POSTED IN F 35, Krig-fred, Norsk politikk

F-35 fremstilles som et forsvarsfly.

Det skal brukes til å angripe Russland.

22 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I en reportasje på ABC-nyheter 17.mars om F35-flyene står å lese:
«Kampflyet F-35 beskrives som et teknologisk vidunder.

Av Arild Haglund

Den norske kampflygeren Morten «Dolby» Hanche forklarer oss hvorfor flyet har en fordel i møte med fienden, og hva som skiller maskinen fra den gamle arbeidshesten F-16.»

Til «kampflygeren Hanche» sine betraktninger er å bemerke:

Kritiske militæranalytikere i USA påpeker jevnlig at F35 aldri er blitt testet mot en reell motpart. Heller ikke F16 – disse er bare så vidt turt prøvd mot land i 3. verden.

I ABC-oppslaget med Hanche står også å lese:

«Han påpeker at F-35 er godt egnet til å ødelegge fiendtlig luftvern, og at dette er noe norske luftstyrker trener på sammen med amerikanske bombefly. I slike scenarier er målet gjerne fiendtlige luftvernsystemer som står på norsk jord i forbindelse med en tenkt invasjon.
– Å opprettholde kontroll i lufta er avgjørende. Da må man også kunne ta ut fiendtlig luftvern. Her er F-35 i egen klasse, sier Hanche.»Dette er det mest avslørende i artikkelen.

Selvfølgelig – hovedpoenget med stealth-hokus-pokusen er å anrette overraskelsangrep mot luftvernsystemer langt unna vårt norske fedrelands jord. Dette er NATO for feige til å erkjenne for et norsk publikum.

I stedet konstrueres opp et scenarie der en invaderende fiende etablerer luftvernsystemer på norsk jord(!) Hvor søkt dette virker skjønner en når vi vet at noe slikt i tilfelle vil bli en krevende og langvarig prosess. – i militært tidsperspektiv. Det virker som Norge og NATO knapt klarer å få til solide luftvernsystemer her en gang under fredelige og rolige forhold.

F-35 fremstilles helt feilaktig i norske medier. Det er et angrepsfly, svindyrt og fulle av feil.


Her er dog et motiv at eget luftvernsystem potensielt kan (vil?) skape problemer for F35 når disse skal snike seg ut som tjuver i natta for å angripe Russland!

Parallelt har utviklingsarbeidet i øst jamnt og trutt handlet om raffinering av motmidler mot «stealth». Her møter NATO-sjåvinismen seg sjøl i døra der de på og mellom linjene framstiller slaverne – særlig russerne som mindreverdige. (Stoltenberg: «De har ikke våre verdier!»)

At russerne sin framherskende militærdoktrine – av historiske og geografiske årsaker – er av defensiv natur burde være gnidd inn for de fleste de siste par år. F35 betegnes som tidenes dyreste norske investering. 

I Norge synes det ingen grenser for hvor mye som kan sløses bort bare summene blir store og «abstrakte» nok. Ellers – i disse skattemeldingstider blir vi minnet om hvor nidkjær staten er i å detaljkontrollere alle kategorier av den minst bemidlete del av befolkningen!

Redaksjonen har lagt inn bilde m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

22 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  20 mars 2024 8:57

  NATO-offiserar av ymis bonitet skjemmer seg ut no, både i Tyskland og i Noreg.

  Noreg er militær besteven med Romania. Romania har ikkje råd til å fø sitt eige folk, men har milliardar nok til å kjøpa avdanka norske F-16. Er slike land demokrati? Er ikkje mat ein menneskerett?

  Romania sender no leigesoldatar inn i Russland:

  https://sputnikglobe.com/20240320/romanian-mercs-claim-involvement-in-ukrainian-attempts-to-infiltrate-russias-border-1117440685.html

  Noreg kjem ikkje til å kalla inn den rumenske ambassadøren på teppet. Noreg er i slett selskap for tida.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 mars 2024 9:22

  PS Det fattige landet Romania byggjer no den største NATO-basen i Europa:

  https://sputnikglobe.com/20240318/new-nato-base-in-romania-a-vehicle-for-klaus-iohannis-alliance-leadership-bid–1117413765.html

  Slikt tek dei seg råd til. Bra for karrieren til somme politikarar. Elendig for folket. Skammeleg at Noreg samarbeider tett med slike land. Men levekår i Romania er for Noreg underordna lysta til å skapa trøbbel for Russland.

  Svar
 • Ifølge noe jeg har hørt kan F35 fjernstyres fra USA og flys som en drone, dvs. piloten fratas kontrollen over flyet. Hvis dette skulle være riktig, er F35 et særdeles farlig våpen.

  Vedr. TS om basen i Romania: Dette er jo ikke noe de betaler for selv, Romania er like korrupt som USA og USA har «kjøpt» seg tilgang. Dette er en del av strategien for å omringe Russland.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   20 mars 2024 11:52

   Takk for retting om finansieringa av basen. Likevel: Om USA betalar for bygningar og flystriper, må Romania avstå grunn og fridom. Det er ein kostnad det òg.

   Om F-35 og fjernstyring: Kvifor skulle ikkje det vera mogeleg? Uansett er «norske» jagarpilotar trente i USA og fjernstyrte mentalt frå USA.

   Eg er einig i at basen er ein del av omringinga av Russland. Hadde Noreg hatt vituge leiarar, hadde dei heller samarbeidd med Russland enn med Romania/USA. Det er Vesten som er den aggressive parten.

   Svar
  • Det stemmer.

   Teknolgien heter «BUAPS» (Boeing Uninteruptble Auto Pilot System», utvilket fordi flykaprere ble sånn en trussel mot sikkerheten etter «9/11» at de lanserte et system som automatisk tar over flyets styring, feks ved at noen tvinger seg gjennom døre inn til cockpit.

   Når Norge faket «konkurransen» om hvilke kampfly vi skulle kjøpe og det var så dårlig skuespill, så falskt og opplagt at det sprakk for Euro Fighter sin representant og det i sinne «glapp ut av ham» at det i snuten på F 35 sitter en boks kjøper av flyet (bortsett fra Israel som nok har laget controlleren), ikke er lov å evalurere verken funksjon eller software.

   Pga tiden vi lever i, historien vi kan se tilbake på, kan konklusjonen med 99% sannsynlighet falle på at dette er en «Drone Controller», en High End Militær variant av «BUAPS», som gir USA via satelitt muligheten til å overstyre den norske piloten.

   Den ene prosent sjans for at det ikke er BUAPS, må bli at det kan gi en falsk feed til HUD/ HMDS.

   At man kan gi en falsk datafeed direkte til HUD/HMDS og dermed narre feks «Dolby» til å starte en krig mellom Norge og Russland. Eller Norge og et annet land en Russland for den saks skyld.

   Norske piloter dokumenterte seg frie for ryggrad, sjel og moral gjennom svineriet begått i Libya. Vi kan altså jf vår egen historie ikke forvente noe som helst av ryggrad og moral fra det holdet og dermed er det ekstra duket for bruk av våre F – 35 til en oppstart av utslettelse av eget land og folk.

   Skulle jeg satt penger på hva som på sikt vil medføre at Norge ender i krig og landets skjebne blir verre en land som Somalia, DRC og Sudan, ville jeg satt ALT på Morten «Dolby» Hanche og hans kollegaer i luftforsvaret. Peronlig anser jeg Norges Luftforsvar med sine F- 35 Semi Droner til å utgjøre en trussel mot Norge en hva Russland, Zionist Stoltenberg som representerer det militær industrielle komplekset sin interesse forening «NATO», terrorister og sydom.

   Ønsker man å forstå «Remote Flying», BUAPS etc bedre, anbefales denne nettsiden som tidligere lot seg finne via Google, men spm nå er godt vasket vekk fra søkeresultatene.

   https://21stcenturywire.com/2014/08/07/flight-control-boeings-uninterruptible-autopilot-system-drones-remote-hijacking/

   Vi må også huske på at når Morten «Dolby» Hanche & kollegaer starter krigen på Norske jord, starter de også en direkte overføring av det totale oljefond 17 000 milliarder stort, over til det Amerikanske Militær Industrielle Kompleks, da vi må bruke dette på våpen som feks DU ammunsjon som skal utkjempe en kommende «war by proxy» for USA.

   For alt vi vet ender vi med å eie et hangarskip fylt opp til rekka med F 35.

   Den som lever får se….

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    20 mars 2024 17:49

    Nifst, truverdig og lærerikt. Takk!

   • Arno Mong Daastøl
    20 mars 2024 23:59

    Korrekt. Oljefondet er en vits. Det er et ran….fra Wall Street. Norges befolkning vil aldri se noe velferd av dette.

   • Takk, dette var opplysende.

 • Hans K Johnsen
  20 mars 2024 12:07
  Svar
  • Prøv å si litt om hva linken inneholder. Det er alltid en fordel.

   Svar
  • Artikkelen beskriver et møte mellom et F-35 med italiensk pilot og en russisk jager SU-30. F-35 piloten beskriver «møtet» som skremmende, da de elektroniske systemene i hans fly feilet ustanselig så lenge nærværet av den russiske jageren var i nærheten.

   Svar
 • P-8 flyene (Poseidon) Norge kjøpte streamer informasjon fra sine sensorer i sanntid til USA, som informasjonseier bestemmer de hvor mye de vil dele med Norge. F-35 er bombefly som skal angripe Russland å slå ut installasjoner og infrastruktur som flyplasser, radarstasjoner, tekniske og elektroniske anlegg, et prioritert mål vil være den russiske etterretningsbasen i Alakurtti. Men som med det første «usynlige» F-117 (Nighthawk) som ble skutt ned over Serbia, vil også F-35 bli sett ovenfra, satelitter. Norge burde solgt alle F-35 til Tyrkia, om USA nektet salg kan de selv kjøpe flyene tilbake til prisen Norge betalte. Pengene fra dette salget bør gå til innkjøp av russisk luftvern S-500/S-550, Pantsir etc. Godt riksdekkende luftvern krever engangsinvestering på 120-150 milliarder, i tillegg kommer drift. Da vil hele landet være dekket av en reell forsvarsinvestering å ikke som alle disse halv og helkorrupte «kjøp» av militært materiell fra USA. Russerne i Ukraina kvalitetstester vestlig materiell fortløpende og det virker ikke akkurat som om det er mye å skryte av…

  Svar
  • L.:

   «Norge burde solgt alle F-35 til Tyrkia, om USA nektet salg kan de selv kjøpe flyene tilbake til prisen Norge betalte. Pengene fra dette salget bør gå til innkjøp av russisk luftvern S-500/S-550, Pantsir etc. Godt riksdekkende luftvern krever engangsinvestering på 120-150 milliarder, i tillegg kommer drift. Da vil hele landet være dekket av en reell forsvarsinvestering å ikke som alle disse halv og helkorrupte «kjøp» av militært materiell fra USA.»

   Ja, hvis det forsvar av Norges landområder vi har et militære for.
   Men det viser prøvestein- angrepet på Libya at det ikke er.

   Svar
 • ALIS til ODIN & HMDS vs AUGMENTED REALITY

  F-35 har vært kritisert for mye underveis, såsom sinnsykt dårlig flytid vs servicetid, en hangar dronning og manglende operative evner. Noe av dette har sikkert vært riktig og noe sikkert feil.

  Går vi tilbake i tid, ser vi at noen av de viktigste påpekte svakhetene ved en «flyvende datamaskin», syntes å ha blitt druknet i all annet kritikk, være seg bevist eller ubevist.

  Men de mest skremmende trusselbildene man kunne se på et tidlig tidspunkt var som følger:

  A) – Desto mere nettverkstilkoblinger, linjer med kode og «EDB Systemer», desto mere kan systemet bli hacket

  B) – Trussel mot nasjonal suvernitet via datadeling til USA, både privat og offentlig sektor via datasystemet fra hvert fly solgt til annet land, såsom Norge

  HACKING AV F-35

  F-35 er koblet til et avgrenset internet både når det står på bakken(som dert stort sett gjør) og når det er på vingene. Det komplekse nettverket med sine mange noder og tilkoblede enheter, såsom mellom fly i mellom fly, bakketropper, skip og kommande sentral, samt USA sin både private og offentlig tilknyttning til dette, gjør at «inngangene» til det totale systemet, blir mange og dermed oppstår en svakhet for ikke bare hvert enkelt fly, som er «DEAD FLYING MEAT» uten nettverks funksjonalitetene.

  Samme dag som Russland startet sin SMO i Ukraina, ble VIASAT systemet hacket og Ukraina sto mere eller mindre på bar bakke med tanke på satelitt basert internet. Så etterhver kom StarLink inn for fullt og er nå integrert i våpensystemer og dermed et legitimt mål for Russland, gitt at de deklarerte krig og ikke avgrenset dette til SMO.

  Pr i dag er StarLink terminaler standard på annen generasjons Ukrainske sjødroner kalt Sea Baby. Dersom det skjedde noe med StarLink, ville mye av det Ukrainske forsvaret på timen bli tildels blindet, slik de ble av ViaSat hackingen i 2022.

  F-35 er en defacto flyvende datamaskin med et velde av nettverks tilkoblinger. Daglig leser man i aviser at vi blir hacket av Russiske hacker gruoper med underfundige navn. Den digitale infrastrukturen vår syntes sårbar, elendig kodet med tanke på sikkerhet, da system etter system «faller».

  Men vår flyvende datamaskin syntes altså å være usårbar jf komplet mangel på kritisk syn på den ulempen som fælger med nettverks sentrisk krigs strategi.

  Men for mange mange år siden var dette et tema som nå er begravet og vi sover godt med tanke på alt vi slipper å både hære og vite om slikt, men «du skal ikke sove» så jævlig godt med vår flyvende datamaskin som mester over din og dines fremtid.

  Her et tilbakeblikk tid før denne delen av et kritisk blikk på F-35 ble druknet i skandale etter skandale:

  1) https://defence.nridigital.com/global_defence_technology_mar19/back_door_for_hackers_f-35_cyber_weaknesses_in_the_spotlight

  2) https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a25100725/f-35-vulnerability-hacked/

  Svar
 • Del 2

  TRUSSEL MOT NASJONAL SUVERNENITET

  Hvordan redde verdien av den enorme infrastrukturen som er bygget for å høste og anvende all data fra alle solgte F- 35?

  Igjen… tilbake i tid var det et annet tema som opptok mange land og kjøpere av F-35. Nemlig demn trusselen F-35 utgjør mot suverene nasjonen som opererer denne «datastøvsugeren», som igjen delte alle disse data med USA, igjen både privat og offentlig sektor. For å få litt bakgrunn med tanke på problemstilingen, går vi 7 år tilbake i tid og følgende kunne leses:

  https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2017/11/21/195349469/f-35-utfordrer-nasjonal-suverenitet

  Problemet er bare at dersom Russland kan styre valget i USA, trenge inn i snart alt av IT struktur, såsom spesielt sensitiv i det offentlige, finans og forsvar, ja hva hindrer dem i å også nyte av all dataten som F-35 deler?

  For ser man isolert sett på «USA sitt svar» på kritikken om oppgitt suverenitet via F-35 sin datadeling, ble dette å rote litt i kortstokken med mitegasjon fra ALIS systemet til ODIN for så å flytte dem begge ut i en jævla sky og dermed forsvant selve koden ut av flyet og inn i en sky.

  I min første kommentar over er det først og fremst USA som bekymrer meg, grunnet de 17 000 milliarder grunnene det militær industielle komplekset syntes overbevisende tjent med å dytte Norge i krig, ikke ulikt en flokk kuer i et strømgjerde dytter den svakeste og dummeste kua mot strømgjerdet, til «flokkens beste». Men USA er ikke den eneste som kan bruke «trojanske hester» delte data, nyte av injeksjon av data i systemet til sin fordel, for det kan så absolutt Russland også.

  Dersom USA som nasjon ikke klarer å holde Russland ute av selve kjernen til nasjonen, det frie valg, hvorfor skal man da tro de er kompetente til å bygge ut et åndsvakt komplekst nettverk med bakke, luft, sjø og rommet tilkoblet?

  Men det som skiller USA og Russland, er at Russland sin interesse, vil primært være at ikke flyet fungerer og at ingen data deles, mens sekundært og mere spektakulært, injisere falsk data inn i systemet såsom flyets posisjon og mål der skal angripes.

  At konklusivt vil ikke en pilot uansett hvor «typisk Norsk det er å være god», kunne ta besluttninger basert på annet en hva visiret på den hjelm monterte skjermen sier av hvor man er, hva man skal og hvem som skal være mål for hvilke en dødlig last flyet tok av med. Dersom du kan ta kontroll over data input, dvs delte data, må¨vel det forståes omtrent som om piloten like gjerne kunne hatt slike VR briller og ikke sett noe ut vindu uansett, da Augumented Reality i F- 35 forstand betyr at man «kan se gjennom flyet», dvs at en digital overføring av data hvilke kan manipluleres) drar opp et bilde på visir skjermen.

  Det er komplekst og vanskelig å vurderer trusselen F-35 utgjør mot det Norske folk og land om man skal måle mulig Amerikanske misbruk av ækonomisk/ strategiske grunner opp mot Russisk manipulering av systemet, men begge deler kan medføre scenarioer som at Dolby senker en Norsk Fregatt eller Maud for alt vi vet, slike gjerne som eventuelle nukes kan bli droppet på Norske byer av piloter fullstendig misledet av den ene eller andre.

  Det Norske folk står solidarisk ansvarlige for misæren som høyst sannsynlig venter i all den tid de av hvilke som helst grunn, har valgt seg et rygg- og vettløst styre via en gjeng femtekollonister der bytter litt hatter hvert fjerde år og at disse parasittene bæres til spisebordet av et nært samlet Norsk folk og dermed staket ut sin egen skjebne mot «glansbilder og glassperler».

  Det er viktig at vi alle kan le av vår dystre fremtid, ha galgenhumor på vei utenfor stupet og unngå nasjonal bitterhet, da dette fratar folk energi de virkelig kan komme til å trenge » en kommende natt»…

  Svar
  • Vi kan bruke det du her skriver som en artikkel, men vi trenger identiteten din. Vi kan publisere den under et pseudonym og skrive at vi kjenner din identitet. Kan det være noe for deg? Ta i så fall kontakt med oss pr. e-post.

   Svar
   • Alle står fritt til å bruke det jeg har skrevet her, men det anbefales å trippelsjekke påstander fremsatt, da min research ikke er tilstrekkelig kvalitets sikret, men skrevet forløpende med research «on the go».

    Jeg klarer ikke å se hvorfor min identiet skal endre på ordene eller deres tyngde, i all den tid jeg er en ufaglært ikke fagmann og heller ikke tilknyttet noe eller noen organisasjon, parti eller bestemt politisk rettning. Dersom det var slik at min identitet gav mere tyngde eller oppmerksomhet rundt tenkte skriblerier, er det forståelig, men det er altså ikke tilfelle her.

    Derfor takker jeg nei til å oppgi min identitet og gjentar at jeg ikke klarer å mobilisere energi til dette, like lite som jeg ville orket å jobbe og slite for å kunne stille med fet lommebok på Bjerkebanen, dersom løpet man skulle spille på besto av en samling syke og døende hester som må bære frem til startlinjen og kansje i mål.

    Hadde jeg sett det minste håp for Norge og Nordmenn, så ville jeg hatt den energien, men desverre ser jeg ingen lys i tunnelen og beklager det på det strerkeste.

   • Takker for greit svar. Vi har nettopp bedt om identitet til en annen som leverer svært gode innlegg her i kommentarspalten og respekterer at du ikke vil gi oss den slik forholdene i Norge er i dag. Vi får diskutere gjennom dette på nytt i redaksjonen.

 • Arno Mong Daastøl
  21 mars 2024 0:22

  Idiotisk debatt fra starten. F-35 var dødfødt
  Titalls milliarder brukt på et steinalder prosjekt.

  Svar
 • TRIPPEL TROJANER?

  Leste selv hva jeg skrev i de to laaange kommentarene over og vil presisere følgende:

  – Antakelig var den største investeringen i forbindelse med konseptet «F-35», den enorme infrastrukturen som skal til for å nyttegjøre på godt eller vondt mot både allierte, partnere og klient stater såsom Norge. Og at motsvaret til landene som klaget på at USA hadde «live link» ned til minste detalj om hva kjøper nasjonen gjorde eller ikke gjorde, ble å så «fikse» systemet ALIS, hvilke var beskrevet tidligere i tid som et «Portabelt Operativ System» og «rebrande» dette til ODIN, hvorpå det nå syntes å ha gått fra sterkt kritiserte ALIS, som så skulle byttes ut med ODIN, skrevet fra bunn, men det syntes å ha blitt slik at ALIS og ODIN giftet seg og flyttet inn i en datasky. I mellomtiden ble kritikk nedkjempet og man fikk også opperksomheten vekk fra det kansje enda mere kritiske punktet, subsystemet » Joint Reprogramming Enterprise», altså kilden som ALIS og/ eller ODIN bruker for svært kritiske oppgaver og dets gjennomføring.

  Man kan altså anta at det «sentrale nervesystemet» eller «hjernen» i F-35 konseptet er den virkelig store investeringen og at man har klart å redde den fra å bli utestengt fra innkommende data fra hvert fly ved å forvirre litt og aktivt bruke menneskers sært korte hukommelse til sin fordel og dermed stømmer nok data fortsatt inn som en foss i større og større grad, mens vi velter oss i ny skandaler og trusler fra alle hold.

  – At den mest vesentlige kritikken folk kansje burde tenke på, er at man har oppgitt ALL suvernitet uten betingelser til et USA som like gjerne over natten kan bli et nytt Hitler aktig mareritt for verden og at den som er venn i dag, godt er fienden i morgen. At ved å velge F-35 har vi betalt i dyre dommer for å ikke engang eie operativ makt over egne fly eller deres handlinger.

  At «Delete all Operational Features of Norwegian fighter Jets» til envher tid er et knappetrykk unna.

  – AT skramlet det Norske folk bærer til middagsbordet i sitt fyrtårn av demokrati, ville samle ALLE F-35 på EN(1) flyplass til tross for at en slik besluttning burde få dem dømt for sabotasje, landssvik og fratatt alle rettigheter til å utøve makt over noe mere en vaskekost på offentlig lønn. At det Norske folk enda stemmer på politikere der fremmet slik galskap, bærer dem til matbordet hvert fjerde år og syntes såre fornøyd med å ha nærmest tilbakestående folk til å styre deres liv, må jeg presisere at kampen syntnes tapt.

  At dersom dette med demokrati er slik jeg forstår det, nemlig at folket bestemmer og at det er folket som har tilsatt og stadig forlenger engasjementet og arbeidskontrakten til en gruppe mennesker som setter seg selv foran både land og folk og styrer Norge som bedrift rett i dass på ALLE tenkelige vis, ja var det en bedrift som ble styrt så inderlig galt, ville ledelsen ha måtte gå av og i Norge foprstår jeg det slik at ledelsen er folket.

  Da er det bare to muligheter tilbake.

  A) Valgene blir utsatt for fusk slik at makta selv kan innsette seg selv hvert fjerde år

  B) Nordmenn som folkeslag er komplette idioter uten noe håp om bedring i nær eller fjern frentid.

  Hva tenker du?

  Svar
  • Jeg tenker at dette var opplysende lesning og helt i tråd med slik makten oppererer. Jeg har tenkt i samme baner om elbiler/data dibedutter etc.(snowdon-assange). At vi er fullstendig overvåket 24/7 hele året. Spørsmålet du reiser gjør at jeg tvinges til å «se meg i speilet». Hvor i helvete sviktet jeg? Hvorfor har vi slike udugelige marionetter til å forvalte våre felles goder? De sitter i alle maktposisjoner i alle ledd. De har «grodd» som soppsporer og popper opp der hvor du minst venter det. Konsernsjefen jeg snakket med forleden uttrykte: « Du kan ikke stole på noen!»

   Svar
  • » At det Norske folk enda stemmer på politikere der fremmet slik galskap, bærer dem til matbordet hvert fjerde år og syntes såre fornøyd med å ha nærmest tilbakestående folk til å styre deres liv, må jeg presisere at kampen syntnes tapt.»

   Det ser håpløst ut.
   ( Også med tanke på bedrageriene og løgnene, og strømpris-tyveriet fra disse, de siste årene. )
   -Så i gir oss ikke.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Clinton-fondet:

Norges bidrag

Forrige innlegg

Blodoverføring fra mRNA-vaksinerte til uvaksinerte.

Japansk studie reiser tvil om hensiktsmessigheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.