POSTED IN Krig-fred, Ukraina

For de som kan lese mellom linjene i våre store medier er det tydelig.

Nå går det utfor bakke i Ukraina.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vesten glir over i kaos når krisene i Ukraina og på Gaza forverres.

Av Larry Johnson

X-CIA-analytiker

Hver dag som går bringer flere alvorlige nyheter for Ukraina, ettersom Russland trapper opp angrepene langs hele kontaktlinjen. Russland følger en svermestrategi – tenk på en sverm av bier som angriper deg. Du kan avverge én sint bie, kanskje to eller tre. Men når du blir jaget av et dusin bier, og det tallet øker for hvert minutt som går, er du i store problemer. Det er Ukrainas situasjon i dag. Russland starter angrep på flere punkter, samtidig, langs hele kontaktlinjen, som strekker seg fra Sumy i nord til Zaporyzhia i sør. Det russiske målet er ganske gjennomsiktig – tving Ukraina til å sette inn begrensede ressurser for å motvirke disse nye angrepene og i prosessen svekke Ukrainas forsvar. På et tidspunkt vil Ukraina knekke sammen; de eksploderer som en ballong fylt med luft mer enn de tåler.

Neokon-gruppen i Washington DC er i opprør, med en økende erkjennelse av Ukrainas truende nederlag. Løsningen deres? Mer av alt som ikke virker!! Jepp, de vil at Biden og hans forsvarsminister, Lloyd Austin, skal tømme de amerikanske militærlagrene og sende alt mulig til Ukraina, inkludert langdistansemissiler som vil bli brukt til å treffe mål dypt inne i Russland. Idioter!!

I mellomtiden startet Russland sin taktiske atomvåpenøvelse i dag. Det betyr at denne øvelsen var planlagt i god tid. Dette er ikke noe som har kommet til i etterkant av Putins kunngjøring fra to uker tidligere. Øvelsen er et klart budskap til Vesten — FAFO!! (For de som ikke er kjent med akronymet FAFO, betyr det, Ikke lek med ilden! (redaktør))

NATO står overfor noen svært ureine farvann. Attentatforsøket på den slovakiske statsministeren Fico blir nå beskrevet av slovakiske tjenestemenn som et terrorangrep med støtte utenfra. Det er allment antatt at Fico ble et mål fordi han motsatte seg ytterligere bistand til Ukraina. Så har du det faktum at Serbia og Ungarn nylig hadde varme, hjertelige møter med Kinas Xi Jinping, og signerte avtaler som utvider deres samarbeid med Kina. Det passer dårlig for Washington, DC.

Så i dag får vi vite at ytterligere to NATO-land – Spania og Norge (og Irland, red)– anerkjente palestinerne som en stat. Dette trekket ble mottatt i Washington og Tel Aviv med raseri og fordømmelse. Denne kunngjøringen gjør én ting sikkert – NATO vil ikke gripe inn på Israels side med det første.

Å, glemte nesten. Houthiene satte ned ytterligere 32 millioner dollar Predator Drone (aka Reaper) denne uken. Det markerer #5. Jeg mistenker at Houthis-våpnene som slo ned disse fem dronene koster mindre enn 5 millioner dollar. Gjør regnestykket – 32 x 5 = 160 – 5 = 155. Fra et kostnads-nytte-synspunkt får houthiene virkelig noe for pengene for å hindre den fremste marinestyrken på planeten. Fantastisk.

Artikkelen er noe forkortet.

Forsidebilde: Usman Yousaf

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Beskjed

  Innholdet er slettet av redaksjonen fordi «Andre» ikke kom med link til det som han angivelig siterte i sin forrige kommentar for noen dager siden. Dette vil fortsette helt til «Andre» gjør det han fikk beskjed om å gjøre.

  Redaksjonen

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 mai 2024 8:15

  Sjefen for Det norske luftangrepet, Rolf Folland, er i Danmark for å trena ukrainske pilotar på F-16. Arill Riise, Bent Skjærstad og TV2 er oppglødde for utvidinga av krigen. No skal Russland få svi.

  Justisminister Mehl vil stengja ute russiske turistar.

  Vår allierte hyllar Azov-bataljonen.

  Me er eit sorgens land.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 mai 2024 20:06

  Ungarn har forstått kva Vesten førebur. Russland skal øydeleggjast. At Ukraina går med i dragsoget er ein kalkulert del av reknestykket.

  https://www.rt.com/news/598168-hungary-nato-role-orban/

  Er det framleis nokon som lurer på kva dei amerikanske basane i Noreg, Finland og Sverige skal brukast til?

  PS Russland har heile tida vore innstilt på forhandlingar, men ventar no på at Ukraina stiller med ein legitim president.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 mai 2024 20:30

  Stortingspresident Masud Gharakhani er glad i store ord om demokrati. Gharakhani har lenge vore ein viktig støttespelar for sin ukrainske kollega, Stefanchuk. Kva synest Stortinget om dette synet på demokrati, fiendskap og avskum:

  https://www.rt.com/russia/598186-stefanchuk-president-legitimacy-enemies/

  Svar
 • Hva blir det neste? At krigen i Ukraina utvides til å bli en krig mellom Russland og de europeiske NATO-landene (hvor USA sender våpen, men ikke amerikanske bakkestyrker). Det kan bli en krig til siste europeer. USA får da svekket både Europa og Russland i en og samme omgang.
  Men før dette eskalerer til å bli en europeisk atomkrig, så kan det hende at Kina heller sender våpen og ammunisjon til Russland i store mengder.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 mai 2024 8:33

  Det neste kan bli Georgia og Moldova, seier Sputnik. Vesten legg opp til utvida cyber-krig, og byggjer seg opp langs den russiske grensa:

  https://sputnikglobe.com/20240525/nato-forming-network-of-cyber-labs-along-russias-borders—foreign-ministry-1118625754.html

  Det kan bli viktig for Russland å stogga trafikken av vestlege ekspertar til Kiev, Georgia, Moldova og andre land for å hindra total krig.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 mai 2024 8:58

  Nato brukr eit kryptisk språk, men stadfester det Sputnik skriv om opptrapping av cyber-krigføringa mot Russland:

  https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_225497.htm

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skyggespillet i EU-fortsetter.

Befolkningen avledes men avgjørelsene skjer i det politiske tusmørket og i skyggene.

Forrige innlegg

Noen forstår ikke når slaget er tapt.

Victoria Nuland vil ha mer opptrapping.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.