POSTED IN Krig-fred, Ukraina

For å vinne mellomvalget.

USA krever seier ved Kherson.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når USA krever Kherson servert på sølvfat før valget

Av Jan Herdal

USA krever at regimet deres i Kiev skal gjenerobre byen Kherson i Sør-Ukraina før valget den 8. november. Biden og demokratene ligger dårlig an, og vil sikre flertall ved hjelp av en medial «suksesshistorie» i Ukraina. Det har sin pris.

Ifølge opprinnelig tidsplan skulle vel russerne ha vært kastet ut av landet allerede. Så langt har de ukrainske styrkene oppnådd lite annet enn å stange hodet blodig mot solide russiske forsvarslinjer, godt forsynt med presisjonsstyrt, tungt artilleri, kampdroner og tilnærmet totalt luftherredømme.

Tapene er kort og godt forferdelige. I følge armégeneral Sergej Surovikin som nå leder den russiske militæroperasjonen i Ukraina, er daglige ukrainske tap fra 600 til 1 000 i drepte og sårede. En vesentlig del skjer i Kherson. De amerikanske haukene kjemper gjerne til siste ukrainer.

Vitalij Skorodhod i Antifascistisk Informasjonsbyrå viser til militærkorrespondenter som rapporterer at døde ukrainske soldater ligger strødd ut over jorder og skogsområder. Dårlig trente mobiliserte er de første som sendes i kamp, fulgt av utenlandske leiesoldater. Stadig ny kanonføde kreves.

Ukrainske sykehus flyter over av sårede. Mest utsatt er Kharkov, Nikolajev, Odessa, Dnjepro og Zaporosje. Sårede ligger i korridorene, det er stadig knapphet på blod til transfusjoner, medisiner, sterile materialer.

Ordføreren i Snigirevka, Jurij Barbasjov sier at likhusene i Nikolajev er overfylte, og at sykehusene har mottatt over 2 000 sårede som de bare kan gi mangelfull behandling.

Skorokhod snakket selv med en kjent anestesilege i Odessa. Sykehuset er fylt av sårede. Alle avdelinger er avgitt til krigsskadde, inkludert gynekologi og deler av fødeavdelingen. Det fins ikke nok anestesimidler, mange blir operert i lokalbedøvelse. Blod og moderne antibiotika er mangelvare.

Utslitt helsepersonell faller om av tretthet. Kirurger og traumapersonell kan arbeide flere dager i strekk. Mange går ikke hjem. De sover bare noen timer på sykehuset innimellom. Sykepleiere er mangelvare. Det fins ingen sykehussenger for sivile. Alle planlagte operasjoner er kansellert. Alt er reservert akutt patologi.

150 000 soldater skal ha blitt demobilisert i begynnelsen av oktober. Av disse skal 30 000 ha mistet etter eller flere lemmer, eller synet. 80 prosent lider av posttraumatisk stresslidelse (PTSD). De utvikler depresjon, selvmordstanker og ukontrollerte aggresjonsutbrudd.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Og dette støtter Norge!
  Jeg leste nettopp et sted:
  «Å ha Amerika som fiende er farlig, men som venn, enda farligere.»
  Det burde være klart ved sabotasjen av nordstream 1 og 2. at Europa gjerne må sulte og fryse for Amerikas del. Ukrainere dør som fluer, og landet ender i den ytterste fattigdom og elendighet, midt i blinken for storkapital som kan kjøpe alt som er der av verdi og slavebinde folket. Zelensky har i oppdrag å gjøre landet til et WEF-mønsterbruk, arbeidernes rettigheter er allerede avskaffet, klar bane for sosialt kredittsystem.
  Om det kommer for en dag hva Ukraina har huset av organhandel, menneskehandel, prostitusjon, babyproduksjon for eksport, biovåpenlaboratorier, etc., så forestiller jeg meg det omtrent som åpenbaringen av konsentrasjonsleirene og likhaugene. Der er det mye å skjule, for mange involverte, særlig for pedo-familien Biden.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  27 oktober 2022 9:18

  Kva meiner vanlege folk i Ukraina no? Er viljen til militær motstand like stor som vestlege media vil ha oss til å tru? Er folket meir delt enn me anar?

  Noreg er med på krigs-øsinga og å forlengja krigen. Sjølv valde me kapitulasjon etter 2 månader (10. juni 1940). Det ser ut til å vera gløymt eller fortrengt.

  Svar
 • «sikre flertall ved hjelp av en medial «suksesshistorie» i Ukraina». Den tror du ikke på selv engang Herdal. Man vinner ikke valg med utenrikspolitikk.

  Svar
  • Erlend Helljesen
   27 oktober 2022 23:07

   Så lenge man ikke har en innerikspolitikk som fungerer, så må man håpe på utenrikspolitikken.

   Svar
 • Henning Nielsen
  27 oktober 2022 21:17

  «USA krever at regimet deres i Kiev skal gjenerobre byen Kherson i Sør-Ukraina før valget den 8. november. »

  Dette er noe av det merkeligste jeg har lest om Ukraina-krigen. Følger Herdal med på amerikansk politikk? Meningsmålingene viser at folk er opptatt av inflasjon, prisøkning på drivstoff, energi og matvarer, ulovlig innvandring og kriminalitet. Dersom Demokratene virkelig satser på Kherson som en valgvinner, ligger de i sannhet tynt an. Men jeg har aldri sett noe i amerikansk media som tyder på dette. Det kan tenkes Demokratene har planer om en eller annen slags krise i Ukraina som gir dem et påskudd til å innføre unntakstilstand, og / eller utsette valget, men med en drøy uke igjen virker det lite sannsynlig. Det ville nok være for lett å gjennomskue.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Åpent brev til Camilla Stoltenberg:

Min penn mot dine sprøytespisser.

Forrige innlegg

Klima for globalisme

World Economic Forums mørke opphav

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.