POSTED IN Norge, Terrorisme

Finner en sannheten kan det bli en politisk atombombe.

Polen prøvde å hindre etterforskningen av North Stream-sprengningene.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som ligger i kortene etter sprengningen av North Stream-ledningene er svære rettssaker i etterkant. Det dreier seg ikke bare om den russiske staten, men også om private investorer som har tapt gigantiske beløp. I tillegg kommer de politiske konsekvensene som er uoversiktlige. Hvis den norske staten var involvert i sprengningen, noe jeg ikke ser bort fra – Hersh sine avsløringer er de mest detaljerte og troverdige – vil vi risikere et gigantisk erstatningskrav.

Det vil bli slutt på fremstillingen av Norge som særlig moralsk og etisk.

Men for den selverklærte «fredsnasjonen» vil de politiske konsekvensene være de verste. Hvilken troverdighet vil vi sitte tilbake med. Hvordan vi kunne stille som likeverdig partner i forhandlinger med Russland om konfliktspørsmål i Arktis. Vi vil sitte tilbake avkledd som stats-terrorist og notorisk løgner i alle internasjonale fora vi deltar i. Vil dette gi Russland rett til å sprenge våre undersjøiske gass-ledninger i Nordsjøen siden vi har vært med på dette overfor dem?

Og den norske selvfølelsen vil få seg en knekk det vi ta generasjoner å lappe på. Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtlands famøse utsagn: «Det er typisk norsk å være best» vil kunne internasjonalt bli gitt en ny, oppdatert formulering: «Det er typisk norsk å være verst».

Vi må krysse fingrene og håpe at dette ikke er tilfelle, men jeg kjenner på en ulmende uro…

Knut Lindtner
Redaktør

Polen dekket opp for Nord Stream-angripere – WSJ


Avisen hevder at ulike europeiske tjenestemenn mener Warszawa ga etterforskere «desinformasjon» og forsøkte å skylde på eksplosjonene på Russland


Polske tjenestemenn har holdt tilbake bevis og forsøkt å stoppe en internasjonal etterforskning av bombingen av Nord Stream-gassrørledningene, noe som gjør etterforskerne «mistenkelige om Warszawas rolle og motiver», rapporterte Wall Street Journal (WSJ) mandag.

Gassledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 – som knyttet Russland til Tyskland gjennom Østersjøen – ble ødelagt i en rekke eksplosjoner nær den danske øya Bornholm i september 2022. En felles undersøkelse fra Tyskland, Danmark og Sverige pågår, med etterforskere som teoretiserer at et ukrainsk team leide en yacht i Tyskland fra et polsk selskap, som de brukte til å frakte eksplosiver til eksplosjonsstedene.


Da disse påståtte sporene ble knyttet til Polen, ble etterforskere stengt ute av myndighetspersoner, rapporterte Journal (WSJ) som siterer kilder i etterforskningen.

Polske myndigheter klarte ikke å overlevere vitnesbyrd fra øyenvitner som angivelig møtte yachtens seks-manns mannskap i den polske havnen i Kolobrzeg før de ble presset til å gjøre det av tysk politi, sa kildene. CCTV-opptak fra havnen ble deretter holdt tilbake, og Polens interne sikkerhetsbyrå, ABW, «unnlot å svare på spørsmål, de var uklare eller ga motstridende informasjon,» sa avisen.
Polske påtalemyndigheter sa at de ikke fant spor av eksplosiver på yachten, til tross for at de aldri hadde gått om bord på den for å sjekke, hevdet etterforskerne. Etterforskningen vil senere finne eksplosive rester på fartøyet, ifølge medieoppslag.

Aktorene skal ha fortalt europeiske etterforskere at båten ankom Kolobrzeg klokken 16.00 19. september, da den faktisk fortøyde syv timer tidligere. Senere i etterforskningen fortalte ABW sine søsterbyråer i Europa at yachten «hadde forbindelser med russisk spionasje», rapporterte avisen, og la til at etterforskere vurderte denne «desinformasjonen».

Hvis det er slik at ingen i vest lenger mistenker at Russland står bak sprengningen av sine egne ledninger, da må det være noen i vest som står bak. Det er ikke mange å velge imellom.

I følge all tilgjengelig informasjon mistenker ingen vestlige regjeringer eller etterretningsbyråer at Russland sto bak bombingene. Gass solgt til Europa via Nord Stream-linjene var en lukrativ inntektskilde for Moskva, og ble sett på som et kraftig instrument for innflytelse for Kreml.


Polens forsøk på å hindre etterforskerne har gjort etterforskerne «stadig mer mistenksomme overfor Warszawas rolle og motiver», bemerket Wall Street Journal. Den påståtte feilinfomasjonen og forvirringen fant imidlertid sted under Polens forrige regjering, og ikke navngitte «høyre europeiske tjenestemenn» sa til avisen at de vurderer å kontakte Polens nye statsminister, Donald Tusk, i håp om at han vil gi dem tilgang til politiet og sikkerhetspersonell som tidligere kan ha blitt presset til å tie.


I følge en alternativ teori fremsatt av den amerikanske journalisten Seymour Hersh, var CIA ansvarlig for Nord Stream-eksplosjonene. Med henvisning til kilder innen etterretningsmiljøet argumenterte Hersh for at CIA-dykkere som jobbet med den norske marinen plantet fjernutløste bomber på linjene i fjor sommer, og brukte en NATO-øvelse i regionen som dekning.

For å styrke denne teorien var en tweet fra den tidligere polske utenriksministeren Radoslaw Sikorski, som i løpet av timer etter eksplosjonene delte et bilde av en gigantisk gasslekkasje ved sprengningsstedet sammen med bildeteksten «Takk, USA».

Russlands president Vladimir Putin har støttet denne forklaringen, og uttalte i forrige måned at sabotasjeaksjonen «mest sannsynlig ble utført av amerikanerne eller noen etter deres instruks».

https://www.rt.com/news/590277-poland-nord-stream-investigation/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  11 januar 2024 13:05

  Jeg tror Joe Biden har gitt klarsignal til å utføre den sabotasjen. Hvis den Norske marinen var involvert så er spørsmålene : Kan amerikanere disponere det Norske forsvaret slik de vil ? Hvis ikke, på hvilket nivå i Norsk forvaltning ble dette godkjent ?

  Svar
 • Litt på siden, men:

  » unnlot å svare på spørsmål, de var uklare eller ga motstridende informasjon,»

  Er det Solberg-regjeringens håndtering av ‘Covid-pandemien’ det snakkes om her? ;-)

  Ellers er jo denne statlige terroraksjonen en bombe. Eventuelt vil komme til å bli.
  Så vil nok flere stater og organisasjoner bli beskyldt etter tur. Av gjerningsmennene. Det gjelder å forvirre.
  Ingen er vel så uintelligente at de tror Russland står bak sprenging av sin egen inntekskilde.
  Så får vi håpe at så store deler av norsk administrasjon som mulig , militær eller sivil-politisk, blir avslørt. Og Løvebakken kan bli avslørt som et horehus og bygges om til en interneringsleir.
  Vi kan håpe. – Men det er nok langt fram, som kjerringa sa, hu så seg tilbake.

  «Hvis det er slik at ingen i vest lenger mistenker at Russland står bak sprengningen av sine egne ledninger, da må det være noen i vest som står bak. Det er ikke mange å velge imellom.»

  Bakmennene i USA kan umulig være involvert; – de hadde jo ALT å tjene på dette. Både politisk og økonomisk . Og norsk administrasjon opptrer jo alltid selvstendig i forhold til USA. ;-)

  Svar
 • Lars Sunnanå
  11 januar 2024 17:07

  Jeg tror dette er en falsk flagg-historien som skal bygge opp om den foretrukne teorien om at Ukraina står bak. Og så var det Polens gamle regjering som sto bak sabotasje av etterforskningen, så dermed kan den nye globaliststatstministeren Tusk kaste skitt på de gamle nasjonalist-statsministeren. Ukraina forsvinner uansett ut av historien, så man kan gjerne legge skylden for bombene på dem.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De ser ikke bra ut for Nato.

Tyrkia nekter krigsskip fra et annet Nato-land tilgang til Svartehavet.

Forrige innlegg

Svært lav dødelighet av korona.

Amish-samfunnet i USA fulgte ikke myndighetens Covid-19 råd.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.