POSTED IN Klima

For at grønne prosjekter skal være lønnsomme må folk tro at det er krise.

Noen betaler for å fremme påstandene om «farlig» global oppvarming.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvordan grønne investorer betaler media for å fremme «klimaendringer».

Av Daniel Greenfield.


Associated Press avslørte i fjor at de hadde fått 8 millioner dollar for å fremme påstander om global oppvarming. AP beskrev dette som «hvordan filantropi raskt har blitt en viktig ny finansieringskilde for journalistikk». «Dette vidtrekkende initiativet vil forandre måten vi dekker klimahistorien på,» sa redaktøren. En utrolig innrømmelse.

Associated Press - Wikipedia
Associated Press er et amerikansk nyhetsbyrå grunnlagt i mai 1846. Byrået fungerer som et kooperativ eier av en rekke aviser, som både bidrar med nyhetsstoff og benytter stoff skrevet av byråets egne journalister. Per 2004 anvendes byråets nyhetsstoff av 1700 aviser, samt 5000 radio- og TV-stasjoner. Wikipedia

Fem organisasjoner finansierte APs dedikerte team av «mer enn to dusin journalister» for å dekke «klimaspørsmål», som AP deretter ville plante i aviser for å skremme folk til å støtte «grønne» skatter og subsidier. AP brydde seg ikke om å forklare hvorfor disse organisasjonene ga millioner til dem. AP forklarte heller ikke hvorfor de er interessert i å overbevise folk om at økonomien vår må demonteres og « gjøres grønnere»: energiprisene må økes og gjøre millioner arbeidsløse. AP gadd ikke engang å forklare leserne hva en av de fem, Quadrivium var.

Quadrivium er prosjektet til James Murdoch og hans kone. Quadrivium søker å nå «et flertall» for å fremskynde en klimastrategi». Malen er «karbonrabatt-planen» som vil beskatte folk for deres karbonbruk. Planen kommer fra Climate Leadership Council, hvis styre inkluderer hans kone. CLCs partnere er storbanker; JP Morgan, Santander og Goldman Sachs, energiselskaper, BP, Shell og Conoco.

AP har fremmet CLCs plan som en «karbonskatteplan som er verdig en topartistøtte». AP beskrev CLC som en «ærverdige republikanere» og hevder at å beskatte folk til fordel for spesielle interessegrupper ville være «en typisk konservativ plan». Det er en kuvending fra AP som nådeløst har forsøkt å assosiere konservative med nazister.

James Murdoch - Wikipedia
James Rupert Jacob Murdoch er en britisk-amerikansk forretningsmann, den yngre sønnen til mediemogulen Rupert Murdoch, og var administrerende direktør i 21st Century Fox fra 2015 til 2019. Wikipedia 

CLCs styre er ikke bare Kathryn Murdoch, men også en tidligere Goldman Sachs-direktør, et styremedlem i Brown Advisory Sustainable Investing Advisory Board, og en partner av «Qiming Venture Partners: en av Kinas fremste VC-firmaer» som var en tidlig investor i TikTok. Gen Z-aktivistene blir betalt for å skrike i gatene, AP blir betalt for å skrike mer respektfullt i historier plantet i aviser.

James Murdoch har lagt mye penger i grønne prosjekter. Stiftelsen hans sluttet seg til et konsortium av investorer, som samler seg i BlackRocks klimafond på 250 millioner dollar. Han sitter også i Teslas styre, og en potensiell kandidat til å etterfølge Musk, Elbilselskapets forretningsmodell avhenger av en statlig subsidiert klimapanikk. Men det er ikke bare Murdoch.

Rockefeller Foundation, en annen av de 5 store som finansierer APs klimapropaganda, satte 500 millioner dollar i grønn energi. William og Flora Hewlett Foundation, en annen av APs klimagivere har en rekke klimainitiativer, som Climate Finance Fund. Stiftelsen nekter å investere i selskaper som borer etter gass eller olje.

Howard Hughes Medical Institute, ble raskt kapret etter hans død. I fjor annonserte HMMI en investering på 2 milliarder dollar for å øke «mangfoldet» innen vitenskap. HMI er en stor investor i Kreido Biofuels,

Den femte av APs fem store klimafinansierere: Walton-familien Foundation. Stiftelsen til Walmart-arvingene har fire styremedlemmer. Lukas Walton, fungerer også som leder for miljøprogramkomiteen. Hans Builders Version-organisasjon på 4 milliarder dollar styrer 90 % av investeringene sine til ESG. S2G Ventures, dets kapitalfond, sier at oppdraget deres er å «investere i en human og sunn planet».

three polar bears
At isbjørnbestanden øker som følge av varmere arktisk klima passer ikke inn i fortellingen om klimaendringene. Oppvarmingen av kloden skal bare være en trussel, ikke en fordel.

AP tar i mot penger fra organisasjoner som fremmer behovet for grønne investeringer, og unnlater å avsløre de økonomiske interessene de har i å fremme et global oppvarmingshysteri. AP sier at pengene kommer «uten bindinger, og finansiererne har ingen innflytelse på historiene som blir skrevet”. Men hele poenget med pengegavene er at AP skal produsere historier om temaet som finansiererne er interessert i. Siden AP ikke rapporterer at det er flere isbjørner enn noen gang siden 1960-tallet, er innholdet forutsigbart. AP kommer til å produsere den typen historier som vil få inn mer penger.

Dette kaster lys over medienes økonomiske agenda for å fremme grønne programmer, som vil ødelegge livene og levebrødene til hundrevis av millioner. AP viser hvordan det vi leser om miljøet blir manipulert av nettverk av spesialinteresser med milliarder. Neste gang du ser en AP-historie om «klimaendringer», vet du hvem som betaler for det.

Fra Front Page, publisert 5 januar 2023. Skrevet av Daniel Greenfield.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light, linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: How Green Investors Pay the Media to Promote ‘Climate Change’.

Forsidebilde: Agustín Lautaro

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  10 januar 2023 16:23

  Studie: Isbjørnbestanden øker, og tilbakeviser påstander om at de snart vil bli utryddet på grunn av «klimaendringer».

  Av Belle Carter.
  En fersk studie fra Environment and Climate Change Canada, landets miljøavdeling, viste at isbjørner trives – og tilbakeviser påstander fra klimaalarmister om at de snart vil være utdødd på grunn av «klimaendringer». Studien som ble publisert i Blacklock’s Report, uttalte: «Vitenskap og inuitt Quajimajatuquangit (tradisjonell kunnskap) ser nå et høyere antall isbjørn, og målene er mer fokusert på å opprettholde, eller redusere antall i lokalsamfunn og sensitive områder, det vil si fuglekolonier».

  Rapporten nevnte at isbjørnbestanden i områdene Labrador, Nord -Manitoba og Quebec har nådd 16.000. Det bekreftet også gjentatte påstander fra inuit-urbefolkningen, om at isbjørnpopulasjonene er sunne og økende. «Det er sjeldent å se en mager isbjørn», meldte Nunavik Marine Region Wildlife Board i en erklæring fra 2019 som ble sendt til Canadas føderale domstol, til støtte for jaktkvoter. Nunavik -innbyggerne har observert en økning i isbjørnbestanden, og en bemerkelsesverdig økning siden 1980 -tallet. Inuitene har ikke lagt merke til en nedgang i isbjørnens helsetilstand”.

  Ontario-baserte journalist Kennedy Hall omtalte saken i en artikkel 4 januar for LifeSiteNews. «Innfødte folk i det kanadiske arktiske sliter nå med en for stor bestand av isbjørn, og er nå fokusert på å redusere antallet,» skrev han. «Har vi lov til å drepe en truet art?».

  Rapport tilbakeviser taktikken til klimaalarmister som bruker isbjørner som skremsel.
  Hall henviste til en artikkel fra 2017 av The Guardian, med tittelen «En opprørende video av en avmagret isbjørn viser klimakrisen, sier eksperter». Den nevnte videoen inkluderte opptak spilt inn av den kanadiske fotografen Paul Nicklen, som viste en avmagret isbjørn som kjempet for å gå mens den leter etter mat. I følge videoen døde bjørnen «sannsynligvis» i løpet av timer etter å ha blitt filmet.

  Tidligere kanadisk miljøminister Catherine McKenna reagerte på videoen ved å tweete bildet av den avmagrede isbjørnen, hun tjenestegjorde i stillingen fra 2015 til 2019. «Slik ser klimaendringene ut», tvitret McKenna. “Klimaendringene er reelle som virkningene er det. På tide å kjempe for isbjørnene våre og planeten vår”.

  Fem år senere i 2022 snakket Nicklen om den virale videoen han filmet. Han fortalte CNN i et intervju at rapporten ikke gjorde noe for å støtte fortellingen om den. Nicklen selv innrømmet at han ikke kan si at «klimaendringer» drepte den syke bjørnen han filmet. Relatert: National Geographic oppklarer endelig saken: Viral video av isbjørn “sulten fra klimaendringer” var falske nyheter.

  «Falske påstander om synkende isbjørnbestander har sin opprinnelse fra en fra Oscar-vinnende dokumentar fra 2006,» An Inconvenient Truth «av Al Gore,» heter det i Blacklock’s Report. «Den tidligere amerikanske visepresidenten sa at isbjørner druknet i smeltende havis». «De finner isbjørn som faktisk har druknet mens de svømmer lange avstander, opptil 60 mil, for å finne isen,» sa Gore.

  Hall bemerket til slutt: “En enkelt avmagret isbjørn er ikke bevis på en tendens med voksende sult eller u isbjørner på randen av utryddelse, og det viser seg også at isbjørnbestanden i Canada øker så fort at de blir en plage”.

  Fra Natural News, publisert 9 januar 2023. Skrevet av Belle Carter.
  Oversatt fra engelsk, linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Study shows polar bears are THRIVING, debunking claims that they will soon become extinct due to “climate change”.

  Svar
 • Ikke i trafikk
  10 januar 2023 19:31

  Det kommer nå frem at ekspertene og legene som snakket om Covids tragedier og lovpriste giftsprøytene ikke eksisterer! Granskere som søker disse «ekspertene» finner dem ikke! Det var falske profiler med ikke eksisterende eksperter. Pfizer, Moderna, Twitter, globalister m.fl. drev dette falskspillet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Jan Hårstad:

Når sosialister er uvitende som nek.

Forrige innlegg

Ukrainas forsvarminister:

Vi er Natos forpost for forsvaret av «sivilisasjonen» og forventer våpen i retur.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.