POSTED IN Krig-fred, NATO, Russland

F-16 kan nå bære atomvåpen.

Russland vil forholde seg til dem som om de har det.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Putin: Vestlige flybaser med ukrainske F-16 fly blir legitime mål for Russland.

Av Tyler Durden.

Denne uken besøkte Russlands president Vladimir Putin flybasen Torzhok i Tver-regionen som er et av treningssentrene for russiske kamppiloter. Noen eller mange av disse flygerne vil sannsynligvis fortsette å fly oppdrag i Ukraina.

I en tale til pilotene refererte Putin til beskyldninger som ofte ble fremsatt av vestlige ledere; om at han har til hensikt å utvide krigen i Ukraina ved å angripe NATO og andre europeiske land. Han kalte påstanden «bare nonsens», men fortsatte med å utstede en advarsel om amerikanske F16 jagerfly:

Han beskrev at amerikanske «satelittstater» i Øst-Europa (som Polen), ikke har noen grunn til å være redd, sa han: «Påstandene om at vi skal angripe Europa etter Ukraina – det er fullstendig tull og skremming av deres egen befolkninger bare for å få mer penger fra dem». Europeiske land har virkelig økt sine forsvarssektorer og forsvarsutgifter, spesielt etter to år med bevæpning av Ukraina som i stor grad har tømt innenlandske lagre.

En oversettelse i Politico siterte Putin som videre sa «- muligheten for et angrep på noen andre land, på Polen, de baltiske statene, Tsjekkia; det er bare nonsens», og at Russland har «ingen aggressive intensjoner mot disse landene».

Noen av USAs baser rundt om i verden. Har Russland noen tilsvarende rundt USA? Spørsmålet blir da: Hvem truer hvem?

Den russiske presidenten gjentok videre i talen at den spesielle militæroperasjonen i Ukraina, ble satt i gang av nødvendigheten av å «beskytte vårt folk på våre historiske territorier». Med henvisning til NATO-alliansen sa han: «De kommer helt opp til våre grenser. Går vi over havet til USAs grenser? Nei, de nærmer seg oss, og de har kommet veldig nært», ifølge russiske medier.

Putin benyttet også anledningen til å ta for seg internasjonale rapporter om at Kiev snart vil få sine første F-16 jagerfly. I følge hans ord som oppsummert i EuroNews: På det samme møtet advarte han Ukrainas vestlige allierte, mot at de stiller flybaser i landene deres til rådighet for ukrainske F-16-fly som kan fly tokter mot Kremls styrker, og sa at disse basene ville være «legitime mål».

F-16-ene krever en høy standard på rullebaner og forsterkede hangarer for å beskytte dem når de er på bakken. Militæranalytikere har sagt at potensielt dusinvis av F-16-er ikke vil gjøre noen forskjell, selv om ukrainske tjenestemenn har ønsket dem velkommen som en mulighet til å slå tilbake på Russlands luftdominans. Putin insisterte på at F-16-ene «ikke vil endre situasjonen på slagmarken».

F-16 kan nå bære atomvåpen. Russland vil da forholde seg til dem som om de har det.

Det var da Putin lovet pilotene: «Vi vil ødelegge krigsflyene deres på samme måte som vi ødelegger deres stridsvogner, pansrede kjøretøyer og annet utstyr, inkludert flere rakettkastere». Betydelig nok utvidet han advarselen til Vesten, siden han gjorde det klart at selv flybaser i vestlige land kunne bli mål hvis Ukrainas F-16 flyr tokt fra dem.

Fra i fjor sommer begynte Kreml å fremheve at F-16 jagerfly er i stand til å frakte taktiske atomvåpen som er i utvalgte NATO-lands besittelse. Den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov forklarte for eksempel på den tiden: «Moskva kan ikke ignorere at amerikanske F-16 jagerfly som kan bestykkes med atombomber kan bli levert til Ukraina av dets vestlige støttespillere. Han gikk så langt som å si at det vil bli sett på som en «kjernefysisk trussel» fra Vesten.

Fra ZeroHedge, publisert 20 mars 2024.
Oversatt fra engelsk og noe forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Putin Threatens To Attack Western Air Bases Hosting Ukrainian F-16s.

Forsidebilde: Ray Hennessy

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Khazarene skal vel nå ned i sine kaninhull, mens alt på bakkenivå skal teppebombes med «mini» nukes og større missiler.
  Så sitter de nedi hullene sine i 400 år og gnir seg i hendene over at når deres ætt engang langt inn i fremtiden kan komme opp igjen, skal de eie hele planeten siden alle andre er utdødd.
  Det er anslått ca. 21 millioner slike falske «jøder» i verden. Disse 21 mill vil gjerne utrydde 8 milliarder mennesker, hva med å snu «flisa» på hodet? Hva om 8 milliarder ble enige om at disse 21 millioner «må vike plassen» for «det demokratiske» flertall?

  Svar
 • Arno Mong Daaastøl
  1 april 2024 13:38

  Khazarene er en snodig gjeng, pent sagt. (se f.eks. ‘Den 13. jødiske stamme’ av Arthur Koestler) – (Det var jo bare 12 (tolv).
  Khazarene var et tyrkisk folk som vandret vest og bosatte seg nord for Svartehavet og – konverterte til jødedommen (ca. 700 e-Kr.) – fra paganisme – Etter oppløsningen av Khazar-riket (ca. 1100 e-Kr.) , spredde de seg utover Øst-Europa osv.
  Hvorfor de krever Palestina som sitt ‘hjemland’, er er enda større gåte – for meg.

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   2 april 2024 23:57

   «Khazarene er en snodig gjeng, pent sagt. (se f.eks. ‘Den 13. jødiske stamme’ av Arthur Koestler) – (Det var jo bare 12 (tolv).»

   Feil, Arno. Det var bare to som tilhørte Juda-området (og fra det er blitt kalt jøder): Det var Juda-stammen og Benjaminstammen.

   Arthur Koestler ble for øvrig høyst sannsynlig myrdet (sammen med sin kone) for å ha skrevet «The Thirteenth Tribe» der han røpet sannheten om zionist-jødene (khazar-jøder).

   Offisielt begikk Arthur Koestle og hans kone dobbelt selvmord…

   Svar
 • Arno Mong Daastøl
  1 april 2024 14:05

  Ved litt etertanke …. tror jeg at jeg forstår mer.
  President-klovnen Zelinsksky er jøde – med god kontakt til ekstremistene i Israel – Nethanjyajhu etc.
  Målet er å opprette et nytt Israel -på utrolig fruktbar mark – i selvsagt … Ukraina.
  Liksom i Gaza, må man bare rydde vekk, de som bor der nå.
  Dette er helt ifølge det gamle testamentet (Torah); Drep dem (spebarn også), og de som overlever: ta dem til slaver,
  USA støtter dette fordi de er styrt av den khazar-jødiske klanen.
  Jeg forstår at dette er forskrekkende, men slik er det – tror jeg.

  Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  3 april 2024 0:18

  «Even the best of Goyim should all be killed.» – Soferim 15.

  Under khazarenes «russiske revolusjon» og den påfølgende «Røde Terror» var det nettopp de beste blant de kristne russerne, og andre etniske grupper, de gikk etter.

  «All children of Goyim are animals.» – Yebamoth 98a.

  Det er slike læresetninger som gjør det så gøy for zionist-jødene å myrde titusener av barn i Gaza og i resten av Det Okkuperte Palestina…

  Fra Talmud, en satanistisk ideologi som ble påbegynt skrevet under det babylonske fangenskapet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Folketallet i mange land vil falle fremover.

I Japan legger en om bleieproduksjonen fra barn til gamle.

Forrige innlegg

Klimakrise?

Stillehavsøyene synker ikke, tvert imot.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.