POSTED IN Helse

FN om Covid-19 tiltakene:

Store negative konsekvenser for barn.

0
Print Friendly, PDF & Email

At tiltakene som er iverksatt mot sesonginfluensaen som kalles Covid-19 vil forårsake langt større skade enn virusinfeksjonen synes jeg er selvsagt. Vi har publisert en rekke artikler her på derimot.no som påpeker dette.

For folk som arbeider i helsevesenet kan det ikke være noen overraskelse at omdisponering av helseressurser får konsekvenser, f.eks. ved at diagnostisering og behandling av mange andre alvorlig sykdommer, f.eks. kreft, utsettes.

Det blir mer og mer klart at tiltakene for å møte Covid-19 er langt farligere for menneskenes liv og helse enn selv sykdommen. At millioner på millioner friske menisker kastes ut i arbeidsledighet må naturligvis få konsekvenser. 

Mennesker er svært sosial skapninger. Å isolere store samfunnsgrupper fra sine medmennesker er svært skadelig for den psykiske helsa til mange. Å isolere syke og gamle fra familie er en form for tortur – ikke minst når en vet at denne sykdommen ikke truer barn og unge i det hele tatt.

En rekke programmer i FN-regi rettet mot barn og unge i mange land rammes nå av Covid-19-tiltakene. Disse programmene er ikke bare rettet mot skole og undervisning men også mot feil- og underernæring.

Stoppes disse programmene rammer dette mange utsatte barn og det kan være livstruende for noen av dem og helseskadelig for mange. Jeg nevner ikke alle i industrilandene som vil dø for tidlig fordi helseressurser er omprioritert til fordel for en sykdom som er ufarlig for alle friske og unge i samfunnet.

Men hos oss stemples nå farlighet inn ved hjelp av tall om antallet smittete som skyldes i stor utstrening økt testing og ikke smittevekst. Denne formen for skremming gjennom statistisk juks føres samtid som antallet døde ikke sammenlignes med antallet som årlig dør av sesonginfluensaen. Dette er en annen form for juksing med tall.

Uten sammenligningsgrunnlag er tallene uten informasjons-kraft. Men som skremsel fungerer de overfor en befolkning som en gjennom mediene i snart i et år er podet inn med angst for en sykdom som er ufarlig for nesten alle.

Knut Lindtner 

Lockdown og stengte skoler kan ta livet av FLERE barn enn Covid-19, advarer ansatte i FN. De siterer en ny undersøkelse.

Talsmenn for å gjenåpne skoler kan ha funnet en overraskende alliert i lederne for et FN-kontor – inkludert WHO. De siterer en ny undersøkelse som viser at barn kan utsettes for mer skade av lockdowns enn den aktuelle pandemien. 

«Konsekvensene av pandemien gjør større skade på barn enn sykdommen selv», sier UNICEF-direktør Henrietta H. Fore på mandag. Hun er ute etter mer finansiering for å kunne møte krisen.

Sjefen for UNICEFs ernæringsprogram Victor Aguayo legger til at skaden kan komme av «stengte skoler. Det som skjer er at grunnleggende helsetilbud forstyrres fordi ernæringsprogram blir ødelagt».

Fore slutter seg til WHOs direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus, FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO)s sjef Qu Dongyu og World Food Programmes direktør David M. Beasley der de undertegner et opprop til aksjon publisert i The Lancet.

De siterer de viktigste Covid-19-strategiene som «fysisk avstand, stengte skoler, handelsrestriksjoner og nedstengning av land» som medvirkning til global feilernæring.

Dette kan øke antallet barn som blir utsatt for akutt feilernæring med 6,7 millioner, på toppen av de 47 millionene FN anslår allerede antar var utsatt for «feilernæring» før pandemien kom.

Det kan forårsake mer enn 10 000 flere dødsfall hver måned – eller 128 000 i løpet av de neste 12 månedene, sier disse fire diirektørene.

Disse anslagene er basert på en studie av forskere fra flere vitenskaps-etablissementer, inkludert det Washington-baserte International Food Policy Research Institute (FPRI) og Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, publisert i The Lancet denne uken.

Etter at de har analysert mer enn 118 land med lave og middels inntekter, advarer forskerne om at forstyrrelser på grunn av Covid-19 kan sette millioner av familier i fare.

Fire av fem familier som bor i Sør-Asia og Sub-Sahara i Afrika med barn opp til fem år er mest utsatt.

Lockdowns og andre skadebegrensende tiltak kan resultere i «livslang påvirkning på undervisning, risiko for kroniske sykdommer og på generell menneskelig dannelse», like mye som «konsekvenser for neste generasjons barns vekst og utvikling». 

Videre presentasjoner av studiens beregninger viser «at de er nok konservative fordi er ukjent hvor lenge denne krisen vil vare. Og krisens fulle påvirkning på mat, helse og sosiale beskyttelses-systemer ennå gjenstår å se», advarer studien.

Mens fortsatte lockdowns kan bety liv eller død i fattige land, så har spørsmålet ikke vært mindre omstridt i rikere land, der de har blitt voldsomt omstridt innen politikken.

I USA, for eksempel, pusher administrasjonen til Donald Trump på for å gjenåpne skolene. De sier at Covid-19 er langt mindre farlig for barn enn den vanlige sesong-influensaen. Og de peker på forskning som sier at utviklingsmessige, psykologiske og fysiske skader vil bli verre om skolene fortsatt forblir stengte.

Men opposisjonen, Demokratene, stiller seg bak lærernes fagforeninger som insisterer på at å gjenåpne skolene vil utsette deres medlemmer for fare.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

Forsidebilde: Ben White

https://www.rt.com/news/496482-study-covid-hunger-children-lancet/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 264 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Uten lov og dom. Internert i snart 20 år.

USAs store skam: Guantanamo.

Previous Post

Ny britisk studie:

Tiltakene mot Covid 19 dreper flere enn sykdommen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.