lovutkastet ble pisket igjennom i parlamentet allerede den 22.juni og har siden det blitt overraskende lite diskutert i mediene og offentligheten.

black and white human face drawing
Kravet om å lystre, underkaste oss, blir stadig tydeligere.

                        Diktatorisk sikkerhetslov

Hvis den såkalte nasjonale sikkerhetsloven vil passere alle hindre, vil i tilfelle av en bare uklart definert nødsituasjon, som enten kan være helse-, miljø- eller økonomirelatert, også alle deler av pressen være tvangsmessig forpliktet til å samarbeide med regjeringen. Uønsket regjeringskritikk vil dermed være en saga blott. I Tyskland ble garantier som er forankret i grunnloven angående legemets integritet og boligens ukrenkelighet, opphevet gjennom innføringen av den såkalte nødbremseloven. I Italia er det allerede en vaksinasjonsplikt for helsepersonell, og i Frankrike er en slik plikt i ferd med å innføres. For tiden foreskriver den nye politiloven i Storbritannia en forferdelig straff på opptil 10 års fengsel for demonstranter som vagt kan anklages for å ha forstyrret den offentlige orden. Dette omfatter blant annet «bråk», det vil si at man også som en én-person-demonstrasjon i høyeste grad kan gjøre seg straffskyldig. Samtidig forberedes gjennomføring av dør-til-dør vaksinasjonskampanjer i USA, som tidligere var vestens frihetsfakkel.

                      Erosjon av rettigheter og friheter

De såkalte helseambassadørene får i den forbindelse uttrykkelig beskjed om å bevege seg inn på privat eiendom og ikke la seg stoppe av advarselsskilt. Da er det ikke langt igjen til en tvungen vaksinasjon under trussel om bruk av vold. Denne raske erosjonen av rettigheter og friheter kan man trygt kalle ren fascisme: den sømløse sammenføyningen av politikk og konserner til skade for innbyggerne. Hvordan kan det ha seg at vestlige demokratier så raskt kaster sine grunnleggende verdier over bord og utvikler seg (tilbake) til håndfaste diktaturer? Et blikk tilbake i historien gjør dette lettere å forstå: Før nasjonalsosialistene tok over makten, var Tyskland som Weimarrepublikk en demokratisk ledet stat. Et flertall i parlamentet var ikke nødvendig for å overta makten. Det var tilstrekkelig å være den største parlamentariske gruppen i riksdagen, og da president Paul von Hindenburg utnevnte Hitler til kansler, var Weimarrepublikkens skjebne de facto beseglet.

         Andre har vist hvordan det skal gjøres

Et suksessrikt angrep fra venstre ble gjennomført av kommunistene i Tsjekkoslovakia få år senere. Som koalisjonspartner i det unge etterkrigsdemokratiet hadde det kommunistiske partiet innenriksdepartementet under sin kontroll fra 1945. Politiet ble i det skjulte forvandlet til en kommunistisk etat og en maktovertakelse forberedt. I 1948 lyktes den voldsomme omveltningen ved hjelp av det komplett infiltrerte statlige sikkerhetsapparatet. Også de beryktede diktatorene Robert Mugabe (Zimbabwe) og Ferdinand Marcos (Filippinene) ble demokratisk valgt inn i sine embeter og beholdt deretter i årtier sin makt på diktatorisk vis. I alle disse historiske eksemplene ble statsmakten demokratisk overtatt av nye personer eller grupper som deretter ikke gav den fra seg. Ved den nåværende nesten verdensomspennende transformasjonen er det verdt å merke seg at den eksisterende maktstrukturen bygges opp innenfra, og at det ikke er nye personer eller ideologier som tilkjemper seg makten, slik som vi har sett tidligere i historien.

                                 Koronakupp

Fire afrikanske satsledere som ikke underkastet seg døde brått. Bildet: John Magufuli (62 år/Tanzania)

Tvert imot: Statsoverhoder som ikke ville gå i takt og for eksempel avviste vaksinasjoner, døde kort tid etter, og deres etterfølgere følger nå den internasjonale Covid-linjen. Siden begynnelsen av Den store omstarten (The Great Reset) var det presidentene John Magufuli (62 år/Tanzania) og Pierre Nkurunziza ( 55 år/ Burundi), samt statsministrene Hamed Bakayoko (56 år/ Elfenbenkysten) og Ambrose Dlambini (52 år/ Swaziland).

Allerede den 6. juni 2020 skrev colombianeren Lucia Hernandes i den tyske ukeavisen «Demokratischer Widerstand» (demokratisk motstand) at det ved korona og de tilhørende tiltakene er tale om et kupp på globalt nivå, som gjennomføres under dekke av en helsekrise. Dette utsagnet er i sin essens riktig den dag i dag. Nettopp i demokratier ser man at kontrollsystemene ikke fungerer i tilstrekkelig grad. Hverken parlamentene eller rettsvesenet, og så absolutt ikke den fjerde statsmakt, pressen, har så langt vært i stand til å forhindre at de grunnleggende rettighetene nedbygges.

                      Håpet er det siste som dør

Hvordan vår historie skal skrives videre, gjenstår å se. Historisk sett finnes det også håp: I 1974, etter nesten 50 år med diktatur i Portugal, ville ikke militæret være med lenger: Soldatene puttet nelliker i geværløpene i stedet for å skyte på sitt eget folk. 

Oversatt av Rune G

Forsidebilde: Mahdi Bafande

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

https://www.wochenblick.at/spaniens-notfallgesetz-beschlagnahmung-und-zwangsarbeit-kommen/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  30 juli 2021 16:01

  Demokrati av den moderne sorten kommer i stand ved at noen med kriminelle sinn starter konsern, konsernene kjøper opp mediekontrollen, mediene sprer de kriminelles påskudd, påskuddene skaper opinion, opinionen skaper velgermasse, av velgermassen kommer politikere, politikerne utgjør fasaden og fasaden er påskuddene som er alt som de kriminelle stifterne behøver. Dette er lite annet enn hva CIAs leder William Casey sa til president Reagan i 1981; at «først den dagen da alt som den amerikanske befolkningen tror på er løgner, da kan vi si at vårt desinformasjonsprogram har vært vellykket.»

  Svar
 • Vårt første håp ligger i å få mange nok fra Demokratene og PDK inn på tinget til å forandre Norges tilstand ved valget i september. Hvis ikke dette funker må vi erkjenne at landet har blitt forandret til en banan-republikk og agere tilsvarende. Da må man kanskje starte opp NFF – Norsk Frigjørings Front, og bedrive gerilja mot viktige samfunnsinstitusjoner.

  Svar
 • Klaus Schwab ja,pappaen hans var østeriksk nazist,giftet seg med en jente som het Stoll til efternavn.Da denne figuren ville starte dette wef,da måtte han låne penger og det fikk han,av en som het Stoll,pappaen til hans kommende kone.Han liker å kle s eg i Star wars kostymer så selvbildet er det ikke noe i veien med.

  Svar
  • Når det gjelder WEF og Agenda 2030 som våre valgte ledere ikke synes det er verdt å informere folket om,det er gjennomsyret av tvilsomme personer.
   De som følger litt med,de vet at i alle kriger og konflikter,så er bankene pådriverne,de spiller på begge parter,vel vitende om at de vinner uansett.
   Pengesystemet er skapt for å kræsje,all nyskapning av penger skjer gjennom gjeldssetting.
   Norge er et demokrati sies det.Det sies også at Norge er ett kongedømme.Er det noe som skurrer her ?.
   Så har vi PST,Säpo,MI6 mm,de er jo til for å trygge landene mot ytre fiender,jeg tror nesten at folket bør sende de dit pepper,n gror.
   Til dere som tviholder på tanken om at alt skyldes jødene,det var den skjulte makt som skapte Israel som ett brohode for senere grep om Midtøsten,ikke glem kongehusene(england mm).Heller ikke glem hvem som skaffet Israelerne tungtvann.Hydro,Wallander.Ikke glem Håkon Lie,vi skal bygge det nye Jerusalem.
   Så til slutt mine tanker om Corona og vaksiner.Jeg er ikke noen kløpper på alle disse betegnelsene,men det meldes nå at vaksinerte er bærere av smitte som som sitter i klyser i nese og svelg,det meldes at disse vaksinene er ment å sette det gamle immunapparatet ut av spill for så å bygge det opp på ny.hm vi tar en hm til.Det meldes at kommende influensasesong vil bli kjempehard,ja iallefall for de som har fått immunsystemet sitt satt ut av spill.Takk,det var det jeg hadde på hjertet.

   Svar
   • Hitler forhandlet med England for at England skulle ta imot Tysklands Jøder,vi kan ta barna var engelskmennenes svar.Så hva er det med disse barna(gang på gang),jo de kan formes i Statens hjernevaskprogram,dere vet,det programmet alle må igjennom i alle verdens land og riker,men vanskeligere blir det om foreldre og besteforeldre er med på lasset.
    Ett uinformert folk leder til tyranniet,ett opplyst folk leder til demokrati.Så da får dere spørre dere selv,er vi i ett demokrati eller er vi i ett tyrrani ?.

   • Sveinung Handyman Vikene
    6 august 2021 23:28

    Takk. Vil du skal vite at du er ikke alen om de tankene der. Vi blir flere og flere…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå er Pfizers standardkontrakt med regjeringene tilgjengelig.

Har Norges regjering godtatt dette?

Forrige innlegg

De forteller oss bare det de vil vi skal vite.

Hvorfor er mediene så tause om Jemenkrigen, vår største humanitære katastrofe?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.