POSTED IN Coronavaksiner, Diverse

Ferieplaner?

I disse landene kan du reise uvaksinert på ferie.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Flere og flere land åpner grensene for turister og opphever eksisterende restriksjoner i mellomtiden.

Flere og flere land over hele verden går tilbake til den gamle normalen når det gjelder reiserestriksjoner som er innført. Du trenger ikke vise Covid-vaksinasjon eller Covid-vaksinasjonspass i selve landet. Imidlertid må du fortsatt tilby eller vise negative Covid-tester i noen tilfeller.Det har i praksis vært umulig for mange å reise til utlandet på ferie de siste to årene. I mellomtiden har det vært noen lempelser, men kun for de som er vaksinert med de eksperimentelle Covid-vaksinene – og som også kan vise negativ PCR-test.

I økende grad åpner imidlertid flere og flere land grensene for turister og fjerner eventuelle restriksjoner som kan ha blitt pålagt i mellomtiden.


____________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Politikeren
____________________________________________________________________

Kartet nedenfor viser for eksempel at to nordiske land i Europa, Norge og Island, allerede har opphevet alle restriksjoner på turister.

Image

På den annen side krever Irland bare en negativ PCR-test tatt ikke mer enn 72 timer før innreise. Landet selv ber ikke lenger om covid-pass. Vil du sole deg i Portugal?

En antigentest som ikke er eldre enn 48 timer eller en PCR-test som ikke er mer enn 72 timer gammel er tilstrekkelig.

Du kan også gå uvaksinert inn i Tyrkia hvis du beviser at du har blitt frisk eller viser negativ antigen eller PCR-test. Selv om det finnes et Covid-vaksinasjonspass i selve landet, trenger ikke turister å vise det. Litauen er også helt åpen.

Balkan, Slovenia, Ungarn og Montenegro er helt åpne for turister. Man trenger ikke bevis på vaksinasjon eller negativ Covid-test for å komme inn i landet.

Uvaksinerte personer kan også komme inn i Serbia uten problemer hvis de viser en negativ PCR-test som ikke er eldre enn 48 timer.

Reisende kan også komme inn uten problemer med vaksine pass (fra visse land). Tilsvarende regler gjelder for Albania.

Hvis du er tiltrukket av Amerika, kan Mexico være et godt reisemål. Selv gjennom “pandemien” kunne hvem som helst komme inn etter eget ønske uten å vise bevis på vaksinasjon eller en negativ test (på samme måte er Costa Rica og El Salvador helt åpne).

For Jamaica er et negativt antigen eller PCR-test tilstrekkelig. Du vil imidlertid bli legeundersøkt ved ankomst og kan måtte vente på det nye prøvesvaret. Den dominikanske republikk krever også kun negative covid-tester for innreise.

Eksperimentell covid-vaksinasjon er heller ikke nødvendig for å reise til Egypt. En negativ PCR-test tok ikke mer enn 72 timer før innreise er tilstrekkelig.

Du kan også reise uvaksinert inn i De forente arabiske emirater hvis du har en negativ Covid-test. Det samme gjelder Sør-Afrika. På den annen side krever Tanzania en negativ PCR-test utført innen 96 timer før ankomst og en hurtigtest ved selve innreise.

Du kan også laste ned appen Re – Open EU på Google Play eller app store der vil du finne all informasjon du måtte trenge for reise til EU land

Forsidebilde: Massimo Virgilio

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Sjølv elska eg å reise på ferie til land som Danmark, Tyskland, Storbritannia og Polen. Min siste utanlandsferie skjedde sommaren 2018, då eg var tre veker i Warszawa. Eg hugsar den ferien som min måte å nyte det å vere utanlands. Eg tok meg ein øl på uteservering midt på høgste dag. Eg reiste til Polens største handlesenter (Arcadia i utkanten av hovudstaden). Eg tok lange turar i parkane rundt Warszawa. Ein fantastisk utanlandstur, som per dags dato diverre er min nyaste.

    Du veit aldri når du gjer noko for siste gong. Nyt livet medan du kan.

    Svar
  • Det forandrer seg hele tiden. Dette kartet viste et øyeblikksbilde på en bestemt dato.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigspropagandaen blir enda mer forfinet.

Dette er en krig mot egne innbyggeres kritiske sans.

Forrige innlegg

Er fred i Ukraina en trussel?

Noen Nato-land foretrekker at krigen trekkes i langdrag.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.