POSTED IN Gaza, Israel

Folkemord er det eneste passende ordet

Over 2/3 av jødiske israelere motsetter seg at palestinere som sulter i Gaza får humanitær hjelp

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En ny undersøkelse fra Israel Democracy Institute, viser at 68 % av jødiske israelere er imot «overføring av humanitær hjelp til innbyggere i Gaza».

Av Jonathan Ofir.

Dette er sjokkerende. Det israelske Instituttet for Demokrati sin undersøkelse denne uken, viser at over 2/3 av jødiske israelere var imot «humanitær hjelp til Gazas innbyggere på dette tidspunktet». Tallene er enda dårligere når det gjelder høyreorienterte jødiske israelere, der 80 % er i mot– det er fire av fem. Og tenk på at omtrent 2/3 av de israelske velgerne regnes som høyreorienterte.

Vi er i en situasjon der palestinere i Gaza sulter, folk spiser dyrefôr i sin desperasjon. Uken FNs World Food Program rapporterte at folk i Gaza «allerede dør av sultrelaterte årsaker», og en ernæringsundersøkelse av UNICEF i Nord-Gaza, fant at 1 av 6 barn under to år er akutt underernærte. Israelere er ikke uvitende om dette. De støtter folkemordet med et overveldende flertall.

Det er nå mainstream i det israelske samfunnet å diskutere fra hvilken alder det er akseptabelt å sulte ut barna. En nylig diskusjon i allmennkringkasterens nyhetsprogram, nådde en konsensus mellom en tidligere Mossad-tjenestemann og programverten, om at det var legitimt å sulte ut barn over 4 år gamle.

Mye av omverdenen, inkludert USA, ser ut til å fornekte hvor folkemorderisk det israelske samfunnet egentlig er. Nancy Pelosi fortsetter å snakke om Israel som «det eneste demokratiet i regionen», mens israelere selv støtter utsulting av barn. Det ser bare ikke ut til at folk vil forstå det.

Humanitær hjelp var et av hovedpunktene i den internasjonale domstolens kjennelse 26 januar, som ble gitt da domstolen fant det sannsynlig at Israel begår folkemord, slik Sør-Afrika anklager Israel for. Punkt 4 av 6 sa at: «Staten Israel skal treffe umiddelbare og effektive tiltak for å muliggjøre leveranser av akutt nødvendige grunnleggende tjenester og humanitær bistand, for å avhjelpe de drepende livsforholdene palestinere står overfor på Gazastripen».

Dette er en så grunnleggende ting, et så grunnleggende krav – selv i krig. Når du motsetter deg en så grunnleggende sak, blir det noe annet enn krig – det blir folkemord, som vi ser.

Denne meningsmålingen ser bare ut til å bekrefte det vi allerede har sett. Israelske demonstranter har hindret lastebiler med nødhjelp ved den sørlige grensen nær Rafah. Man kan bli fristet til å framstille disse som ekstremister – men meningsmålingen viser at de representer folkemeningen blant israelere. Målingen bekrefter også at det som israelske ledere som forsvarsminister Yoav Galant sa i begynnelsen av folkemordet: «Jeg har beordret en full beleiring av Gazastripen – ingen strøm, ingen mat, ingen gass, alt er nedstengt – vi kjemper mot menneskelige dyr og vi handler deretter», er virkelig representativt for det bredere lag av befolkningen i Israel.

Dette er det verste nivået av dehumanisering i det israelske samfunnet jeg kan huske siden jeg ble født der for 52 år siden. Selvfølgelig startet ikke denne dehumaniseringen 7 oktober, og den eksisterte lenge før jeg ble født og til og med før staten eksisterte. Men nå ser det ut til å kulminere. Israelere ser ikke ut til å bry seg lenger om å opprettholde et skinn av liberalisme – de har gått inn i et fullt folkemords-modus.

Og når jeg sier dehumanisering, er det ikke bare palestinerene som blir umenneskeliggjort i denne prosessen. Israelere reduserer seg selv til et nivå av barbari. Det er virkelig noe vi har gjort mot oss selv mens vi har overbevist oss selv om at å ta titusenvis av palestinske liv, på en eller annen måte vil redde oss fra avgrunnen. Det vil det ikke.

Fra Global Research, publisert 27 februar 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Over 2/3 of Jewish Israelis Oppose Humanitarian Aid to Palestinians Starving in Gaza.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Et katastrofalt tilbakeskritt for jøder over hele kloden; Gaza kan ingen bra mennesker stå for.
  Jøder som IKKE støtter sionist-«israels» bør protestere HØYLYDT; jødehatet blomstrer nå, som rimelig kan være, og å tie og tilsynelatende samtykke er uklokt. Noe sionisme-kritikk blant jøder skjer, men det kommer selvfølgelig bare i alternative media.
  Antisionisme en herved ensbetydende med antisemittisme, ifølge Washington DC; så mye makt har de. Orwellsk. Sannhetsministeriet har talt. Og tåler ikke «hatprat». «null toleranse for feil oppførsel.» Davos pønsket ut at for å gjenopprette tillit må MER sensur til, da blir det bedre. De lever i samme fantasiverden som Biden.
  Israels barbariske overgrep mot barn blottstilles så hele verden får se det; de putter palestinske barn i bur, som dyr:
  https://www.bitchute.com/video/CCYulXHjcrMF/

  Svar
 • Northern Light.
  8 mars 2024 12:24

  Ralph Nader: Stopp underrapporteringen av palestinske ofre i Gaza.

  Av Ralph Nader.
  Siden Hamas-angrepet 7 oktober 2023, har 2,3 millioner helt forsvarsløse palestinere i den lille overfylte Gaza-enklaven, blitt bombet med over 65 000 bomber og missiler, pluss endeløs beskyting fra stridsvogner og snikskyttere.

  Det høyreekstreme Netanyahu-regimet har håndhevet sin erklærte beleiring med sitt folkemords-ordbruk; «ingen mat, ingen vann, ingen elektrisitet, ingen drivstoff, ingen medisiner». Den nådeløse bombingen har ødelagt boligblokker, markedsplasser, flyktningleirer, sykehus, klinikker, ambulanser, bakerier, skoler, moskeer, kirker, veier, elektrisitetsnettverk, kritiske vannledninger – omtrent alt.

  Den amerikansk-utstyrte israelske krigsmaskinen har til og med ødelagt jordbruksland, som tusenvis av oliventrær på én gård, jevnet mange kirkegårder og bombet sivile på flukt, mens de hindret lastebilene som fraktet humanitær hjelp fra Egypt.

  Med praktisk talt ingen helsetjenester igjen, ingen medisiner og smittsomme sykdommer som sprer seg spesielt blant spedbarn, barn, bevegelseshemmede og eldre, er det noen på ramme alvor tror at dødstallet bare er 30 000? Med fem tusen babyer født hver måned i ruinene, mødrene deres såret og uten mat, helsetjenester, medisiner og rent vann til barna deres, er det berettiget alvorlig skepsis til Hamas helsedepartements offisielle dødstall.

  Netanyahu og Hamas, som han har hjulpet gjennom årene, har en felles interesse i å under-rapportere antall dødsfall og skader, men av forskjellige grunner. Hamas holder tallene lave for å ikke bli anklaget av sitt eget folk for ikke å beskytte dem nok, og ikke bygge tilfluktsrom. Hamas undervurderte grovt de brutale krigsforbrytelsene til den hevngjerrige, okkuperende israelske militære overmakten, som blir betingelsesløst støttet av den amerikanske militære supermakten.

  Helsedepartementet sier at dødstall kommer fra rapporter om navngitte døde fra sykehus og likhus. Men ettersom ukene ble til måneder, kan sprengte sykehus og likhus ikke holde tritt med liktellingen, eller kan ikke telle de drepte som ligger i veikanter, smug og under bygningsrester. Likevel er helsedepartementet fortsatt tilbakeholdne, og det «offisielle» økende antallet sivile dødsfall og skader fortsetter å bli ukritisk rapportert av både venn og fiende av denne ødeleggende israelske statsterrorismen.

  De siste dagene har situasjonen blitt mer alvorlig. I 2 mars 2024 skriver Washington Post-reporter, Ishaan Tharoor: «Hoveddelen av Gazas mer enn 2 millioner mennesker står overfor hungersnød – den raskeste forverringen av en befolknings mattilgang som noen gang er registrert. Antallet barn som sulter øker raskere enn noen gang. Hjelpegrupper har pekt på det at Israel blokkerer strømmen av bistand til Gaza, som en viktig pådriver for krisen. Noen fremtredende israelske tjenestemenn forsvarer åpenlyst blokkeringen av disse bistands-leveransene».

  Akkurat som massemediene, vil mange regjeringer, til og med uavhengige medier og kritikere av krigen, få oss til å tro at mellom 98 % og 99 % av hele Gazas befolkning har overlevd – mens syke, skadde og flere palestinere i ferd med å dø. Dette er dødelig usannsynlig!

  Fra beretninger om mennesker på bakken, videoer og fotografier av dødelige angrep etter angrep, det dødelige i å blokkere livsnødvendige hjelpesendinger, er et mer sannsynlig anslag at minst 200 000 palestinere må ha omkommet og tallet øker for hver time. Tenk deg hvis disse kraftige amerikanskproduserte våpenene ble skutt mot en amerikansk by som Philadelphia, tror du at bare 30 000 av byens 1,5 millioner mennesker ville blitt drept?

  Det har stor betydning om de samlede dødstallene så langt er tre, fire, fem, seks ganger større enn Helsedepartementets underrapporterte tall. Det er viktig for å kreve en permanent våpenhvile, og direkte og stor humanitær hjelp fra USA og andre land, og stoppe den sadistiske grusomheten mot uskyldige familier i den israelske beleiringen. Det lar den svake utenriksminister Antony Blinken og tvilsomme president Joe Biden være mindre servile, når Netanyahu avviser det lave dødstallet ved å håne dem: hva med Dresden, Hiroshima og Nagasaki?

  Å respektere det mer nøyaktige antall ofre for palestinske barn, mødre og fedre presser hardere på for permanente våpenhviler, og med prosessen for erstatning og oppreisning for de overlevende fra deres Holocaust på Gaza-stripen.

  Fra Global Research, publisert 7 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Stop the Worsening Undercount of Palestinian Casualties in Gaza. Ralph Nader.

  Svar
 • De fra Israel som blokkerer nødhjelpen har i hvert fall vist oss at det er de som er udyrene i denne historien.

  Svar
 • Vi ser på intet mindre en et forsøk på normalisering av folkemord. Folkemord blir et for svakt begrep når det i størst grad er barn og kvinner som rammes. Det var det ikke i det påståtte Holocaust.

  Psykopatisk Samling møtes hver dag på document.no hvor det jubles over at det Mossad skapte og Norsk støttede Hamas endelig lyktes i å få satt i gang litt satanistisk brutal drapsorgie på stort sett kvinner og barn.

  Med tanke på menneskeheten nye lavnivå via Isael med Jewnited States og Jewnited Kingdom i ryggen nå opptrer, blir det stadig mere tydelig hvorledes alt de kontrollerer av presse, Hollywood, banker og finans, faktisk opptrer så brutalt og innhumant mot egentlig alle de kan «behandle», om det er via krig, terror, spredning av sykdommer, narkotika eller human trafficing.

  Vi vet at vesten står bak IS/ISIS. Vi vet at Hamas er opprettet av Mossad. Hvem sponser dem som dets «rike onkel» og lyver om hvordan dette skjulte spillet skjer?

  https://www.youtube.com/watch?v=gzdA0VWVHHY
  Norge spiller her som ellers en rolle som fake selvstendig nasjon, men er egentlig Zionismens beste «Fake Tool» verktøy i kassa.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

BlackRock, Vanguard og State Street:

En liten kabal med enorme kapitalreserver eier verden

Forrige innlegg

Bedraget om at global oppvarming er en klimakatastrofe

Mer varme gir roligere og bedre vær!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.