POSTED IN USA

Flertall av velgere i USA:

Landet er ute av kontroll.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den nedadgående spiralen for USA fortsetter dette året. Først drepte de lederen for revolusjonsgarden til Iran, Soleimani, og Irans svar fortalte at alle USAs militære innretninger rundt landet var «sitting ducks». Iran kunne ødelegge dem hvis det skulle oppstå en militær situasjon som gjorde det nødvendig.

Deretter kom det som kalles Koronakrisen, som avslørte hvor dårlig organisert deler av USAs helsevesen er. Selv om tallene i mange delstater er manipulerte kommer en ikke fra at dette viruset særlig rammer eldre mennesker som lever under dårlige sosiale forhold – slik alle lignende sykdommer gjør. Dårlige leveforhold og vaner gir dårlig helse.

Nå kommer enda en krise utløst av at en hvit politimann påførte en mørkhudet mann så store belastninger at han døde av det etterpå. Dette skjer daglig i USA hele tiden. Folk i alle folkegrupper blir drept av politiet i ulike situasjoner. Dessuten er tallet på politidrepte i USA gått ned de siste årene. Til tross for dette utløste for denne enkelthendelsen de voldsomste opptøyene i landet med brenning og plyndring i mange byer.

Naturligvis spiller den økonomiske krisen forsterket av korona-tiltakene en viktig rolle.

Nå viser en meningsmåling at mange i USA føler at landet er ute av kontroll. Et av de ubesvarte spørsmålene er om dette er del av en kampanje for å fjerne Trump fra makten. Nytt valg nærmer seg i november. Ingen av kandidatene er spiselige, slik jeg ser det. Men Trump har ikke startet kriger i sin presidentperiode, slik fredsprisvinneren Obama gjorde.

Flere demokratiske ledere støtter dessuten kravet om å svekke politietaten, den som sikrer landet mot å ikke synke ned i reint anarki. Jeg ser ikke bort fra at det skjer uakseptable ting fra politiets side, men dette kan ikke være grunn nok til å overlate landet til bander, narkokarteller og oppløsning.

Uten et offentlig maktvesen overlates makten til private og andre organiserte grupper. Det vil ramme de fattige som ikke har økonomi til å kjøpe seg beskyttelse slik rikfolk har. Enten en liker det eller ikke er politiet viktigere for de svakeste enn de rike til tross for deres klassekarakter.

Stakkars befolkning som må velge mellom dette.

Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Ute av kontroll?
  I USA : Trussel om nasjonalgarden mot de som plyndrer og brenner. Trump blir demonisert.
  I Norge : Trussel om heimvernet og stor bot mot de som drar på egen hytte, for å verge eget liv og en tett bybefolkning. Nordmenn finner seg i slikt. 😉
  Så har vel USA også en kultur der frihet og lite innblanding fra myndigheter er viktig. I motsetning til i Norge, der målet for politikken ser ut til å være så stor statlig innblanding/styring/svinebinding som mulig. Frihet ofres for brød.
  Opprøret i USA ser ut til å være følelses-styrt. ( av bakmenn)
  At det drepes flere hvite enn (bevæpnede) svarte i USA er fakta, og dermed uinteressant . (?)
  Trump er en pussig amerikansk president, fordi han vil heller trekke seg ut av kriger enn å starte de. Og delvis uforutsigbar; – hans eneste mulighet for ikke å bli tatt av bakmennene som styrer media og spillet?

  Svar
  • Men dobbeltmoralen, krigslysten og falskheten i norsk media er enda pussigere, og dessverre IKKE ute av kontroll; men farligere, om vi ikke snart reagerer.

   Svar
 • Det er rimelig å anta at en temmelig stor andel av 80-prosentene ikke er spesielt begeistret for at de rikeste i landet har donert 454 millioner dollar til å stimulere kaos-kreftene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tall fra England bekrefter italienske tall:

95% av Covid-19 pasientene hadde alvorlige tilleggssykdommer.

Forrige innlegg

NATOs navn og oppskrift på regime-endringer:

Fargerevolusjoner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.