POSTED IN NATO, Norge

Finland som Nato-medlem?

Finland kan bli USA:s pudel, precis som Norge.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Frå Hufvudstadsbladet 27. april i Helsingfors, Finlands største svenskspråklege avis, hentar vi dette lesarinnlegget:

Vill man i Finland verkligen ge sig in i ett nytt beroendeförhållande? I ett panik- och chocktillstånd, där Norden och Ukraina har helt skilda, av varandra oberoende relationer till Ryssland? Många klagade över Finlands beroende av Sovjet under kalla kriget, och det talades något hånfullt om finlandisering, även om det i stort sett tjänade landet väl.

Norge har som medlem i Nato i praktiken avvecklat både självständighet och försvar och byggt upp en liten insatsstyrka, som ska hjälpa Nato i enskilda uppdrag runtom i världen, i praktiken utifrån Wall Streets intressen. Norge följer den mäktige herrens minsta vink i fråga om utrikespolitiken, till exempel i fråga om sanktioner, inköp av stridsflygplan och krigsuppdrag i land vi inte har något otalt med, som Libyen, Irak och Afghanistan.

USA har krävt att få fyra baser på norsk jord, bemannade med amerikansk militär, där USA:s lag skulle gälla och eventuella brott handläggs av domare från USA, och fått Solberg-regeringen att gå med på det. Ett organiserat folkligt uppror mot basavtalet har lett till att beslutet skjuts upp och den nya regeringen har sät ut avtalet på en remiss [høring].

Johan Galtung och många med honom har kallat Norge Onkel Sams pudel och den 51 staten i USA. Vill man i Finland bli nr 52?

Edvard Mogstad, historiker

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Finland har alltid värt Sveriges eiendom,de ble kjöpt opp av Bo jonsson Grip etter svartedauen på 1350 tallet.Finland gjör som Sverige vil.
  Polen gjör som Sverige vil,da storsverige trakk seg tilbake,etterlot de seg ett komplett bankvesen og embedsverk.
  De baltiske stater gjör som Sverige vil,da de baltiske stater ble «frie»rykket Wallenberggjengen inn og lärte de opp i lov og rett,utdannet jurister for domstol og prest.De måtte jo läre seg å tenke rett.
  Mye rart kommer nå frem,Estonia,det skipet som sank,hva var det for innehold som svenske styresmakter måtte skjule ?.Det sies at hele det politiske etablissementet er involvert +Säpo,thulehuset.
  Det blir mye vondt å ta inn over seg nå.
  We cant look at the future before we solved the past sa Trump.
  2000 mules.
  Goddag alle sammen.

  Svar
  • Stockholmsskolan,Stockholmssyndromet,politikerskolan,en skole eid av Daniel Sacs.Hva lärer de der mon tro ?.

   Svar
  • » Polen gjör som Sverige vil,da storsverige trakk seg tilbake,etterlot de seg ett komplett bankvesen og embedsverk. De baltiske stater gjör som Sverige vil,da de baltiske stater ble «frie»rykket Wallenberggjengen inn og lärte de opp i lov og rett,utdannet jurister for domstol og prest.
   De måtte jo läre seg å tenke rett.»

   Sant. Dessverre sant også i Norge.

   Svar
 • KREAb startet av Carl Bildt.Kreab står for kreativ opinionspåvirkning.Altså en lögnfaBRIKK.

  Svar
 • nORGE BLE SATT UNDER ADMINISTRASJON I 1945,LIKESÅ tYSKLAND,hvem styrer ?.

  Svar
 • Den skjulte makt og de hviskede navn.
  Hva kan det väre for noe spröyt ?..Nei nå er det nok,alle vet jo at makten tilhörer folket,alle vet jo det.
  Med bind for öynene vandrer vi gjennom livet ,lykkelige er vi i statens(fåtallsstyrets jerngrep.

  Svar
 • Karl Schwab ja,det er en fin klovn.Jeg forstår at du navnlöse har gjort ett grundig dypdykk i sannhetene som er servert i ALT media.Da har du jo ditt på det törre,hvem nå du eller dere er.
  Har du gjort noen undersökelser om hvordan WEF ble skapt,hvem som finansierte Skabb og hvem hans kone var ?.
  Ellers er do jo dumt av meg å motsi deg eller sannhet,det er jo en fryd for öyet å se bilder av Erna Solberg med YGL Haakon Manus smilende i bakgrunnen på Davos mötet.
  Nå kommer jeg til dette tricky spörsmålet,Hvilke figurer styrer Skabb,kan det väre noen som lurer i Skyggene,f.eks i styret ?.Kan det väre noen mer kjente Oligarker som herjer,f.eks Wallenberg.
  Kom igjen hopp med begge bena inn i det,drit deg ut for åpen scene.

  Svar
 • Jeg har jo observert dette fenomenet som som opptrer i kommentarfeltene,disse innleggene uten avsender som banker inn de samme mantraene gang på gang,de tilförer oss ingenting av verdi,de bare gjentar sine mantraer.
  Kommer de fra et et eller annet kontor for desinformasjon ?.
  Har forresten systemet som server oss falt sammen ?.det kommer liksom ikke lenger opp hvor mange kommentarer som blir lagt inn under de forskjellige artiklene.

  Svar
 • Dersom NATO går til åpen krig mot Russland, vil Sverige og Finland være tryggere da som medlemmer av NATO, enn de vil være dersom de forblir nøytrale?

  Vil ikke Russland måtte rette atomvåpen mot militere mål i Sverige og Finland umiddelbart dersom de blir medlemmer av den aggressive militerorganisasjonen NATO — som avslørte hva den er i Irak, Afghanistan, Libya og Syria — pga frykten for at Sverige og Finland også vil bli brukt som baser ved angrep på Russland.

  Det vil kanskje bli noe ferre atombomber mot vårt land, men ellers ser jeg kun uheldige sider ved at våre to naboland også blir med i NATO. Det vil bl.a. eskalere den farlig spente situasjonen vi alt har. Helt uansvarlig i det hele tatt offentlig å opplyse om at de vurderer en innmeldelse nå.

  Det er ikke sikkert at Russland ville tape noe på å atombome Sverige og Finland for sikkerhets skyld nå før de får meldt seg inn. Hvis det allikevel blir atomkrig mellom USA/Nato og Russland ville det nok være en bra ting å ha gjort seg ferdig med de to landene på forhånd. Og kanskje ville en slik bombing være det som må til for å få de vestlige psykopatiske lederne til å forstå hvilket farlig spill de har gitt seg ut på.

  Svar
  • Jeg er helt sikker på Andre F at ansvarlige ledere i Pentagon aldri vil la det gå så langt som atomkrig.Trump sa at vi vil ruste opp helt til folk forstår konsekvensene av den galskapen.Det gjelder å skape opinion,har du flertallet med deg kan du gjöre som flertallet vil,om du ikke har kan du ingenting gjöre.
   Men,den skjulte makt skal taes,Putin gjör nå kort prosess med de Oligarker som ikke stötter Russland og dets folk.
   Usa,s oligarker står nå for tur,först de politiske skjödehundene,så Oligarkene.
   Neste ut på Scenen blir Kinas og XIs utrenskning.
   Militärt personell som er utplassert i de fleste land og som jeg för trodde var imperiets utplasserte,er det stikk motsatte,de er der for å arrestere og bringe til domstol(militär)alle gjökungene og dets foreldre.
   Det kommer til å bli töft,knapphet på alt,men det vil tvinge folk til samarbeid,egoisme vil nok ikke bli tolerert av de som har forstått hva som må til for å bygge samfunn.
   Dette fåmannsveldet har ikke fölelser,det er deres svakhet,dermed kan de ikke forhandle,de er for store på seg selv til det,så de gir seg ikke,men har ingen stötte lenger i det militäret de selv har bygd opp.

   Svar
 • @utopenec
  4 mai 2022 21:05

  Her er den finske regjeringens redegjørelse om den sikkerhetspolitiske situasjonen:
  https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164001/VN_2022_19.pdf

  Det nok mere frykt enn fornuft som styrer finner og svensker nå.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verden i endring

Den nye normalen er den gamle normalen

Forrige innlegg

Skylder på Russland for egen politikk.

Legger Biden-administrasjonen opp til matvarekrise.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.