POSTED IN Syria

Flamsk prest i Syria:

Uten Putin ville Syria vært borte

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det kan være greit å høre enda en gang hva de kristne i Syria mener om krigen. Ingen kristne organisasjoner i Norge har forholdt seg til overfallet på landet og ikke minst landets kristne befolkning, altså representanter for den kristne urkirken.

Men KrF og partiavisen Vårt land har har all oppmerksomhet rettet mot å tilfredstille USAs krav til politisk støtte for ødeleggelsen av Syria. Her er liten lojalitet til kristne brødre og søstre i Syria som har vært truet av utslettelse av muslimske religiøse fundamentalister. 

Syria har vært den mest verdslige og ikke-religiøse staten i Midt-Østen med frihet for alle religioner. Staten har vært definert som ikke-religiøs og hevet og de enkelte religionene. Dette har ikke minst bidratt til den frihet de kristne i landet har trengt for å dyrke sin religion

Artikkelen ble publisert for over fem år siden men er fortsatt aktuell, ikke minst nå når den syriske hæren er i ferd med å frigjøre Idlib-provinsen fra Al-Qaida-kontroll.

Knut Lindtner

‘Uten Putin ville Syria ha sluttet å eksistere’  

Intervju med flamsk prest som bor i Syria.

«Det er delvis takket være Hizbollah at så mange kristne og andre syrere fortsatt er i live.  De kom oss til unnsetning i våre mørkeste timer.  Og det sammme gjelder for den syriske hæren og russerne.  Hvis Putin ikke hadde kommet i 2015 ville Syria ganske sikkert ha sluttet å eksistere».

Av Eric van de Beek

Ifølge den flamske fader Daniel Maes, som har bodd i Syria siden 2010, er dekningen av den syriske krigen basert på løgner.  Det er ikke president Bashar al-Assad som er problemet, men Vestens egne politikere, de som støtter IS og Al Nusra, og som vil styrte den syriske regjeringen.  «De virkelige terrorist-lederne befinner seg i Vesten og i Saudi-Arabia».

Daniel Maes

Den 79 år gamle fader Daniel Maes er tilbake i sitt fødeland Belgia.  Han oppholder seg i Norbertine-klosteret i den flamske byen Postel, som han forlot til fordel for Syria i 2010.  Da var det ennå ikke krig i landet. I Qara opplevde han usikre øyeblikk da en landsby med 25 000 sjeler ble oversvømmet av en opprørshær på rundt 60 000 menn.

Han er nå tilbake i Belgia for å komme seg etter at han ble syk i Syria. I midten av juni reiser han tilbake.  Koffertene hans er fylt med forsyninger som skal hjelpe den trengende syriske befolkningen.

Du bor i et kloster som er helt fra det sjette århundre, i et land langt hjemmefra.  Hvordan havnet du der?

Jeg kom til Qara etter invitasjon fra lederen for klosteret, søster Agnes-Miriam. Jeg kom dit som turist, og jeg ville ha reist derfra som turist.  Men Agnes-Miriam spurte om jeg ville organisere et undervisningsår, en forberedelse til utdannelse for prester, faktisk det første katolske seminaret i hele Syria.  Så derfor ble jeg der.

Hva var inntrykket ditt av Syria før krigen brøt ut?

Det var et vakkert land. Som jeg hadde ventet var det mangel på politisk frihet. Men mest av alt ble jeg behagelig overrasket. Jeg satte stor pris på den østlige gjestfriheten, og jeg opplevde et så fredelig og velordnet samfunn som jeg ikke har opplevd i noe annet land.  Tyveri og frekk og dårlig oppførsel eksisterte så å si ikke.  De mange forskjellige religionene og etniske gruppene levde i harmoni med hverandre.

Landet hadde ingen utenlands-gjeld, og det fantes ikke hjemløse mennesker.  Tvert imot.  Mer enn to millioner flyktninger fra nabolandene, som Irak, ble godt tatt vare på, på samme måte som innfødte syrere.

Samtidig var svært billig å leve der, som for eksempel mat.  Skoler, universiteter og sykehus var gratis, til og med for oss utlendinger. Jeg snakket med en fransk lege som sa at sykehusene i Syria var bedre enn i Frankrike.

Hvordan begynte konflikten i Syria?  Den vanlige oppfatningen i Vesten er at de første protestene i Homs startet fredelig, men at tingene eskalerte fordi regjeringen reagerte så voldsomt.

Det er bare tull. Jeg har sett med mine egne øyne hvordan denne såkalte folkelige oppstanden skjedde i Qara.  En fredags kveld i november 2011, på vei til prestegården der jeg var invitert, så jeg en gruppe på omtrent femten ungdommer ved den sentrale moskeen.  De ropte at Assad var en diktator, og at han måtte fjernes.

Jeg fortalte dette til presten, men han visste det allerede.  Han sa:»En stund nå har det kommet menn utenfra Syria for å stelle i stand bråk.  Og de inviterer vår ungdommer til å ta bilder og videoer av dette.  Hvis de leverer disse til Al Jazeera får de penger for det».

Og dette var på den tiden voldsomhetene startet i Homs?

Det må ha vært på den tiden.  Den nederlandske fader Frans van der Lugt, som bodde i Homs og som senere ble drept der, hadde også sett dette, og skrev i sine brev at det ikke var politiet som startet skytingen, men terrorister som gjemte seg mellom demonstrantene.

Fader Frans van der Lugt

Den nederlandske utenriksministeren Bert Koenders har erklært at Assad må ble anklaget av den internasjonale kriminaldomstolen i Haag for krigsforbrytelser.

Koenders er som alle de andre såkalte europeiske lederne.  Han er en liten gutt som står der som en keiser, men han er ikke klar over at han er uten klær.  Enhver som kun har en halv hjerne må se at han er en amerikansk marionettfigur.  Det er de som forteller han nøyaktig hva han skal si og ikke si.

Har ikke Assad gjort noe galt?

Se nå på gassangrepet i Ghouta nær Damaskus i 2013.  Da ble Assad øyeblikkelig beskyldt for å stå bak. Men er det så vanskelig å forstå at terroristene sto bak dette?

Ett år før gassangrepet sa Obama:» Bruken av kjemiske våpen er en grense».  Men da burde enhver journalist ha tenkt:»Høres det ikke ut som president Bush som sa:»Innen 48 timer må masseødeleggelsesvåpnene i Irak komme fram i dagen».

En internasjonal undersøkelseskomite ble sendt til Damaskus, fulgt av medier fra hele verden.  Og like etter at de ankom skjedde dette store gassangrepet, praktisk talt under nesen på dem.  Litt av en timing, ikke sant?  I Ghouta, av alle steder. En ubefolket region, der menneskene hadde flyktet for lenge siden.  Og i løpet av to timer dukket det opp bilder av værelser med døende barn.  Bilder av Hollywood-kvalitet.  Det viste seg at noen av bildene var tatt lang tid i forveien, andre kun to timer etter angrepet.  Men noen sørgende mødre var ikke å se.

Naturligvis fantes det sørgende mødre, og fedre. Men de bodde ikke i Ghouta.  De bodde 200 kilometer unna, i landsbyer rundt Latakia.  De gjenkjente barna sine på bildene.  To uker før gassangrepet hadde nemlig landsbyene deres blitt angrepet av terrorister som kidnappet barna deres.  Så det var i virkeligheten barna som var kidnappet fra Latakia som var på bildene, og som var drept for å få til et media-stunt.

Etter Ghouta-angrepet

Du mener at de syriske myndighetene ikke har begått noen krigsforbrytelser i det hele tatt?  I februar kom Amnesty International med en rapport om massehenrettelser i et fengsel nær Damaskus.

Dersom du, som journalist, virkelig vil vite hva som foregår i Syria, må du komme til Syria og finne ut selv, istedenfor å lese Amnesty-rapporter.  Jeg spør deg: Hvordan kan en president som skulle ha begått så mange krigsforbrytelser mot sitt eget folk i så lang tid ha unngått å bli drept i et land som kryr av terrorister som ønsker å ta rotta på han?  Og hvorfor ser du så mange mennesker i Syria med bildet av Assad i bakvinduet på bilene sine?

De kristne, shiaene, druserne og alawittene kanskje.  Men sunniene også?

Absolutt.  Den store majoriteten av sunnier står bak Assad.  Og hvis du kommer til Tartus, der det bor mange sunnier, vil du ser ikke bare bilder av Assad, men av Putin også.

Hvordan ser du på journalistenes rolle?  Hvordan er det mulig at deres syn på Syria er så forskjellig fra ditt?

For det  må du ha lest boken til den tyske journalisten Udo Ulfkotte – Kjøpte journalister – som han skrev ut fra sine egne erfaringer.  Dersom du går imot de dominerende fortellerne og ikke følger deres oppskrift, så vil du uunngåelig kollidere med Makten. De vil sørge for at du ikke lenger er med på leken.

På en måte kan jeg forstå journalistene som følger den allmenne trenden.  De har ofte en familie som de må ta vare på.

Men det overgår min forstand hvordan en organisasjon som Pax Christi  kan støtte drap på kristne syrere.  De sier at de handler i navnet til kirkesamfunn, de støtter disse såkalte «moderate opprørere».  Men ved å gjøre det har de totalt snudd seg mot de kristne i Syria, biskopene og patriarkene der.

Jeg har sett en presentasjon av de såkalte Midt-Østen-ekspertene hos Pax Christi.  På slutten av sin presentasjon viste hun til sine kilder.  Det var Al Jazeera, Al Jazeera og Al Jazeera.

Hvorfor tror du så mange land ønsker å bli kvitt Assad?

I 2009 spurte Qatar  om tillatelse fra Bashar Al-Assad til å føre en oljeledning gjennom Syria. til Middelhavet.  Assad sa: «Vi vil ikke gå med på det fordi vi allerede forhandler om en slik oljeledning med Russland og Iran».  Det var da krigen begynte.  Ikke i 2011.

Vi må ikke glemme at Homs er en viktig lokalitet for en slik oljeledning.  Det er ingen tilfeldighet at volden startet akkurat der, og at Qatars Al Jazeera sto i spissen for det.

Og de andre landene?  Hvorfor behandler de Assad med slik fiendtlighet?

For Vesten er det uakseptabelt at Syria fortsatt er ett av de få landene med en sentralbank som er helt uavhengig, og at landet ikke har noen statsgjeld, og derfor ikke trenger å bli «reddet».

Og tyrkerne.  De ønsker bare å gjenopplive det ottomanske imperium.  Det er helt skandaløst det de gjorde i Aleppo.  Byen Aleppo var det industrielle sentrum i Syria.  Tyrkene demonterte alle fabrikkene på noen få dager og førte dem til Tyrkia.

Israel er også en viktig drivkraft bak konflikten.  Sionistene ønsker en ren jødisk stat fra Nilen til Eufrat.  De ønsker å kutte opp Syria til en gruppe små, svake stater som skal kjempe mot hverandre.  Akkurat som det gamle romerske motto: Splitt og hersk.  Israelerne bomber Syria.  De behandler sårede terrorister, og de leverer våpen til dem.

Stor-Israel, slik endel sionister forestiller seg det

Jeg mener sionismen er like skadelig for judaismen som IS er for islam.  Men man må ikke si dette høyt, for da vil mange protestanter ta deg for en djevel.

Israelerne sa de deltok i konflikten på grunn av Hizbollah-militsen.

Det er sant.  Men Hizbollah er en av de største motstandsbevegelser som finnes.  Jeg har snakket med unge menn fra Hizbollah, og de sier: «Vi startet vår organisasjon da sionistene kom og jaget vekk og drepte familiene våre.  Derfor hjelper vi dem som blir undertrykket på samme måte».

Israel ser på Hizbollah som en terrorist-organisasjon.

Det er delvis takket være Hizbollah at så mange kristne og andre syrere fremdeles er i live. De kom oss til unnsetning i vår mørkeste time.  Og det samme gjelder for den syriske hæren og russerne.  Hvis Putin ikke hadde kommet i 2015 hadde Syria helt sikkert sluttet å eksistere.

Det blir sagt at russerne kom til Syria for å holde seg innenfor en sfære av innflytelse.

Det er sikkert noe selv-interesse involvert.  Men Putin er en sann kristen, han vil forsvare kristenheten.  Og han ønsker også en multipolar verdensorden, der ingen land skal dominere over andre.

Syria er en selvstendig stat.  Det er det Putin understreker.  Han sier også: «Vi er ikke der for å beskytte Assad, men for å beskytte den syriske staten».  Russland vil ikke ha flere mislykte stater  som Irak og Libya.  Og ikke la oss glemme: De russiske militære er den eneste fremmede hæren i Syria som er der med den syriske regjeringens samtykke.

De vestlige regjeringene sier at de kjemper mot IS. Tviler du på det?

Kan du huske disse Hollywood-bildene av IS som kom inn i Syria?  En endeløs kolonne med splitter nye Toyotaer.  De krøp over ørkenen som «sitting ducks».  Ville det ikke ha vært verdens enkleste oppgave å blåst dem vekk fra jordens overflate dersom Vesten virkelig hadde ønsket det?  Men det skjedde ikke.  Og hvorfor ikke?  Og hvor fikk de disse Toyotaene fra?  Hvem var det som hadde gitt dem disse bilene?

Saken er at vi hører gang på gang at IS tilfeldigvis får tak i våpen som var ment for de ikke-eksisterende moderate opprørerne, og at den syriske hæren ved en feiltakelse blir bombardert.

De kristen er en minoritet i Syria.  Hvordan ser de på volden fra IS, Al Nusra og andre grupper?  Som et islamsk problem?

Først av alt betrakter de disse terroristgruppene som et politisk verktøy for Vesten for å forstyrre Syria og få til et regimeskifte.  Og det er ikke bare de kristne, men også muslimene i Syria som mener det samme.  De skammer seg over IS og Al Nusra.  De sier:»Det er ikke islam».

Hvordan ser du på volden i islam?

Islam er tvetydig.  Koranen inneholder svært vakre vers om fred.  Men Koranen sier også at de vantro – ikke-muslimene – må drepes.

Verken Bibelen eller Torahen er uten vold de heller.

Det er riktig.  Men ufullkommenheten i Det Gamle Testamente har utviklet seg videre i Det Nye Testamente. Og om Koranen kan du si, det er Det Gamle Testamente uten ånden i Det Nye Testamente.

Men dine erfaringer med muslimene i Syria er hovedsakelig positive?

Jeg har alltid blitt møtt med den samme gjestfriheten både av muslimer og kristne.  Syria er en sekulær stat.  Syrerne ser på seg selv først og fremst som syrere, og deretter som kristne, sunnier, alawitter eller shiaer.  Det ser man klart i den syriske regjeringen.  Der kan du se ministre fra forskjellige religioner.  Enhver kan være seg selv.

Denne harmoniske sammensetningen av befolkningen har alltid vært karakteristisk for Syria.  De ser på seg selv som én familie.  Jeg har til og med møtt en oberst fra den syriske hæren, en sunni, som ba meg velsigne han før han dro til Aleppo.

Hva tenker de kristne i Syria om at vestlige regjeringer støtter jihadist-grupper?

De lider ved tanken på at deres kristne brødre i Vesten svikter dem. De kan simpelthen ikke forstå det.

Kanskje er det kristne i Syria som ønsker velkommen det faktum at Vesten støtter væpnede grupper?

Jeg kjenner ingen slike mennesker.  Men hvis du leter etter dem, så kanskje du finner dem.  Det er alltid unntak fra reglen.  Men den gjennomsnittlige syrer er imot vestlig støtte til enhver væpnet gruppe.

Er du i kontakt med noen politikere i Den Europeiske Union?

Herman Van Rompuy er en belgisk, flamsk greve og politiker for partiet Christen-Democratisch en Vlaams som var Det europeiske råds president. Han var Belgias statsminister fra den 30. desember 2008 til den 25. november 2009. (Wikipedia)

Jeg snakket med Herman van Rompuy i 2012, da han var president i Europarådet.  Jeg fikk inntrykk at han nesten ikke visste hvor Syria lå.  Alt han visste om Syria var basert på beskrivelser av landet som verdens verste diktatur.  Det møtet skuffet meg virkelig.  Da fortalte jeg han at ifølge min erfaring var Assad støttet av et stort flertall av befolkningen, også av sunniene. Da så han på meg som om jeg hadde begått en helligbrøde.

Kan en hvilken som helst ung mann slutte seg til den syriske hæren?  Er det verneplikt?

Ja. Den eneste måten å unngå hæren på er å gjemme seg eller flykte fra landet. På den andre siden er det mange eldre menn som har meldt seg frivillig.

I Vesten er det innført boikott mot Syria.  Hvordan greier syrerne å holde seg i live?

Det kommer mye hjelp inn i landet ved hjelp av  veldedighet.  Men til min overraskelse så jeg at det ble produsert medisiner i Aleppo, det så jeg like før jeg reiste fra Syria.  Så tross alle ødeleggelsene der, så har de klart å starte på nytt.

I et tidligere intervju uttrykte du håp om at Donald Trump ville foreta endringer i USAs politikk.  Er du fortsatt like håpefull når det gjelder han?

Trump sa under valgkampen det ethvert tilregnelig menneske ville sagt i hans sted: »Vi må slutte å sende våpen til disse kampgruppene i Syria, fordi vi ikke vet hvem de er.  La oss slutte å blande oss inn i selvstendige stater.  Og la oss bekjempe terrorisme sammen med Russland».

Det var så håpefullt.  Men i mellomtiden har han blitt angrepet av «deep state», de som virkelig styrer der i landet. Han avfyrte de rakettene mot en militær flyplass i Syria, muligens etter press fra «deep state». Men han varslet syrerne på forhånd, så skaden ble ikke så stor.  De fleste flyene var allerede fjernet, og halvparten av rakettene traff ikke en gang.  Og dagen etter var flyplassen brukbar igjen.

Oversatt, bearbeidet og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Bilder/tekst: Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Edmond Dantes
  18 juni 2017 15:22

  Vi har betalt og bombet «bomber» for over en halv milliard, men vi har ikke fått et gram av Libyas gullbeholdning i krigsbytte for alt er «borte vekk». Ikke en eneste oljekonsesjon eller de 100 talls Milliarder i innskudd som aksjer obligasjoner, for alt er tørket vekk, men hvem har tatt det? Motivene for de norske folkevalgte, hva har de vært? Er Milosevic Balkan. Irak, Libya, Syria, Afghanistan Sudan, Siri Lanka bare utført på pur jævelskap? Hvor mange milliarder har Gamle Erik Solheim fra SV Norge brukt av våre penger for å havne på most Wanted plakater Sri Lanka?
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=552829
  http://www.lankanewspapers.com/news/2014/6/88329_space.html

  Svar
 • Edmond Dantes
  18 juni 2017 16:02

  Verken USA egne opp- dyrket menn, særskilt Bin Laden og Sadam. Milosevic eller Syrias Assad har referert til Elverumsfullmakten, som er pensum på det norske juridiske fakultetet (i statsvitenskap ) RF. Etter Tyskland hadde jagd fransk og engelskmenn på sjøen ved Dunkirk 26 May–4 June 1940. sa Winston Churchill. Vi bygger ikke empirier, stater og samfunn med å rømme slagmarken og hensette all materiell til fienden. Men da viste han ikke om Elverum fullmakten made in Noway. Dette er et dokument utferdiget i all hast her oppi iskanten «av iskanten ledene folk» som danner presedens for den «innskrenket» del av menneskeheten, viss stat med henvisning til denne fullmakt «bekreftet at et demokrati og folkestyre» (forutsatt det også er et kongerike), bare kan ta staten med seg og reise fra hele folket. For denne statens egen Grunnlov, første linje og § 1 står det «innskrenket!

  Svar
 • Edmond Dantes
  18 juni 2017 20:39

  Det enkelte menneske blir handikappet av å bli konfrontert med en konspirasjon så skremmende at han selv ikke kan tro den eksisterer. J. Edgar Hoover grunnlegger av FBI

  Svar
 • » Ett år før gassangrepet sa Obama:» Bruken av kjemiske våpen er en grense». Men da burde enhver journalist ha tenkt:»Høres det ikke ut som president Bush som sa:»Innen 48 timer må masseødeleggelsesvåpnene i Irak komme fram i dagen».

  …….For Vesten er det uakseptabelt at Syria fortsatt er ett av de få landene med en sentralbank som er helt uavhengig, og at landet ikke har noen statsgjeld, og derfor ikke trenger å bli «reddet». «

  Svar
 • Islam er skit! Islam er skit!

  Jeg fikk kontakt med en mann jeg antok kunne være skandinav. Jeg hadde akkurat tatt en runde på det store senteret her syd for Torrevieja. Jeg hadde satt meg ned flere ganger ned på en benk for å kjenne på stemningen. Du vet, den du ofte får i julegater rundt om i Norge eller inne på hele Steen&Strøm i Oslo. Ikke en eneste banal julesang a la Bjelleklang. Det var dødt og stille ut av alle butikkene på senteret. Tipper at folk ikke ble særlig kjøpeivrige av denne stillheten. Det var nå en uke før julaften. Jeg tok sikte på sitteplassene som er satt opp midt på torvet. Ved siden av en mann som virket «sivilisert». Jeg gjorde som jeg ofte gjør, som den journalisten jeg er, sa noe ut i luften samtidig som jeg vendte meg 45 grader mot mannen ved siden av meg: Where is the music? Mannen reagerte umiddelbart. Jeg bruker alltid denne inngangs porten her nede. Do you speak English? Æh…! Hvor er du fra? Umiddelbart; jeg er fra Iran. Men jeg bor i Sverige. Han tok fram smarttelefonen og viste meg et kart. Å, ja vel, sa jeg, jeg er norsk. Han snakket svensk men fortalte at han hadde hatt en «stroke» og ikke snakket så bra idag. Etter 30 år i Sverige anså jeg at dette var en tynn forklaring. Men sa jeg, nå så jeg en interessant åpning. Om ikke annet så kunne jeg jo fornærme mannen. Du er med andre ord muslim? Min mamma og pappa er muslim, men ikke jeg. Men er man ikke automatisk det da med foreldre…. nei, svarte den hyggelige pent kledde mannen. Islam er skit! Med ettertrykk; to ganger. Å, hva mener du. Jo sa han se bare på Iran: landet er et rikt land. Vi har olje, vi har uran (!) vi har gull. Men tiltross for det har vi mange fattige. Se bare på alle de muslimske landene. Folk der er fattige. De fører krig. Ja, jeg forstår. Mannen var 54 år men så ut som 34, spør du meg. Er du kristen, spurte han. Ja sa jeg, jeg kjenner Bibelen godt. Så var vi igang. Han fortalte at han hadde hatt kontakt med Jehovas vitner. Og de er «snella». Ja, innrømmet jeg de er gode på forkynning, men de tar feil i viktige lærespørsmål, svarte jeg; siden jeg kjenner dem.

  Det ble en svært hyggelig samtale og for min del var det første gang jeg har møtt en iransk mann, som svarte det første han sa: jeg er fra Iran. Altså var det viktig for mannen som virket som en opplyst mann, og få alt dette frem innen han sa at han har bodd i Sverige i 30 år.

  Så tok han frem smarttelefonen igjen og viste meg et bilde av mange rotter. Deretter et bilde av en reporter som på bilde der inne i en rød ring var en rotte. Det er fra Rinkeby. Okey, jeg forsto ikke helt hvor han ville. I Rinkeby, ja utenfor Stockholm. Men der bor det vel neppe svensker insinuerte jeg. Nei, riktig sa han og lo; bare innvandrere. Så brøt han opp og tok meg hardt i hånden (!) Forøvrig kunne han formidle at alle syrerne som hadde kommet, «grupperte seg». Tolk det som du vil.

  Svar
 • Ivan Røsstad
  18 desember 2018 10:31

  Helt utrolig att våre kristne ledere er med på å utrydde etterkommere av de første kristne her på jorden.Ikke i ord eller gjerninger har de gjort noe for å støtte dem.Mørke krefter gjemmer seg ikke i mørket.De stortrives i lyset fra blits lys og lyskastere.

  Svar
  • Ola Henriksen
   18 desember 2018 11:53

   «Men KrF og partiavisen Vårt land har har all oppmerksomhet rettet mot å tilfredstille USAs krav til politisk støtte for ødeleggelsen av Syria.»

   Så får vi håpe at den norske nasjonen er så oppegående at den sender Krf. under sperregrensen ved neste valg.
   Et «kristelig» parti som har ødelagt Balkan, har stått for bombe-angrepet på Afghanistan, vært med på ødeleggelsen av Libya ( og dermed hele det afrikanske kontinnentet, – og Europa gjennom masseinnvandring), og bombe-«hjelp» i Syria, bør egentlig forbys i sammen med Ap for å ha brutt norsk Grunnlov flere ganger.
   Et dobbeltmoralsk mammon-parti, som bare er trist, trist og har ødelagt norsk omdømme for flere generasjoner framover. ( Og flere generasjoner av familer i landene de har terrorisert, med våre «forsvar»s-våpen. )

   «Vi må slutte å sende våpen til disse kampgruppene i Syria, fordi vi ikke vet hvem de er. La oss slutte å blande oss inn i selvstendige stater. Og la oss bekjempe terrorisme sammen med Russland»»

   Det Putin, og Kina, skulle gjort var å nedlegge veto/forbud mot å bombe Libya, og ikke bare stolt på USA og Hillary & Stoltenburg.
   Så får vi prøve å rette opp terror-skaden, og hente Stoltenburg hjem for en rettsak, og innesperring sammen med ABB, før han får hisset opp til nok en bombing – av Krim.

   Svar
 • Ola Henriksen
  19 desember 2018 21:53

  En liten notis i dag.
  Om at USA skal trekke seg ut av Syria.
  Måtte det være sant; så kan oppbyggingen starte.
  Men media er vel lite opptatt av fred, eller av Trump når USA ikke kriger.
  (Så får vi håpe at det ikke er fordi slaget skal foregå på Krim. )

  / I dag 17:11
  USA har begynt å trekke sine soldater ut av Syria
  USA har startet tilbaketrekningen fra Syria, bekrefter Det hvite hus etter meldinger om at alle soldater skal hentes hjem.
  Pentagon har foreløpig ikke kommentert saken, men president Donald Trump skrev følgende på Twitter mens nyheten spredte seg onsdag:
  – Vi har nedkjempet ISIS i Syria, eneste grunn til å være der under Trumps presidentskap.
  Beslutningen omfatter hele USAs styrke på 2.000 personer og innebærer at USAs bakkeoperasjon mot IS avsluttes, opplyser Washington Posts kilde.
  En forsvarskilde sier til CNN at USA planlegger en «fullstendig og hurtig» tilbaketrekning av soldater. The Wall Street Journal skriver at de skal trekkes ut av det nordøstlige Syria. /
  https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=3870

  Svar
 • Jesus´ budskap er komplett ikke-voldelig, og kan ikke sammenlignes med de arkaiske religionene jødedom eller islam. Den filosofi som forkynnes i det nye testamentet er revolusjonerende også i dag.

  Mens de gamle religionene ikke er annet enn en haug av (tildels sinnsyke) regler og lover så sier Jesus oss at det kun er kjærlighetens lov som gjelder, og den er nedfelt som sannhet i hjertet hos hver enkelt av oss, og at vi ikke behøver tyranner eller presteskap til å fortelle hva som er rett.

  Men de fleste mennesker ønsker å være slaver med fulle maver, så frihetens og kjærlighetens budskap er ikke særlig populært dessverre. Tyranniet er demokratisert slik at det nå er en masse mikrotyranner over alt, også kjent som PK.

  Svar
  • Ola Henriksen
   8 august 2019 21:20

   «Tyranniet er demokratisert slik at det nå er en masse mikrotyranner over alt…»

   / Frelseren falt ikke på tempeltinden. Han skuffet folkets store forventninger. Han svarte ikke til den autoriserte «kladd» m. h. t. hvordan den forjettede store Messias skulle se ut. Han var en motstander av den hedenske sentralisme. Han ville samle på en annen måte enn de som organiserer mennesker. Han ville ikke forføre, men veilede og rettlede livets 4. dimensjon — de selvvirksomme levende drifter inne i hver enkelt. «Hvor ofte ville jeg ikke samle dere som en høne samler sine kyllinger under vingen.» .. I «staten» mistenkeliggjør vi hverandre og innbiller hverandre at «staten» arbeider og sørger for oss, som er onde.
   ……
   «Kristus skuffer Judas og jødene, fordi han ikke vil være det store midtpunkt utenfor oss, men det sanne midtpunkt og bindeledd inne i oss. Hans rike er ikke et rike som styres utenfra med mekaniske midler, organisasjoner, lover, politi osv., ..
   http://www.samfunnsliv.no/kunst-09.html

   Svar
 • Hvorfor har vi krig i midtøsten? Sjekk denne vidoen: https://www.youtube.com/watch?v=gkPSKDqNT6E&feature=emb_logo
  Husk på han som fikk «fredsprisen»-he he – det er helt utrolig(trist og uutholdelig!)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rettssaken mot Julian Assange, dag 2:

Rapport fra rettssalen.

Forrige innlegg

Rettssaken mot Julian Assange:

Rapport fra rettssalen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.