POSTED IN Norge

For å selge våpen:

Lockheed lager reklamefilm om bombing av Russland.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

At våpenprodusenter lager animasjoner av krig og angrep i andre land er egentlig ikke veldig overraskende. Men dette (Lockheed Martin) er verdens største produsent av krigsutstyr og har mange US-politikere og generaler på lønningslisten.

 Krig med de forferdelige våpen som eksisterer i dag er derfor ikke noen lek. Det er blodig alvor. Men naturligvis må reklame for krig gjøres på denne måten for å få solgt utstyret.

Når enorme ressurser brukes for å forherlige våpen i stedet for til å fremme fred, avspenning og nedrustning forteller det alt om hvem som styrer og bestemmer i dag. Fredsbevegelsen er mikroskopisk i forhold til de store våpensmiene.

De kan bare møte disse kreftene gjennom antall og bred organisering – ikke gjennom kapital og reklame. Men fredsbevegelsen og deres tidligere partier er blodfattige og nesten borte. Nå er det krigsprodusmentene som fullstendig setter dagsorden.

Knut Lindtner

Lockheed Martin går inn for å simulere FOREBYGGENDE ANGREP mot de russiske ICBM (interkontinentale  ballistiske missiler) og S-400 … og de vil bruke CGI-teknikker.(computer.genererte bilder).

Lockheed Martin ser ut til å være begeistret for en større konflikt mot en rival med atomvåpen. De, som er Amerikas fremste våpenforhandler, har laget en reklamevideo der man ser for seg et simulert første-angrep mot russiske posisjoner og russiske systemer.

De skryter hemningsløst av USAs militære teknologi. Men mye av det viser seg kun å være ideer på begynnerstadiet og datagrafikk.

Den korte videoen ble vist denne uken av Lockheeds Advanced Development Program, også kjent som Skunk Works.(eksperimentelle laboratorier).

Dette er ikke en F-35.

Det alltid trøblete F-35-flyet ser ut til å være det eneste systemet som eksisterer i virkeligheten og vist på videoen. Resten var prototyper i forskjellige stadier av utvikling.

Videoens forteller nevner ikke Russland ved navn. Men to tredeler inn i videoen er det klart hvem som er skurken i Lockheeds simulering. 

Klippet viser simulerte USA-angrep på Russlands karakteristiske S-400 rakettforsvars system, men også mot en Topol-M mobil interkontinental ballistisk rakett-plattform – eksklusiv for Russlands væpnede styrker.

Våpengiganten kan kanskje vinne mer enn noe annet selskap ved å psyke opp en framtidig konflikt med Russland.  I forkant av presidentvalget i 2016 så de aksjeprisene stige, etter hvert som den anti-russiske retorikken steg mot feberaktige høyder med de hodeløse anklagene om destabiliserende cyber-angrep mot valget som skulle komme fra Kreml-dirigerte trollfabrikker.

Lockheed Martin har også vunnet historiske massive kontrakter fra Pentagon de siste årene.

Imens skifter Trumpadministrasjonens strategiske fokus fra kontra-terrorisme til «nesten like gode konkurrenter» som Russland og Kina.

Selv om Lockheed ser ut il å sikle over prospektet om en skyte-match med russerne – hva bedre har de å komme med en det overpriste og elendige flyet? 

Selskapets drøm kan vise seg å bli et mareritt for en verden som helst ikke vil se en farlig sjanseseilas mellom planetens to største atom-arsenaler.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/483461-lockheed-martin-russia-strike/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Bjørnar Bolsøy
  21 mars 2020 0:15

  «Videoens forteller nevner ikke Russland ved navn. Men to tredeler inn i videoen er det klart hvem som er skurken i Lockheeds simulering.»

  Vi får ta med oss russerens sabelrasling for et par år siden:
  «Why would Putin want to nuke Florida?»
  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-43248794

  Forøvrig er introbildet i artikkelen av det eksperimentelle flyet X-59 QuietSST. Det representerer Lockheeds bidrag i NASAs Low-Boom Flight Demonstration-program, som skal utforske teknologier for å utvikle et supersonisk passasjerfly med dramatisk redusert lydavtrykk ved supersoniske hastigheter.

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  21 mars 2020 0:34

  «At våpenprodusenter lager animasjoner av krig og angrep i andre land er egentlig ikke veldig overraskende. Men dette (Lockheed Martin) er verdens største produsent av krigsutstyr og har mange US-politikere og generaler på lønningslisten.»

  Men er dette noe annerledes i f.eks. Kina eller Russland? At de som produserer våpen har tette bånd til makteliten er ikke unikt for USA.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Erik Plahte:

Noen tanker om korona og beredskap.

Forrige innlegg

Når vi snakker om smitte:

US-Saudi blokaden forårsaker 750 000 tilfeller årlig av Kolera (!) i Jemen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.