POSTED IN Frankrike, religion

Flertall av unge muslimer i Frankrike:

Sharialover er viktigere enn franske.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det viktigste ved slike meningsmålinger er ikke de direkte resultatene i og for seg, men at de viser at det er store kulturelle forskjeller mellom ulike religiøse og etniske grupper i Frankrike. Her ligger en kilde til konflikt fordi verdigrunnlaget til ulike grupper spriker i stor grad.

Det andre viktige er at den forteller at konfliktnivået stiger i og med at stadig flere unge muslimer setter sin tiltro til religiøse forordninger og ikke landets lovverk. Det er et tegn på voksende sosial oppløsning.

Denne ulovlige virksomheten bidrar ikke til nasjonal forsoning

Bakgrunnen for denne prosessen er sikkert mangesidig men naturligvis har sosiale (økonomiske) spenninger stor betydning som alltid. Det er klart at tiltak for å redusere den radikale islamismen kan ha betydning, den vokser under økende sosial spenning og forverrete levekår, men uten tiltak for å bedre de generelle levekårene vil slike tiltak bare ha begrenset effekt.

Derfor er støtte til kravene som «De gule vestene» fremmer helt avgjørende. Dessverre tror jeg både Macrons regjering og de ekstreme islamistene ser seg tjent med økende sosial spenninger, hver ut fra sin egen agenda.

Knut Lindtner

Meningsmåling viser at 57 % av unge muslimer i Frankrike tror at sharia-lover er viktigere enn nasjonale lover. 

En ny meningsmåling har vist at Frankrikes muslimske befolkning i økende grad skiller seg fra den generelle befolkningen. 57 % av unge muslimer tror at franske lover bør underordnes sharia-lover.

En studie som ble publisert på torsdag av French Institute of Public Opinion (IFOP) satte søkelys på det økende skillet mellom den vanlige franske befolkningen og muslimer som bor i Frankrike.

Det mest overraskende er at flertallet av muslimer som er under 25 år (57 %) tror at islamske lover er viktigere enn franske lover i Frankrike. Dette er en økning på 10 prosent siden 2016.

Rundt 38 prosent at de samlede franske muslimene mente det samme.

Samtidig mente bare 15 prosent av den katolske befolkningen at deres religiøse lover skulle komme foran franske lover.

Så lenge religionen er en viktig moralsk og adferds-kilde for mange kan konflikter mellom religiøse krav og juridiske krav føre til store sosial konflikter.

Noen av spørsmålene i undersøkelsen handlet indirekte om halshuggingen av skolelæreren Samuel Pety som skjedde den 16. oktober. Han hadde vist en karikatur av profeten Muhammed til en klasse der det handlet om ytringsfrihet. Dette hadde ført til at at en student ble rasende.

Av de 515 franske muslimene som deltok i undersøkelsen, gikk 66 prosent mot at lærere kan få vise karikaturer av religiøse personer til elevene sine.

Blant den franske befolkningen i sin alminnelighet (75 prosent) der katolikkene også deltok (80 prosent) støttet et overveldende antall lærernes rett til å vise fram karikaturene.

Studien omfattet også bredere data som viste forskjellen i kulturell oppfatning i den franske befolkningen, spesielt mellom katolikker og muslimer som bor i Frankrike.

Andre spørsmål viser ar et overveldende antall muslimer (81 prosent) går inn for egne timer for kvinnenes bruk av de kommunale svømmebassengene og for undervisning i arabisk i den offentlige skolen.

Franskmenn har heftig gått mot begge disse ideene.

Det har vært søkelys på islam i Frankrike etter en rekke terrorist-angrep i Paris, Nice og Lyon sist oktober.

Macrons svar på dette er forbud mot  flere islamist-grupper , inkludert de ultranasjonalistiske tyrkisk organiserte «Grå Ulver».

Den franske regjeringens tiltak har blitt avvist av mange muslimske ledere rundt om i verden, og har ført til boikott av franske varer.

Den tyrkiske presidenten Recey Tayyio Erdogan sammenlikner behandlingen av muslimer i Frankrike med den jødene fikk før andre verdenskrig.

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/505888-france-muslims-islam-radical-macron/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Meningsmåling viser at 57 % av unge muslimer i Frankrike tror at sharia-lover er viktigere enn nasjonale lover. .
    jeg er 99% at 99% av dem forstår ikke engang hva er sharia -lover—og de forstår ikke heller at de lever under ekte sharia lover i et Frankrike

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland er hovedfienden:

Her er planen for å knekke dem.

Forrige innlegg

Bruk og kast av fotballtrenere

«Ta den ring og la den vandre»: Solskjær skyver ut Mourino, Mourino skyver ut Pochettino — og Pochettino Solskjær?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.