POSTED IN Endring av politikken, Krig-fred

Finland velger enda en gang konfrontasjon.

Har Finland lært noe av sitt naboskap med Russland?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Finland – heretter spydodd for NATO.

Arild Haglund

ABC-nyheter hadde 10.3.2023 et stort oppslag som viser alliansens aggressive karakter, og forståelig bekymring i Russland. Heretter blir Finland spydodd mot hjertet av Russland – gjennom Karelen.

Det er ikke noe snakk om defensive forsvarslinjer nå nei! Det som berget Finland 1939-40 var den forberedte forsvarslinja – «Mannerheimlinja». Dette skal være gjemt og glemt.

Nå legges det tvert om stor vekt på å «spekke Finland» med angrepsflyet F35. F35 er spesialkonstruert for å angripe med overraskelsesmoment – som tjuver om natta.

Makabert nok – for sterkt eget (finsk) luftvern vil virke forstyrrende på F35-flyenes operasjonsmuligheter fra nettverket av finske flyplasser.

USA – gjennom NATO spiller på slumrende revansjistiske stemninger i det finske maktapparatet. Finland har vist det før: Katastrofale politiske feilvalg – 1941. Men også like dramatiske kjappe snuoperasjoner – 1944.

Dagens paralleller til hva som skjedde for omtrent 80 år siden blir altfor påtrengende. Storparten av den finske befolkningen har villet fortrenge historia om Fortsettelseskrigen 1941 – 1944 og alliansen med Hitler.  Dermed får revansjistene i makteliten lett spillerom, og påskuddet «Putin» er nok til å vippe Finland til nok en politisk dumhet.

Som den norske AP-høvdingen Haakon Lie påpekte og advarte: Utvidelsen av NATO sitt operasjonsområde skjer uten demokratiske prosesser! Uten en slik åpen prosess vil dermed finnene fortsette og fortrenge minnet om konsekvensene av sin opptreden 1941. 

Den globalt høgt respekterte finske nøytralitetspolitikken er nå forlatt. Norge er også med dette mye mer utsatt. De verste krigshisserne i Vesten har ikke tjenestegjort en dag i uniform.

Det norske Stortinget er et dystert eksempel i så måte.

Forsidebilde: SaiKrishna Saketh Yellapragada

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  14 april 2023 14:30

  Tucker Carlson: Ukraina-krigen er en løgnens krig.

  Dette er faktisk ikke Ukrainas krig. Det er vår krig. USA er direkte krigførende i en krig mot Russland. Mens vi snakker, kjemper amerikanske soldater mot russiske soldater.

  Av Swebbtv.
  Pentagon-lekkasjen avslører en offisiell fortelling om krigen i Ukraina som er basert på løgner. Journalist Tucker Carlson hevder det i et program. Det er slik Washington fungerer. Å fortelle sannheten er den eneste virkelige synden, sier han.

  Fox News Tucker Carlson har gjennomgått den såkalte Pentagon-lekkasjen, og konkludert med at krigen i Ukraina er en krig basert på løgner. Dokumentene avslører blant annet at for hver russisk soldat som blir drept, blir sju ukrainske soldater drept. Det er et uholdbart kvantitativt forhold, ikke minst tatt i betraktning at Ukraina er et betydelig mindre land enn Russland.

  I følge den offisielle fortellingen spredt gjennom hovedstrømpressen, er det en krig om nasjonal suverenitet, ikke en proxy-krig mellom supermakter. Og USA støtter Ukraina for å beskytte demokratiet, men amerikanerne selv er ikke i krig med Russland. Det andre vi har hørt om og om igjen er at Ukraina vinner krigen. Ukrainske tropper er modige og edle. Russiske tropper er onde og inkompetente. Ukrainerne beseirer russerne. Til syvende og sist er seieren deres uunngåelig. Dette er de to essensielle temaene i krigen, og begge er løgner, sier Tucker Carlson.

  Vi vet at de er løgner, for forrige uke begynte etterretningsrapporter om krigen i Ukraina å lekke og ble lagt ut på sosiale medier. Dette er faktisk ikke Ukrainas krig. Det er vår krig. USA er direkte krigførende i en krig mot Russland. Mens vi snakker, kjemper amerikanske soldater mot russiske soldater. Så dette er ikke en regional konflikt i Øst-Europa. Dette er en varm krig mellom verdens to store atommakter, og likevel har denne krigen aldri blitt formelt erklært. Den er ikke autorisert av Kongressen, og av den grunn er denne krigen et brudd på amerikansk lov. Et lovbrudd.

  Den andre tingen vi lærte er at til tross for USAs direkte involvering, taper Ukraina faktisk krigen. Syv ukrainere blir drept for hver russer. Det ukrainske luftvernet er fullstendig knust. Ukraina taper. Biden-administrasjonen er fullt klar over dette. Derfor er de panikkslagne, men de har løyet om det for offentligheten. For bare to uker siden fortalte for eksempel forsvarsminister Lloyd Austin det amerikanske senatet, at russisk militærmakt «avtar». Med andre ord, Russland taper krigen. Det var en løgn.

  Han visste at det var da han sa det, men han gjentok det i kongressen. Det er en forbrytelse, men Lloyd Austin har ikke blitt arrestert for å ha begått den forbrytelsen. I stedet er den eneste som har blitt tatt i varetekt og sannsynligvis noen gang vil bli det, en 21 år gammel nasjonalgardist fra Massachusetts, som lekket informasjonen som viser at Lloyd Austin løy. Han avslørte forbrytelsene, derfor er han kriminell.

  Det er slik Washington fungerer. Å fortelle sannheten er den eneste virkelige synden, påpeker Tucker Carlson.

  Fra Swebbtv, publisert 14 april 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Tucker: Ukrainakriget ett krig av lögner.

  Svar
 • De yngre finnene ble narret av mytene fra Vinterkrigen å ville ha landet inn i NATO. Mange, særlig yngre finner, tror landet kan kopiere innsatsen fra vinterkrigen mot dagens Russland. Forskjellen på samfunnene da borgerkrig og vinterkrigen ble utkjempet og dagens er enorm. I dag er finske ungdommer som andre ungdommer i militær alder, late, bortskjemte og overvektige, de lever for mobiltelefoner og dataspill, å skyfler innpå brus, pizza og nudler. De er sjanseløse i en konfrontasjon med Russland, spesielt etter den enorme erfaringen russerne hver dag høster på slagmarken i Ukraina. Det finnes selvsagt spreke folk i landet, men de er altfor få til å få forsvarsmessig betydning.

  Finland gjorde en historiske tabbe da Claus Schwarb eleven Sanna Marin på falsk grunnlag, fikk landet inn i krigs -og terrororganisasjonen NATO. Russland kan knuse Finland uten å forlate sine baser. Byer, broer, kommunikasjon knutepunkt, jernbaner, havner, kraftverk, flyplasser, flybaser, militære anlegg osv. alt kan knuses i et voldsomt og overraskende angrep. Finland har enorm statsgjeld og den nye høyreregjeringen har begynt å se på trygdeordninger for å redusere sine utgifter. NATO krever sine 2% til det militærindustrielle kompleks. Som høflig gest bestilte finnene det USA/Israel utviklede rakettsystemet David Sling fra Raytheton, til en foreløbig sum av 316 mill. euro. Så her må nok de finske trygdene kraftig ned, skattene, strøm og drivstoffprisene opp.

  Svar
 • Northern Light.
  14 april 2023 15:55

  Ukraina er snart tom for ammunisjon. Vil Pentagon at Kiev skal «gjøre en avtale» med Russland?

  Av Don Hank.
  USA har latt ukrainerne gå tom for ammunisjon og omtrent alt annet. Og de lot dette skje fordi, som Andrey Martyanov stadig minner oss om, amerikanske såkalte «eksperter» og toppgeneraler vet ikke hva ekte krig er. Det lekkede Pentagon-dokumentet har generelt blitt vurdert som autentisk.

  Tom for ammunisjon.
  Et trist faktum for Ukraina er at ifølge den lekkede rapporten, har Ukraina nå bare 9 788 artillerigranater for hånden, eller nok til å opprettholde kampene i noen dager. Rapporten hevder at bare 1104 granater ble brukt i løpet av den forrige 24-timersperioden – sammenlignet med minst 20 000 for Russland. Utenrikspolitisk sjef i EU, Josep Borrell (kilde Time Magazine), hevder Russland bruker 50 000 granater om dagen, men det er sannsynligvis en overdrivelse.

  «Det viktigste, presserende problemet i dag for den ukrainske hæren, er å ha en kontinuerlig forsyning av ammunisjon,» sa Borrell forrige måned. «Hvis vi mislykkes med det, er resultatet av krigen i fare». Borrell sa at russiske styrker brukte 50 000 runder med artillerigranater hver dag, sammenlignet med rundt 6 000-7 000 fra Ukraina – og at gapet burde lukkes.

  Opprinnelig leverte USA en million 155 mm artillerigranater og EU sendte 350 000. Til sammen kunne disse med rimelighet vært forventet å vare i 300 dager eller så, men de er nesten oppbrukt.

  USA, den eneste leveringsdyktige kilden, produserer 14 000 granater i måneden (nok til 2 dagers strid), men amerikanske tjenestemenn sier de håper å øke dette til 20 000 i måneden en gang i år. Det ville gi Ukraina nok til en 2-3 dager med kamper. Ifølge Time er EU nær en avtale på 2,12 milliarder dollar for å fylle opp ammunisjonslagrene i Ukraina, men antall granater og leveringsplanen er ikke nevnt.

  «EU ser ut til å nærme seg en avtale på 2 milliarder euro (2,12 milliarder dollar), for å fylle opp ammunisjonsleveransene til Ukraina og også fylle opp landenes egne lagre, rapporterte POLITICO. Halvparten vil bli dedikert til delvis å refundere land som allerede donerer ammunisjon fra deres lagre. Den andre halvparten vil bli utpekt for land som i fellesskap skal kjøpe ny ammunisjon i stor skala, noe som gir rimeligere totalkostnader».

  Situasjonen med raketter til luftvernsystemene er like alvorlig. S-300 er laget i Russland, så når den siste av disse avskjæringsrakettene er borte, er det over for luftvernet. Et nytt luftvernsystem fra USA har ikke godt fylte lagre med avskjærings raketter, og selv om en ukrainsk kommentator ser ut til å tro at Patriot-systemene er svaret på deres bønner, ser han ikke ut til å innse at ingen luftvernsystem i verden, kan avskjære russiske hypersoniske missiler som lander rundt i hele Ukraina hver dag siden 10 oktober. Når det gjelder resten av militærutstyret, ifølge Big Serge substack, er leveransene fra USA/NATO langt i fra det volumet som trengs for å matche russerne.

  For lenge siden, før starten av den russiske spesialmilitære operasjonen 24 februar 2022, sa en russisk kommentar at en amerikansk landoffensiv i Europa ville være en oppoverbakke, delvis på grunn av vanskeligheten med å bringe troppene og materiell til slagmarken. Russerne har utstyret sitt – og mye av det – på stedet, og ikke har noen fraktproblemer i det hele tatt. Og Russland produserer mange ganger så mye granater, ammunisjon og militær-materiell som USA.

  En ting er sikkert, dette er hva som skjer når en krig planlegges av uvitende politikere. En teori jeg har om lekkasjen er at det kan være Pentagons måte å fortelle Zelensky på, at det er på tide å stoppe krigen og inngå en fredsavtale med Russland.

  Fra Global Research, publisert 13 april 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Ukraine Is Out of Ammo. Does the Pentagon Want Kiev to “Cut a Deal” with Russia?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gamle kunster skal friskes opp:

Nå søker Tyskland og Japan sammen for militær opprustning.

Forrige innlegg

Var det slik noen antydet:

Fantes det koronavaksiner med ulik faregrad?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.