POSTED IN Norge

Finnes det absolutte sannheter?

Bare i religionene og de store mediene!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Konspirasjonsteorier og uvillighet til åpen debatt

Vi er vant til å se at når noe i politikk eller samfunn kan settes spørsmål ved, ja da gjør media nettopp dette: De setter spørsmål, de utfordrer, de kritiserer, de analyserer, de henter frem mulige hypoteser, de ønsker en åpen debatt der alle syn får komme til ordet. Dersom noen har svin på skogen, skal de ut i lyset så alle kan se dem.

Ny Tid er en riksdekkende, uavhengig månedsavis. Avisen tar sikte på å være politisk radikal med internasjonal vekt på konflikt/fredsarbeid, kontroll/overvåkning og økologi/livsrefleksjoner. Wikipedia

14. september 2017 kom månedsavisen Ny Tid med en kritisk artikkel rundt 11. september. I ingressen kunne vi lese: ”Hva var det som ødela World Trade Center 11. september 2001? Mye indikerer at det dreide seg om en kontrollert rivning, mener eksperter.”

Noen håpet på en spennende debatt om hva som kunne ha skjedd denne tragiske dagen. Det fikk vi ikke. Vi fikk en henrettelse av kritisk journalistikk fra et enstemmig kor.

Istedenfor å ta ballen, tok de mannen, de kalte det ”sterk kost” å komme med slike konspirasjonsteorier. Klassekampen ville etter dette vurdere samarbeidet med Ny Tid. NRK hadde et intervju som minnet mer om en mobbe-sceanse enn et intervju. Og Faktisk.no satte spikeren i kisten med en ”faktaundersøkelse” som de nektet å diskutere i etterkant. 

Konklusjonen er klar: man skal ikke reise spørsmål ved 11. september, og dermed basta!

Det er fortsatt mange spennende elementer vi kan diskutere etter denne tragiske dagen. Det er fortsatt mange spørsmål som kan reises, og mange argumenter på begge sider som kan luftes. Men da må det være i et klima som gir lov å stille spørsmål, åpent for saklig debatt som kan lede frem til gode hypoteser uten personhets dersom noen har en tanke som er stueren nok.

I en kjede av løgner er det nok å avsløre en av dem, så faller hele korthuset sammen. Det er nok å bevise at en liten detalj var arrangert, planlagt og utført på en annen måte enn den offisielle rapporten sier, så faller hele den offisielle versjonen sammen. Det er kanskje dette som gjør det så viktig for noen å ikke tillate at den offisielle versjonen blir rokket ved. De ønsker ikke noen åpen debatt.

Jeg er av motsatt mening, jeg ønsker en åpen debatt. Det er lenge siden 11. september 2001. Hva er riktig? Hva er fake?  Hvordan kan man bevise eller motbevise noe som skjedde for snart 20 år siden? Er det noe å pirke i her? 

Jeg mener definitivt at her er mye å pirke i, og vil derfor komme med et par spørsmål fra hver av de fire hendelsene som fant sted denne tragiske dagen. Målsettingen min i dette forumet er ikke å bevise eller motbevise noe som helst. Målsettingen er å få frem at her er mye spennende å diskutere. 

Her er lenke til en pdf-fil med disse spørsmålene.

Reidar Kaarbø

redaktør www.hvamenerpartiene.com

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • sunhunter61
  5 juni 2020 14:04

  Media har i de siste tre årene drevet en voldsom opphausing av og tilslutning til konspirasjonsteorier.
  Den første som kan nevnes er Trumps påståtte samarbeid med russerne for å vinne valget (Mueller), det andre var sammes påståtte bruk av politikere i Ukraina for å sverte sin politiske motstander Biden (Schiff).
  Begge deler var bare konspirasjonsteorier.

  Samme media er de første til å snu seg rundt og hyle ‘konspirasjonsteorier’ til alle andre som måtte mene noe annet enn de selv. Hyklere!

  Ad absolutte sannheter – å påstå at de ikke finnes blir da i prinsippet et utsagn som gjør krav på å være en absolutt sannhet. Forsiktig her folkens.

  Uten sannheter står vi igjen med et eneste styrings-instrument: Ren rå fysisk makt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Terje Tvedt:

Vannlandet som gikk over bekken etter vann

Forrige innlegg

Støtter Norge USA i dette:

Fortsatt sanksjoner mot land som kjemper mot Korona?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.