POSTED IN Økonomi

For befolkningen, men ikke for kapitalkreftene:

MOMS = Mer Og Mer Skatt

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vil øke momsen med 50 milliarder kroner

Moms i dag er differensiert og litt komplisert. Et utvalg ønsker å sette en felles sats på momsen, nemlig dagens høyeste sats 25 %. Resultatet blir en spenstig avgiftsøkning på 50 milliarder kroner til sluttbrukerne (folket).

Dette er akkurat dette vi ikke trenger i dag.

Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene

De som har sine inntekter, aksjeutbytter, formuer og eiendommer organisert i selskaper, nyter godt av et helt annet skatteregime enn lønnsmottakerne. De kan berike sine selskaper med penger det ikke er trukket skatt av. Og de kan få tilbake momsen dersom selskapene deres er registrert i momsregisteret. Slik vil noe av denne avgiftsøkningen ikke ramme de rikeste.

Vibeke Hammer Madsen, tidligere direktør i Virke, ledet forrige utvalg med mandat å forenkle momsen. De leverte sin uttalelse i mai 2019 som foreslo en felles momssats på 23 %. Den gang fortalte hun strålende hvordan denne løsningen i tillegg til å forenkle, ville ”frigjøre” 30 milliarder kroner, som om dette var penger som sto i bur og vansmektet. Regnestykket viser at å samordne momsen UTEN å øke avgiften ville gitt en sats i underkant av 21 %, kanskje 20 % for å oppnå enkel hoderegning.

Tre måneder senere røpet hun at et av mandatene fra Siv Jensen ikke bare var å «forenkle», men nettopp å dra inn mer penger i prosessen. Noe av dem skulle finansministeren bruke til å redusere formueskatten. Etter at Siv Jensen var avslørt, gikk hun ut og avlyste alle endringer på moms.

Dagens forslag om å øke momsen med 50 milliarder kroner er umusikalske og vil selvfølgelig aldri bli gjennomført, det ville ført til revolusjon. Derimot kan regjeringen, hvis den mener det er ”vanlige folk” sin tur, forenkle momsen og sette en felles sats på 20 %. Da blir mat dyrere, mens strøm, bensin og alt annet blir billigere, og totalt sett blir kjøpekraften styrket med en liten sum som landet tåler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Mat dyrere? Dårlig idé. Ikke alle kjører bil samme hvor folkelig det er.

  Svar
  • Wasan Totland
   25 desember 2022 15:21

   Svært mange ungdommer sitter på bussholdeplasser og koper nedi fonen. De skal redde verden og får aldri råd til bil.

   Svar
 • Northern Light.
  25 desember 2022 16:45

  Kontantløst tyranni: EU lanserer testing av biometriske betalinger fra digitale lommebøker.

  Av Ethan Huff.
  Den globalist-kontrollerte EU-kommisjonen gir store pengebeløp til selskaper som har fått oppgaven med å innføre en ny biometrisk betalingsordning for innbyggerne i EU. I stedet for å betale med kontanter, vil testdeltakere i programmet bruke fingeravtrykkene sine, til å overføre penger for betaling fra en digital lommebok –sedler eller mynter vil ikke lenger være nødvendig.

  NOBID (Nordic-Baltic eID Project) ble valgt til å lede det multinasjonale konsortiet, som inkluderer som Thales og iProov som medlemmer. Disse to, sammen med andre, vil lansere ett av fire planlagte EU-pilotprogrammer for digital identitet i mars 2023. «iProov er glad for at NOBID-konsortiet har blitt tildelt finansiering og valgt for å fortsette med piloten,» kunngjorde Andrew Bud, grunnlegger og administrerende direktør i iProov.

  «Dette prosjektet vil bevise at biometrisk verifiserbar legitimasjon kan møte de nye utfordringene i den stadig mer komplekse betalingsverdenen.» Relatert: Verdens helseorganisasjon (WHO) fikk ballen til å rulle med introduksjonen av en «digital lommebok» for å lagre covid-«vaksine»-sertifikater.

  Andre teknologiske partnere som vil bidra til ordningen inkluderer Signicat, RB, Auðkenni, IPZS, Poste Italiane, Intesi Group, InfoCert, FBK og Latvian State Radio og Television Center. NOBID selv består av følgende land: Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Norge og Sverige. Følgende seks stater utgjør konsortiet: Danmark, Tyskland, Island, Italia, Latvia og Norge.

  Innen 2024 vil en fullt fungerende digital ID være klar for Europa (og sannsynligvis hele verden). EU-kommisjonen har betrodd alle disse landene og selskapene, å forme fremtiden til EUs planlagte kontantløse samfunn i alle de 27 medlemslandene. Finansieringen kommer fra EU-kommisjonens digitale Europa-program. Banker, som du kanskje forventer, deltar også i forsøksordningen. Disse er blant annet DSGV, DNB og BankID, Nets, Intesa Sanpaolo, PagoPA, ABILab og Greiðsluveitan.

  Representanter fra NOBID hevder at de allerede har erfaringen som er nødvendig for en vellykket pilotordning for digital betaling i stor skala, som EU har beskrevet som sin topp-prioritet og «visjon» for en digital, kontantløs fremtid. Eksisterende infrastruktur vil bli tilpasset for utstedelse av betalinger, konto-til-konto-overføringer og betalingsaksept både på nett og i butikker. Planen er å ha alt fullt klart innen år 2024. Alle EU-innbyggere vil få alle identitets-dokumenter i plattformen, sammen med førerkort og bankkontoer. Alt om en person vil med andre ord bli lagret i en enkelt brikke som kan skannes.

  Personvernforkjempere som European Digital Rights (EDRI) uttaler seg mot planen, det samme gjør menneskerettighetsgrupper. De sier at digitale ID-programmer som de som blir testet bryter med mange lover og grunnlover i hele EU, og i Tyskland, Østerrike og Nederland. Mange selskaper bekymrer seg også for at kostnadene ved overgangen til et kontantløst samfunn vil være uoverkommelige, noe som vil få dem til å kollapse under vekten av denne tvungne totalitære undertrykkelsen som snart kommer.

  En kommentator skrev at covid-«vaksiner» også sannsynligvis vil bli inkludert i ordningen, ettersom de uvaksinerte kanskje ikke gis de samme privilegiene som de fullvaksinerte, når det kommer til den generelle funksjonaliteten til deres digitale ID-lommebøker. Globalt tyranni under en liten regjerende «elite» er hva det ender med.

  Fra Natural News, publisert 23 desember 2022. Skrevet av Ethan Huff.
  Oversatt fra engelsk. Linker og kilder i orginalartikkelen.
  Orginlartikkel: CASHLESS TYRANNY: EU launches testing of biometric payments from digital wallets.

  Kommentar:
  En link til NOBID Consortiums hjemmeside er ikke i artikkelen, den er nobidconsortium com, med bilder av hvordan de tenker seg dette vil se ut på smarttelefonen. Pilotserie i vareproduksjon betyr finpussing av et produkt før produksjonen starter. I den globale finansverdenen er pilotprosjekt bare en eufemisme for oppstart. For det blir nok ingen høringer, hvor befolkningen får nøytral og balansert informasjon fra NRK og deretter folkeavstemning, det bare kjøres i gang uten advarsler fra storkapitalens hovedstrøms presse og media.

  Når det først er i bruk, er det ingen vei tilbake, og dette må stoppes før det tas i bruk. I følge artikkelen skal det startes opp allerede neste år, for herskerklassen kan ikke vente med et digitalt fengsel for slaveklassen. Norges største bank DNB er med, det betyr et stort antall mennesker. Funksjonaliteten til digital betaling blir avhengig av «sosiale poeng» for de lavere samfunnsklassene, mens de over slaveklassen får full funksjonalitet uansett er det grunn til å tro. Den nye verdensordningen blir ikke klasseløs, tvert i mot, som vi kan se tydelig den dag i dag, det blir en herskerklasse og en slaveklasse.

  Svar
 • Det er overflod av olje!
  Det er overflod av kull!
  Det er overflod av gass!
  Det er overflod av mat!
  Det er overflod av vann!
  Det er overflod av plass!
  Knapphet er fabrikert av psykopater!

  Svar
 • Fattige lønnsslavar, nordmenn blir flådd av staten med skatt og avgifter, meir enn 70% skatt av avtalt lønn.
  Rekn sjølv: Brutto lønn har skatt ca 35%, så må du betale 25% mva-skatt for å kunne bruke dine skatta pengar. 60% skatt er feilaktig, 25% er ikkje i forhold til brutto, men meir, nærmare 40%. Momsen blir betalt av skatta pengar!
  Og det du kjøper har ofte også ekstra statsavgifter. Staten er ein tjuv og utsugar. Alle parti er skuldige. Nordmenn er statens lønnsslavar.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En annen historie:

Mariupol reiser seg langsomt etter kampene.

Forrige innlegg

Derimot.no:

Vi ønsker alle våre følgere en riktig god jul og et fredens Nytt År!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.