POSTED IN Filippinene

Filippinene:

Stille før stormen?

0
Print Friendly, PDF & Email

Her er faretruende stille. Det ‘kinesiske’ mudringsfartøyet viser seg å være registrert i Siera Leone, har to sjømenn fra Cambodia ombord men ingen sjøfartsdokumenter slik internasjonale regler sier. Den kinesiske ambassaden her har meddelt dette, i Manila Bulletin i går, 3. februar.

For opposisjonen har Manila Bulletin gitt spalteplass til mudringsfartøyet som ødelegger for kystfiskerne, men bommet på nasjonalitet til fartøyet. At det er havnemyndighetene i Bataan som har engasjert det for mudring av skipsled nevnes ikke.

C-130 Hercules er et transportfly produsert av det amerikanske selskapet Lockheed og senere Lockheed Martin. Flyet har fire turbopropmotorer og en maksimal fart på rundt 610 km/t. Det kan fly i en høyde av 40 000 fot og kan være på vingene i opptil 15 timer. C-130 Hercules fløy for første gang i 1954. Wikipedia

USA har panikk, slenger store glassperler til de innfødte: Fra et amerikansk støtteprogram til vennligsinnede land blir nå levert to splitter nye C-130 Hercules transportfly. Prislapp ikke oppgitt, heller ikke når leveransen skal skje. Bulletinen mandag 1. februar.

Kan vi kanskje anta en hektisk amerikansk virksomhet med alskens attaceer i regjeringskontorene og overfor de militære sjefer? De lokkes med sikkerhet til et gyldent liv i USA dersom de klarer å velte over ende den forbannede Duterte og alle hans medarbeidere i deres kamp mot USA. I slike situasjoner viser historien at ‘det gode liv’ har fristet mange statsledere og deres trofaste til landsforræderi gjennom tidene. Den yngre garde kjøpes med penger, gaver og sex, vanlige handelsvarer i all etterretningsvirksomhet.

På den annen side kan Kina også drive sitt spill, kanskje med tilsagn om fiske innen deres 7 aktuelle territorialfarvann i Sør-Kinahavet, og om annen økonomisk virksomhet. Men det krevet at  Duterte må kjøre hardt gjennom korrupsjonen for å sette i verk de 25 utbyggingsavtalene med Kina.   

Kraftigere signaler om at noe ulmer er et oppslag i Bulletinen søndag 31. januar. Forsvarssjefen general Lorenzano har sagt i en tale at de militære styrker ikke planlegger et kupp mot president Duterte. Meningsmålingene viser at Duterte har jevnt  80% tilslutning i folket, og de militære styrkene er godt fornøyd med Dutertes styring av landet. 

Rodrigo «Rudy» Roa Duterte er siden 30. juni 2016 Filippinenes president, etter å ha vunnet presidentvalget 9. mai 2016. Han var før det borgermester i Davao. Wikipedia

Tirsdag 2. februar kom et nytt, nesten ordrett oppslag i den samme Bulletinen, Lorenzano hadde holdt et foredrag i en militær samling av sjefer. Tolking: Den lange artikkelen i Manila Bulletin etter utenriksminister Wangs visitt her, om det meget gode samarbeidet mellom Kina og Filipinene på de fleste områder, må kunne tolkes som president Dutertes ord.

Selvsagt vekker de opposisjonen her til motstand. Den ledes av visepresidenten. (Bare det viser hvor idiotisk valgordningen på president er her, den kandidat med det nest høyeste stemmetall (etter valgfusk med justering av datamaskinen som teller stemmer!), blir visepresident, som naturlig nok blir presidentens største motstander)  

Glassperlene i form av to transportfly fra USA fikk stor omtale. 

Forøvrig er det dønn stille. Kuppet i Myanmar kommenteres av UD her  som ‘Internal Affair’. Sikring i alle retninger!

I dag (3.2) er ikke en eneste artikkel kommet i Bulletinen, hverken fra opposisjonen eller Duterte.  

Einar Magnus Ødegård, pensjonert oberstløytnant, bosatt på Filippinene.



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 215 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

EØS-avtalen sikrer oss:

Fri flyt av billig (underbetalt) arbeidskraft.

Previous Post

Afghanistan:

Trump ville avslutte krigen. Biden vil fortsette.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.