POSTED IN Covid-19

Fauci i høring:

Reglene for sosial distansering «bare dukket opp» og var ikke vitenskapelig fundert.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av David Millward.


Tidligere medisinsk rådgiver i Det hvite hus, Dr. Anthony Fauci, har innrømmet at påleggene for sosial distansering på 1,8 meter (USA) som ble håndhevet under Covid-pandemien «var tatt ut av luften». I kongresshøring med lukkede dører sa Fauci at føderale pålegg om sosial distansering under pandemien, «sannsynligvis ikke var vitenskapelig fundert».

MSN rapporterer: Kravet om sosial distansering – 1,8 meter i USA og 2 meter i Storbritannia – førte til omfattende nedstengninger på begge sider av Atlanterhavet. Det var også en hovedårsak til pålegg om munnbind som ble politisert etter hvert som pandemien spredte seg.

Dr. Fauci ble også en omstridt skikkelse, foraktet av blant mange som konservative Rand Paul, en libertariansk republikansk senator, som krevde at han ble stilt rettslig til ansvar. Dr Fauci sa også under høringen at troen på at viruset lekket fra et laboratorium i Wuhan, ikke bare var en «konspirasjonsteori».

Tidligere denne uken sverget Ron DeSantis, Florida-guvernøren og den republikanske presidenthåpet, at hvis han vant valget, ville han «ha et oppgjør» med Dr Fauci. «Vi kan ikke tillate at Anthony Fauci unnslipper ansvaret han har for dette», skrev DeSantis på X, tidligere Twitter. «Jeg er den eneste kandidaten som vil ta et oppgjør med hva tyranner som Fauci gjorde med landet vårt under Covid».

Anthony Fauci i 2023.

Brad Wenstrup, den republikanske formannen for underkomiteen, la til: «Under intervjuet i dag hevdet Dr Fauci at politikken og mandatene han fremmet pålegg om, dessverre kan øke motstanden mot vaksiner i årene som kommer». Kritikken mot Fauci fikk selskap av Wall Street Journal, som sa først i august 2020 ble det stilt spørsmål ved 2 meter-regelen i British Medical Journal.

«De stolte ikke på amerikanerne».
«Myndighetene gjennomførte likevel de vilkårlige reglene for sosial distansering, fordi de ikke stolte på at amerikanere kunne forstå vitenskapelige nyanser eller for den saks skyld noe», skrev WSJ. «Bedrifter, kirker og skoler som ikke ble tvunget til å stenge, måtte likevel bruke penger på å gjøre om driften for å overholde disse påleggene fra myndighetene.

«Det er bra at Dr Fauci nå erkjenner at regelene for sosial distansering manglet et vitenskapelig grunnlag». Demokratene anklaget imidlertid republikanerne for å forvrenge Dr Faucis uttalelser i høringen, som varte i syv timer fordelt på to dager. Demokraten Debbie Dingell sa at republikanske uttalelser var «desinformasjon».

Fra The Telegraph, publisert 13 januar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og video i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Fauci Says Covid 6ft Distancing Guidance ‘Just Appeared’ & Was Probably Not Scientific.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Ellen Camilla Borgenheim
    23 januar 2024 14:48

    Og nå skal liksom disse kjeltringene få lov til å herje enda verre med sin kunnskap sløse barbari? Ved at Stortinget ikke engang skal være innom og mene noe om hva despotene bestemmer, Ref FN ønske om verdens diktatur for WHO

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det kan utløse krig mot Iran sier USA:

Blir en USA-okkupant drept i Irak eller Syria.

Forrige innlegg

Rapport fra kvinne som besøkte Ukraina nylig. En generasjon er tapt og nå kidnappes menn på gaten.

NRK er i Ukraina hele tiden, ser de ikke dette?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.