POSTED IN Helse

Finnes det sammenhenger vi ikke skal snakke om?

Vitamin D-mangel viktig årsak til at sykehusene er sprengt

0
Print Friendly, PDF & Email

Sykehusene er sprengfulle allerede før influensasesongen braker løs for alvor. D-vitamin, det vil helsemyndighetene likevel ikke snakke om.

Innlegget er en forbedret utgave av et tilsvarende innlegg hentet fra nettstedet Mer D-vitamin!

Artikkelen er redigert av redaktør Julia Schreiner Benito i Hemali.

Før influensasesongen braker løs for alvor, er sykehusene fulle. Men betydningen av D-vitamin vil helsemyndighetene likevel ikke understreke.

Av John Enebak, journalist med bloggen Mer vitamin D, innlegget var først publisert der.
Bildet er tatt av Alexander Grey fra Pixabay

Sykehus landet over øker nå beredskapen fordi personellet er sykmeldt og pasientene fyller korridorene. Vi ser starten på en katastrofe som kunne vært unngått. I snart 40 år har leger visst at immunforsvaret ikke kan skru på produksjonen av immunceller uten tilgang til nok D-vitamin.

Jeg vet at leger vet det, ingen leger jeg har snakket med benekter det. Så lenge de får være anonyme, bekrefter de at immunforsvaret må ha D-vitamin for å fungere.

At vi trenger D-vitamin for å produsere immunceller, holder helsemyndighetene kjeft om.

Universiteter og sykehus pøser i stedet ut svadaforskning for å «bevise» at D-vitamin ikke har betydning for immunforsvaret. Siste tilskudd er Transtudien, et suverent eksempel på antivitenskapelig D-vitaminsvindel i helsevesenets regi.

I Transtudien har deltakerne i utgangspunktet et gjennomsnittlig D-vitaminnivå på 66,6 enheter (nmol/L). Mangel er mindre enn 50. Seks måneder med tran ga en gjennomsnittlig økning på 4,4 enheter. Det er ubetydelig, mindre enn sju prosent.

doctor looking at the time
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Det er folk med D-vitaminmangel som blir syke av luftveisvirus. Transtudien testet folk som IKKE har D-vitaminmangel.

Flere tullestudier

Det finnes flere slike tullestudier. I årevis er de brukt av myndigheter og medier for å overbevise befolkningen om at D-vitamin ikke har betydning. Selve gullstandarden for svadaforskning er den amerikanske Vital-studien, der placebogruppa får 40 prosent av D-vitamindosen til testgruppa.

Vitalstudien er brukt av myndighetene i snart 10 år for å «bevise» at D-vitamin ikke har betydning for verken kreft, hjerte- og karsykdom, beinhelse eller infeksjoner.

Så seint som i august i år publiserte forskningsmagasinet Forskning.no en artikkel om en av de mange svada-studiene som pøses ut med tall fra den useriøse Vital-studien: Tilskudd av D-vitamin forebygger ikke beinbrudd likevel.

Få nordmenn vet betydningen av å etterfylle kroppen med D-vitamin etter vaksiner og infeksjoner.

Forsker ikke på risikogrupper

Risikogruppene for D-vitaminmangel i Norge er klart definert av Helsedirektoratet i rapporten «Vitamin D i Norge» fra 2018. Overvektige, diabetikere, mørkhudede, spesielt pakistanere, og folk over 70 år er de fire største risikogruppene for D-vitaminmangel i Norge.

Helsedirektoratet skrev i 2018 at de ikke vet nok om D-vitamin til å gi egne anbefalinger til risikogruppene for D-vitaminmangel. Siden da er det likevel ikke gjort noe for å forske på D-vitaminmangelen blant risikogruppene.

VG-kommentatoren Shazia Majid, selv i risikogruppene for D-vitaminmangel, skrev i VG at «forklaringen ligger ikke i «kulturen», D-vitamin-mangel, eller underliggende sykdommer» da hun skulle forklare hvorfor så mange mørkhudede i Oslo døde av covid-19. Sannsynligvis i blind tillit til «vitenskapen» som bare beviser at D-vitamin har mindre betydning for folk som IKKE har D-vitaminmangel.

Vet Shazia Majid at D-vitamin ikke har betydning for forløpet av covid-19 hos pakistanere med D-vitaminmangel? Neppe. Det finnes ikke forskning som underbygger Majids påstand, hun bør sjekke fakta og stiller kritiske spørsmål.

D-vitaminmangelen øker fortsatt

Vi i Mer vitamin D skrev i høst at D-vitaminmangelen i befolkningen da var historisk ,og begrunnet det med at immunforsvaret forbruker D-vitamin når det mobiliseres. D-vitamin er drivstoffet til immunforsvaret og immunforsvaret kan gå tomt for drivstoff. Flere artikler om temaet:

Sykdom kan føre til høyt forbruk av vitamin D
Vitamin D halverte liggetida på sykehuset

Vitamin D forbrukes når immunforsvaret aktiveres

De siste to årene har nordmenn fått mobilisert immunforsvarene sine med gjentatte vaksiner og virusinfeksjoner. Enkelte opptil fem-seks ganger. Når immunforsvaret mobiliserer, eksploderer forbruket av D-vitamin.

Forbruket av D-vitamin må ha vært historisk høyt hos de fleste av oss de siste to årene.

Fryktpropagandaen mot vitamin D virker

Det later til at få nordmenn vet at det er verdt å etterfylle kroppen med D-vitamin etter vaksiner og infeksjoner. Derimot tror mange at det er farlig å ta D-vitamintilskudd uten å ha målt D-vitaminnivået først.

Kreftforeningen har slått seg på sola som flaggsak etter at folk sluttet å røyke. Slik bidrar den til å øke D-vitaminmangelen i befolkningen, og mediene med på laget.

Når folk er like bleike i huden etter sommerferien som de var i mai, da har de ikke produsert mye D-vitamin den sommeren. Da har de heller ikke mye immunforsvar å skryte av når nettene blir lange og kulda setter inn.

Sykehusene fylles opp

Det har vært kjent i 40 år at D-vitamin er dieselen som driver immunforsvarets anleggsmaskiner. Like lenge har legeindustrien arbeidet målbevisst med å undertrykke denne kunnskapen og øke D-vitaminmangelen i befolkningen. Det lever de godt av.

Ingen i helsevesenet benekter at immunforsvaret må ha D-vitamin for å produsere hormonet som utløser celledeling og produksjon av immunceller. Ikke engang Folkehelseinstituttet. Les gjennom litteraturen nederst i artikkelen, ingen som bestrider den.

Kan enkelt snu utviklingen

De somatiske sykehusene i Norge har 11 000 senger til 5,4 millioner mennesker. I vinter vil den kapasiteten bli sprengt. Helsemyndighetene kan løse floken ganske raskt hvis de aksepterer vitenskapen som sier at immunforsvaret trenger D-vitamin for å virke.

Hvis problemet er at de vet for lite om D-vitamin, er det raskt gjort å samle kunnskapen som trengs.

 • Er det sant at de fleste sykehusinnlagte med luftveisvirus har alvorlig D-vitaminmangel? 
  Myndighetene kan enkelt måle nivået hos innlagte pasienter. Hvorfor har de ikke allerede gjort det?
 • Er det sant at folk med lavt D-vitaminnivå får alvorligere infeksjoner enn folk med høyt? 
  Gi pasientene på sykehus D-vitamin og se om det gjør noen forskjell. En enkeltdose på 500.000 enheter vitamin D er beviselig uskadelig og vil øke nivået i løpet av noen dager.
  Hvis sykehusene gir D-vitamin som tilskudd av kalsidiol, vil nivået hos pasientene øke betydelig i løpet av bare to timer.
 • Er det sant at befolkningen blir mindre syke hvis D-vitaminnivået i befolkningen generelt øker? 
  Be folk om å ta D-vitamin så det monner og se om det gjør utslag på sykehusene. Det eneste sykehusene «risikerer», er at hverdagen for leger og sykepleiere blir roligere.

Det er aldri dokumentert at mennesker har dødd av å spise en dose D-vitamin.

Tester gjerne for covid, men ikke for vitamin D-mangel

Helsemyndighetene sto ikke tilbake for å teste covid-vaksiner på hele befolkningen uten at det forelå «vitenskapelige bevis» og endelig godkjenning av mRNA-vaksinene. D-vitamin er, i motsetning til disse, beviselig harmløst.

Det er gjennomført store undersøkelser på jakt etter skadevirkninger fra D-vitamin. Det eneste som finnes er anekdotiske bevis på at D-vitamin kan være skadelig. Da bare i ekstreme doser på flere millioner enheter. Akutt dødelig dose for D-vitamin (LD50) er faktisk ukjent. Det er aldri dokumentert at mennesker har dødd av å spise en dose D-vitamin.

Det er både enkelt og ufarlig å kurere D-vitaminmangel raskt: Ta en startdose D-vitamin på 100.000 enheter (2.500 mikrogram) og fortsett med 10.000 enheter (250 mikrogram) pr. dag i en måned, så er D-vitaminnivået i blodet for en frisk person sikret over 100 enheter. Folk som er alvorlig syke kan trenge det femdoble.


Immunforsvaret må ha vitamin D for å virke

Her er 16 vitenskapelige artikler som forklarer hvordan vitamin D styrer celledeling i immunceller. Artiklene er et begrenset utvalg, men viser historikken i forskningen fra 1983 til i dag.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norge 2022: Det er bedre at «kjøttkvernen» får arbeide

Når fredsarbeid blir en trussel, men for hvem?

Forrige innlegg

Hold dere fast:

Bill Gates planlegger en ny katastrofal pandemi

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.