POSTED IN Israel, Virkelighetsforståelse

Finnes det en løsning på Gaza-konflikten?

Mange israelere sin holdning til palestinerne er et stort problem.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israel har eit stort problem, og det er ikkje berre Netanyahu

29. desember 2023 av Larry Johnson

Eg vil vise dykk nokre videoar som eg er sikker på at nokre vil finne sjokkerande. Andre vil kanskje geispe og spørje «Korfor fortel du meg noko eg allereie veit?» La meg starte med eit tema som ikkje er direkte kopla til krigen som no rasar i Gaza. Det er mange evangelisk kristne som er overtydde om at staten Israel er ein oppfylt bibelsk profeti og trur 100% på å støtte Israel.

Eg trur at dette kristenfolket kanskje vil bli overraska over å få vite at mange ortodokse jødar ser på dei som gudlause kjettarar, og at Jesus burde (eller vil) bli kokt i avføring. Dette er ikkje noko eg berre finn på.

Denne videoen spreier seg blant visse i det kristne samfunnet i USA, og den byrjar få den effekten at nokre av dei no revurderer si ukvalifiserte støtte til Israel. Om nokon av dykk veit korleis ein kan forhandle med ein slik type som dette, la meg få vite det. Eg antar ein kan hevde at denne ultraortodokse rabbien er eit unntak som ikkje representerer hovudstraumen i sionistisk tenkemåte. OK, då kan dei kanskje forklare følgande.

Møt Danny Neumann. Fyren er på min alder. Han er ein anerkjend celebritet i Israel på grunn av sine tidlegare prestasjonar som fotballspelar. Likevel har han ei meining om Gaza og palestinarane.

Eg går utifrå at han kanaliserer sin indre Adolf Hitler. Sist eg sjekka, inkluderte setninga «Drep dei alle» kvinner og barn. Neumann er ingen galning som ligg langt ute på høgresida [sic. Han må meine i forhold til andre israelske politikarar]. Men han er ikkje aleine. Møt hr. Moshe Feiglin, leiaren for det israelske partiet Zehut. Denne fyren er ikkje ein høgreekstrem galning [sic]. Han er konservativ av Reagan-typen, etter Vestlege standardar, som likar pot. Berre sjå på Zehut sin plattform:

Så langt høyrest det rimeleg ut. Så kjem vi til dette:

 • Gi Israel full suverenitet i alle delar av Landet Israel.
  • På Vestbreidda: Annullere Oslo-avtalane.
  • På Gaza-stripa: Kvart angrep frå Hamas mot Israel må svarast på med full gjenerobring av Gaza (sjølv om unødvendige, små streiftog må unngåast).
  • Terroristar vil få tilbod om å velge fredeleg tilbaketrekking, og individuelle ikkje-jødar vil få tre val-alternativ: finansielt assistert emigrasjon til ein stad dei sjølve vel; permanent opphaldsløyve (like rettar, unntatt når det gjeld nasjonal stemmerett) etter å ha erklært sin lojalitet mot Israel og blitt grundig undersøkte; eller israelsk statsborgarskap (fulle rettar) når dei gjer militærteneste eller nasjonal teneste.

Hamas-angrepet den 7. oktober har radikalisert han. Han krev ope at det skal utførast eit Holocaust mot palestinarane:

Poenget mitt med å vise desse videoane, er å forsikre meg om at folk i Vesten forstår at Netanyahu sin krig i Gaza har brei støtte blant israelarane, sjølv dei som hatar Netanyahu.

Eg prøver ikkje å seie at det ikkje finst liknande videoar av Hamas- eller Hizbollah-leiarar som kjem med liknande erklæringar om eliminering av jødar. Og dét er problemet. Det finst berre to måtar å handtere dette på. Den første er grufull: la dei kjempe til den eine sida har utrydda den andre. Eg føretrekker den andre måten: intervensjon utanifrå for å skille partane og sette dei tilbake i hjørna sine (for å bruke ein analogi til boksesporten). Dersom ikkje andre land finn ein måte å stoppe denne drepinga på, er eg redd hendingane vil eskalere ut av kontroll og dra verda inn i ein global krig.

Det sørgelege er at det einaste landet som kan sette stopp for drepinga, er USA. Dei kontrollerer Israel si evne til å halde fram med å bombe palestinarane i Gaza, og forsyner Israel med kritisk viktig pengestøtte. Men det er eit politisk år, og AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) har klørne sine så djupt inni dei gapande kjevane til både Republikanarar og Demokratar at verken Biden eller nokon annan leiar i Kongressen kjem til å steppe opp og kreve stans i drepinga.

Her er vekas Roundtable med Judge Napolitano, Ray McGovern og meg.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Yogendra Singh

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Det er globalarkitektenes MENING at det skal bli full krig i Midt-Østen. En ny verdensorden kan ikke leve med rivaler ala religiøse teokratiske stater. De må vekk. Dette er derfor elitens store sjanse til å løse dette problemet. Når bare flatmarken gjenstår kan de proklamere fra FN’s reetablerte talerstol at «verden er nå kvitt sitt største og farligste problem. Lenge leve New World Order!».

  Svar
 • «Han krev ope at det skal utførast eit Holocaust mot palestinarane:»

  Ja, det eneste ‘Holocaust’ ( en gammel jødisk myte, som måtte skje før jøder fikk tilbake Palestina)
  i historien er jo brannbombingen av den sivile byen Dresden,
  – og brann/atombombingen av de sivile byene Hiroshima og Nagasaki.
  Beggge terroraksjonene var det altså jødiske organisasjoner som stod bak!

  Som de i 2023 gjør det samme på Gaza.
  Narrer/presser sivile palestinere til å rømme til et område på Gaza. – Så bomber de stedet….
  Disse de utvalgte av ‘gud’, i følge seg sjøl.
  ( Så kan man undres på om de har djevelen til gud. For normale mennesker gjør jo ikke slikt. )

  ‘ Hvis vi ikke lærer av historien vil det samme bli gjort på ny. ‘
  Det ser vi jo nå.

  Svar
  • Olav Sæther
   1 januar 2024 23:05

   Jeg er blitt fortalt at jødene ikke har en gud som bare er god, og en satan som bare er ond, men bare en gud som er begge deler. Noen som er skriftlærd kan sikkert utrede dette bedre enn det jeg kan.

   Svar
   • En skriftlærd presteutdannet og bevandret i bibelens originalspråk er PAUL ANTHONY WALLIS.
    Av politiske grunner er en del feil oversettelser gjort helt tilsiktet. i andre tilfeller utilsiktet og på grunn av manglende forståelse.

 • Northern Light.
  1 januar 2024 17:37

  Jeffrey Sachs: Blodbadet i Gaza er en geopolitisk katastrofe for USA.

  Av Swebbtv.
  USAs medvirkning i Israels bombing av Gaza er en «geopolitisk katastrofe for USA». Det sier professor Jeffrey Sachs i et intervju med dommer Napolitano.

  Israels angrep på Gaza fortsetter. Sosiale medier er fylt med grufulle bilder av drepte mennesker, ikke minst barn. Dødstallet er nå oppe i omtrent 21 000 mennesker, hvorav nesten halvparten er barn.

  Ifølge professor Jeffrey Sachs er det neppe noen tvil om at det Israel egentlig driver med er etnisk rensing, de ønsker å få palestinerne ut av Gaza-stripen.

  – Det er nok av bevis for at den israelske regjeringens intensjon er etnisk rensing. Mange juridiske eksperter sier at dette er ensbetydende med folkemord. I folkemords-konvensjonen er hensikt et kritisk punkt. Den stygge retorikken som også kommer fra Israels parlamentsmedlemmer er helt sjokkerende. At Gaza skal bli ubeboelig etterpå. At det ikke er uskyldige sivile i Gaza.

  – Juridiske eksperter på folkemord noterer seg disse uttalelsene. Og det israelske parlamentet er ikke tilbakeholdende med uttalelser som beviser det. Israel bomber sivilbefolkningen uansett hvor den flykter, forklarer Jeffrey Sachs.

  – Jeg tror intensjonen var å rydde Gaza. Og egypterne sa nei, ikke på vår vakt, det gjør dere ikke. Israelerne sa: ok, vi vil bombe det nordlige Gaza, så folk må flykte for livet til sør. Vi vet at tusenvis ikke klarte å rømme, og døde under bombede bygninger. Folk flyktet sørover, og nå bomber de det sørlige Gaza. Nå har vi til og med historier om dette i New York Times, som ikke er en anti-israelsk avis, om hvordan israelerne forteller Gazas befolkning om å flykte til et bestemt sted, og så bomber de stedene de instruerte befolkningen å flykte til.

  Samtidig sier amerikanske politikere «ikke et ord», om de mange tusen uskyldige menneskene som dør av bombene som USA leverer til Israel, påpeker han. – Dette er en direkte amerikansk medvirkning. Det er en juridisk medvirkning. Det er en moralsk medvirkning. Det er en geopolitisk katastrofe for USA. I følge Sachs er den vanlige oppfatningen i verden, utenfor hovedstrømpresse og media, at USA er «en medskyldig til massakren».

  Nylig gjorde den legendariske professoren John Mearsheimer en lignende analyse. Ifølge ham er 90 prosent av Gazas befolkning på flukt. – Det er veldig tydelig hva israelerne gjør, sier Mearsheimer. De er ikke interessert i bare å kjempe mot og knuse Hamas. De er interessert i å påføre sivilbefolkningen i Gaza enorme ødeleggelser. Vi har nå en situasjon der det ikke er et eneste fungerende sykehus i det nordlige Gaza. Ikke ett. Og situasjonen til sykehusene i Sør-Gaza beveger seg raskt mot samme situasjon som i Nord-Gaza.

  Det er utenkelig. De har ødelagt et enormt antall bygninger. 90 prosent av Gazas befolkning er på flukt. Det er helt utrolig det de gjør. Dette har liten militær nytteverdi, det styrker bare befolkningens støtte til Hamas.

  Fra Swebbtv, publisert 29 desember 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker og videointervjuer i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Blodbadet i Gaza ”en geopolitisk katastrof för USA”.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi pøser ut penger over Europas mest korrupte stat.

Norge er i tet i politisk galskap.

Forrige innlegg

Visste de at vaksinene var farlige?

Utvalgt nøkkelpersonell i New Zeeland slapp å ta vaksinene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.