POSTED IN Helse

Folkehelseinstituttets fagdirektør:

Putin må brennes langsomt.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget fant vi på professor Aarstads Substackside. Det ble refusert av Dagens Medisin. Jeg må si at det forteller om at i dagens politiske klima er alt tillatt når det gjelder Russland. Det er ganske illustrerende at en offentlig person som skal forvalte landets helsepolitikk går ut med tortur-ønsker overfor vårt store nabolands president.

En ting er at mange sikkert tenker slik etter årelang bading i Natopropaganda. Noe helt annet er det å fremføre slike utsagn i offentlighet, ikke minst fra en som er satt til å forvalte helsepolitikken i landet vår hvor lege-eden står sentralt.

Men i dagens politiske klima er alt åpenbart tillatt når det gjelder Russland og noen styres i den grad av følelser at de ikke klarer å holde tann for tunge.

Knut Lindtner
Redaktør

Aavitsland: -En god løsning å brenne Putin langsomt

Jarle Aarstad

Det er nok nå. Jeg sier ikke dette til Folkehelseinstituttets fagdirektør, Preben Aavitsland, men til hans arbeidsgiver og overordnede. Aavitsland selv mangler tilsynelatende innsikt til å forstå rekkevidden av egne utsagn.

Det var 31. mars Preben Aavitsland kom med uttalelsen i en Twittermedling, og for å sitere ham ordrett lød den som følger på engelsk: «A much better solution would be to burn Putin himself. Slowly.»[1] Uansett hva som var foranledningen for uttalelsen har Aavitsland etter min mening krysset en grense for hvordan man omtaler medmennesker offentlig. Spesielt er uttalelsen alvorlig i lys av at Aavitsland er praktiserende lege og som fagdirektør i Folkehelseinstituttet innehar et av landets tyngste helseverv. «Do no harm»[2] er et av løftene mange nyutdannede leger gir før de begynner sin praksis, og det gjelder selvsagt alle mennesker de måtte møte, inkludert ens verste fiender. Med uttalelsen om at det hadde vært en god løsning å la Putin brenne langsomt er det imidlertid åpenbart at Aavitsland ikke har hatt «do no harm» løftet i tankene.

For å praktisere som lege og samtidig inneha vervet som Folkehelseinstituttets fagdirektør er det videre viktig å ha høy tillit, både i allmennheten og blant helsearbeidere. Nylig deltok Aavitsland på et arrangement i regi av Universitetet i Oslo som handlet om hvor viktig nettopp tillit er for «å komme i posisjon før neste pandemi.»[3] Et viktig skritt på veien for å oppnå dette er å fremstå som en person andre kan ha tillit til, både blant meningsfeller og -motstandere, men jeg kan ikke se at Aavitsland med sin siste uttalelse har bidratt i særlig grad til dette. Aavitsland er selvsagt i sin fulle rett til å kritisere Russlands president, Vladimir Putin, men veien derfra til å uttale at han skal brenne langsomt er ganske lang.

Aavitslands ønske om at president Putin skal brenne langsomt er «ond galskap»

Uttalelsen fra Aavitsland jeg har omtalt her føyer seg inn i rekken av andre hvor han sammenligner «anti-vaksere» med «putinister»[4] og hevder at «mange bruker overdødelighet til støtte for sine yndlingsteorier om at vaksinene er farlige».[5] Jeg har tidligere kommentert de to sistnevnte,[6] og trodde at bunnpunktet i usaklighet var nådd med disse. Men tok jeg feil. Nå håper jeg det ikke kommer flere uttalelser med lignende eller verre innhold, hvis det da er mulig. Jeg er vant til faglig diskusjon, men Aavitslands uttalelse er utfordrende å håndtere. Ja, jeg forstår hva han skriver og kan kommentere det, men å forklare hvorfor han gjør det er for meg en gåte. Den vise kong Salomo tror jeg imidlertid er den som best kaster lys over handlemåten når han sier «De første ordene fra dårens munn er dårskap, og slutten på hans tale er ond galskap.»[7] Ja, Aavitslands ønske om at president Putin skal brenne langsomt er «ond galskap», men Salomos trøst er at slike ord har en slutt.


[1]

[2] https://www.health.harvard.edu/blog/first-do-no-harm-201510138421#:~:text=As%20an%20important%20step%20in,translation%20from%20the%20original%20Greek.)

[3] https://www.uio.no/om/aktuelt/arrangementer/domus-bibliotheca/arrangementer/2023/komme-i-posisjon-for-neste-pandemi.html

[4]

[5] https://forskning.no/covid19-demografi/hvorfor-dode-sa-mange-i-norge-i-fjor/2166941

[6]

Jarle’s Substack

Nakstad og Folkehelseinstituttets slakt

Nei. En forklaring er at covid-assosierte dødsfall økte under den norske gjenåpningen i 2022.[1] Men verden er større enn Norge, og i EU økte overdødeligheten utover i 2022[2] tross fall i covid-assosierte dødsfall på vårparten.[3] Økning i overdødelighet mot slutten av 2022 kan derfor vanskelig tilskrives covid-assosierte dødsfall…

Read more

a month ago · 9 likes · 9 comments

[7] https://www.bible.com/no/bible/102/ECC.10.NB

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Om denne herren med så flott tittel har like lite innsikt i helse, som i hva som hender i verden! Da er det fryktelig skremmende.
  Og hvilke menn ønsker så denne velformulerende herre å sleike oppetter ryggen må man undre? For man må jo gå utifra at han vet hvem som gjør verden rett? Når han vet at Putin gjør urett og bør brennes langsomt! Han vet vel da sikkert at alt som skrives i massemedia er rett også.
  Utifra hva jeg kan forstå må han være veldig brun i munnvikene!

  Svar
 • Fyren er åpenbart ikke i vater og burde absolutt Fjernes fra sin stilling i Rockefellers uhelseinstitutt.

  Svar
 • Det må da være lettere for Aavitsland, eller andre samtidige klakkører i vår administrasjon, å brenne Stoltenberg ?
  Stoltenberg kan lettere inviteres til Nrk for å forklare hvorfor han brukte våre militære FORSVARS-midler til å drepe 30 0000 sivile i et Libya som ikke truet andre en Fed sin valutakontroll over Afrika. Så kan han samtidig fortelle hvor det ble av de enorme verdiene med gull fra den Libyske statskassa. ( Og statskassa til Afghanistan også, som Nato stjal.)
  Aavitsland kan jo komme til samme debatten og medisinsk forklare hva utarmet Uran har gjort med befolkningen i tidligere Jugoslavia som Stoltenbergerne også stod for.
  Stoltenberg er antagelig så dement, eller kokainskadd ( ?), at han nok ikke husker hverken Libya eller Balkan, og kan trenge litt realorientering.
  Han husket jo ikke sin egen sprengning av alle regjeringsbygningene i Libya og drapet på statslederen, da ABB sprengte ett av samme i Norge EN måned etter.
  Dessverre gjorde ABB bare halvveis arbeide. Han glemte, eller var ikke grusom nok (?), til å drepe statsleder Stoltenberg.
  Hadde han gjort dette ville det vært mindre sjanse for krig i Ukraina.
  Så får vi håpe noen andre brenner Stoltenberg langsomt.

  Svar
 • Positiv melding:
  https://steigan.no/2023/04/sveits-trekker-tilbake-alle-anbefalinger-om-covid-vaksinasjon/

  Om enn vel seint!

  Så fint forresten at en Helsetopp (knyttet til FHI innrømmer at han hoppet over fjortisalderen for så å ta den tilbake i 50++ alderen. Bedre sent enn aldri? Svært så trist – hvem vet….. om han ikke kunne utgjort en forskjell. Uttalelser fra ham fikk meg til å tro han hadde en smule integritet – men den gang ei.

  Svar
  • Ja, Ragnild. Det er bra de samme reglene nå gjelder som for naturmedisin. ( Hvor har Forbrukerrådet vært , som tidligere raskt har slått ned på humbug i udukumenterte salgsframstøt i den forbindelse?)

   Fra Steigan-artikkelen. :
   «Sveits stopper Covid-vaksinasjonene: alle vaksinasjonsanbefalinger er trukket tilbake, leger kan kun administrere de kontroversielle vaksinene i enkelttilfeller under visse betingelser – men bærer da risikoen for ansvar for vaksinasjonsskader.
   Den som vaksinerer – det vil generelt si legen – kan holdes ansvarlig dersom han har brutt omsorgs/informasjonsplikten. »

   Ellers opptrer vel ikke fjortiser slik som Aavitsland. Da hadde de blitt tatt ut av skolen og sendt på forbedringsanstalt.
   Men det er mulig han i desperasjon ser at det brenner under rumpa og er ute etter likes?
   De andre ansvarlige i flokken ser ut til å bøye seg ned og holde seg tause.
   Kanskje spesielt Erna Solberg som håper at velger-innbyggerne/sauene har glemt at hun terroriserte samfunnet i to år uten å ha det snev av kunnskap som skal til for å styre et land.
   Dessverre gjelder dette også hele ‘opposisjonen’ :-) på Løvebakken.

   Svar
 • Aavitsland er som en plump dårlig vits av verste skuffe.
  Twitteruttalelsen hans vitner om et høyst umodent menneske åpenbart uten evne til saklig kritikk av en som i høyeste grad fortjener det, annet enn latterlig pubertale twittermeldinger som den han kom med her.
  Twitterjunkies som denne karen utvilsomt er, må beskyttes mot seg selv. Kanskje en voksen i familien, omgangskretsen eller arbeidsplassen kan hjelpe ham? At han trenger hjelp er det vel ingen som helst tvil om.

  Svar
 • Spørsmålet er om Uvitsland er vaksinert, med ‘vaksiner’ frå kalkulert produksjonslinje, eller om han kan vente på ein massiv blodpropp, og så passar det vel best at han blir kremert?

  Svar
 • wasan Totland
  13 april 2023 12:54

  En massedrapsmann og hans uttalelser. Er vel mulig å gå sammen om en anmeldelse. Sett i sammenheng så truer han jo de uvaksinerte med at de skal brenne.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er det virkelig mulig?

Kan Ukraina angripe Krim?

Forrige innlegg

Globalister vil ta eierskap til vårt vann

FN og WEF vil begynne å beordre medlemslandene til å rasjonere på drikkevannet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.