POSTED IN Norge, Ukraina

Eventyr selges inn som sannheten.

Valg i Norge og krig i Ukraina.

14 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Det utfolder seg to fenomener om dagen: Kommunevalg i Norge og fortsatt krig i Ukraina. Sistnevnte går dårlig for de som står bak: USA, NATO og Vesten. En avtale var tidligere inngått med Russland om ikke å ekspandere mot øst, omringe landet med militære baser og true med å splitte landet. Anstrengelser for dette pågår nå for fullt, men uten suksess.

Nye tiltak må til ! Ukraina skal få F-16 kampfly, også av Norge. For å presse Russland med krigen i Ukraina. Flere ukrainere – og russere – skal dø.

Flyene vil ikke bli avgjørende i krigen sier eksperter. F-16 kampfly har begrenset mulighet til å engasjere tungvektsfly i den russiske flåten. Luft-til-luft-engasjementer vil sannsynligvis være svært ensidige, for russerne kan skyte ned F-16 med egne kampfly og anti-luft-skyts.

Støre om krigen i Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var nylig på besøk i Kiev. Han lovet Zelensky en rekke donasjoner som støtte til Ukraina i krigen mot Russland. Støre anførte:

– Norge vil fortsette å støtte Ukrainas forsvarskamp mot Russland så lenge det er nødvendig. Ukraina har et akutt behov for mer militær støtte og materiell støtte nå. De har et stort behov for missiler og ammunisjon til luftvern. Her støtter Norge med det vi kan. (Nettavisen)

Da vet vi hva Støre prioriterer. Det er ikke gamle og sjuke her hjemme, sviktende skolesystem, skrantende jernbaner eller dårlig flomberedskap. Det er våpenindustrien og krig i Ukraina som teller! Å si noe annet, er galt.

Norske politikere og kommunevalget

Da gjelder det kommunevalget. Og her en tegning å tenke over. Vi kommer til å høre mange eventyr de neste ukene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

14 kommentarer. Leave new

 • .Jan Zörlie
  28 august 2023 6:33

  Har de sånne flotte tellemaskiner i Norge ?.Vi har jo hemmelige valg og det er visst viktig for valgsikkerheten.Om det er hemmelig,hvordan kan vi väre sikre på valgresultatet ?.Hvor ender de hemmelige valgsedlene ?.Er transparens like uviktig i valg som det er uviktig på debattsider der troll og tull kan hjemme seg bak nickname ?.Jeg må si jeg har sansen for Elon Musk som tvinger Trollunger til å trekke seg tilbake eller tilkjennegi hvem de er.Det blir liksom litt useriöst når anonyme får referere fra Vigrid,utöse jödehat eller hylle Hitler.Andre igjen driver med den gamle östtyske metoden «unnlatelsenes kunst».
  Jeg håper det fortsatt er lov å yttre seg eller dele tanker,selv om det ikke er populärt.

  Svar
  • Stemmer ikke
   28 august 2023 23:30

   Jeg har telt stemmer i flere omganger og kan svare på dette: Boksene blir forseglet og åpnet i et rom det ikke er adgang for utenforstående. Alle stemmer blir telt manuelt og så kontrollert på en scanner. Er det avvik, blir alle stemmene telt manuelt på nytt og scannet. Det er ingen tellemaskiner som tryller bort stemmer. Stemmene blir til slutt pakket inn i forseglet pakker og lagret. Det er mulig å be om omtelling lenge etter valget er over. Man MÅ ha legitimasjon med seg og det er ikke mulig å putte flere stemmer i urnen. Det er heller ikke mulig å putte inn flere stemmer etterpå. Alle som stemmer blir registrert, så det er ikke mulig å stemme flere ganger eller ulike steder. Det er likevel noe å kritisere valgordningen på, blant annet at det kan gå tom for stemmesedler fra partier. Det som heller bør få fokus er de løgnene som velgerne blir foret med.

   Svar
  • ”Det blir liksom litt useriöst når anonyme får referere fra Vigrid,utöse jödehat eller hylle Hitler.”

   Jan Zørlie hentyder her muligens til meg, i og med at jeg refererte til ”Den forbudte sannhet” som er publisert på Vigrid, se

   https://www.vigrid.net/hcforbsannhet.htm

   Etter min mening gir ”Den forbudte sannhet” en god oversikt over de vanligste innvendingene mot den offisielle holocaust-historien, men dersom Zørlie kan finne noen feil i ”Den forbudte sannhet”, så er jeg interessert i å få vite om det.

   Ellers takk til Knut Lindtner fordi han tillater diskusjon om holocaust. Som kjent så er det forbudt å diskutere holocaust i minst 19 europeiske land, og hvis man forsøker å diskutere holocaust i disse landene, så risikerer man lange fengselsstraffer. Her i Norge er det enda tilatt å diskutere holocaust, men det varer nok ikke lenge, for det er et lovforslag nå om at det skal bli forbudt å diskutere holocaust i hele EU, og dersom en slik lov blir vedtatt i EU, vil Norge ganske sikkert følge etter.

   Svar
   • .Jan Zörlie
    29 august 2023 12:00

    Hei x,vi kunne sikkert hatt en fin diskusjon ,du og jeg.Har du noe navn eller adresse ?.Det er liksom litt useriöst når X,er Og Y,er skal ha sitt og si,kanskje er du ekte og kanskje er et Troll,hva vet jeg.

   • .Jan Zörlie
    29 august 2023 16:02

    Og X,det var faktisk ikke deg jeg tenkte på ang vigrid referansene,men når du nå trer fram i lyset,så greit for meg.
    En amnnen ting som er rart er at her er jo mange fra NKP og AKP miljöet,det gamle sovjet,takk og pris hjalp oss med å stoppe den synlige nazismen(denlever jo godt ennå),men de burde jo synes nå jeg gå kraftig til motmäle mot nazisympatörene her inne,men nei,her lever de i fred og fordragelighet.Ja,jeg synes nå det er rart og da tenker jeg,hva kommer det av ?,og da er det frem med mökkaspaden,graver litt i historien og slikt,kommer over mye som jeg ikke lärte på skolen eller i avisene,ei heller i böker skrevet av (PK ?)godkjente forfattere.Ja så jeg har funnet mye grums,men ingen vil snakke om det og da blir jeg enda mer mistenksom og graver litt til,finner svar som ingen vil höre om og er det noen som vil snakke så vet jeg ikke om jeg snakker med en gruppe eller maskin eller troll for felles er det fo svarerne at de gjemmer seg bak nicknames.
    Ha det bra X,nå er vel vi ferdigsnakka.

 • Per Lothar Lindtner
  28 august 2023 10:38

  Det eneste partiet som mener at fred i Ukraina må baseres på forhandlinger, ikke på mer våpen, er i dag NKP. Partiet forties i de fleste «seriøse» medier og diskrimineres grovt gjennom valgloven og på andre måter. Men det stiller liste ved høstens valg i noen fylker og kommuner, bl.a. Bergen by. Stem mot Nato-propaganda der du kan i år!

  Svar
  • .Jan Zörlie
   28 august 2023 11:09

   Her er jeg dypt uenig,å gi sin stemme er å godkjenne ett maktapparat,å gi sin stemme til en ukjent krever at du får full tilgang til ombudsmannens gjören og laden,altså transparens.Å gi bort sin suverenitet til folk du ikke vet om at taler din sak er idioti.Vekk med alle partiene som bare splitter,de forener ikke.Representanter som tjener fellesskapet er det vi behöver,ikke folk som hestehandler med andre,enten drar folkets representanter lasset isammen til fellesskapets beste eller de får dyrke mat,men nei å dyrke mat i Norge er for dyrt,folkets ressurser er stengt for folket av ett rigget system for at bankene skal kunne lure deg.

   Svar
 • .Jan Zörlie
  28 august 2023 11:26

  Sosialisme og kommunisme er for meg samme sak.Ett rigget system med oligarker på toppen og resten er underdanige.
  Å spise smuler ved herrens bord,det er resultatet.Ja noen får jo spise kake om de er korrupte nok.Systemet må jo opprettholdes ved korrupsjon og forfremmelser,du vet Per Lothar,moralen sitter i lommeboka.
  Ni måste begripa,vi måste bilda kapital,du kjenner vel det uttrykket Per Lothar ?.Om ikke skal jeg hjelpe deg,det var i Stockholm da landsmodren var veldig ung og bodde i huset til Madam Kollontai at hun overhörte en samtale mellom hennes mamma og madam kollontay og som hun först senere forsto betydningen av.Og jamen forsto hun så det sang,ingen har som Gro,s maktapparat skapt flere rikfolk,bare sjekk Gro,s familie,så skal du se.Og Per Lothar,hvem var Madam Kollontay ?.Var ikke hun kommunist ?.jovisst var hun vel det.Så her har vi sammenblandingen av kommunisme og sosialisme,og resultatet har jo blitt helt enestående,bare ikke for folket.

  Svar
 • .Jan Zörlie
  28 august 2023 11:50

  Er det så at Derimot er partipolitisk styrt ?.ja jeg tror nesten det,men er det så,da har jeg og sikkert mange andre blitt lurt.Hvor mange besökere har Derimot hatt i snitt,la oss si den siste måneden Per Lothar ?.Ja jeg spör fordi dere var flinke med å opplyse om det för i tiden,men nå derimot er bare skrytetallet fra 10 januar 2022 nevnt.
  Og til sist,Russland er ikke lenger kommunistisk styrt,det forsto Putin raskt og metodisk har han kvittet seg med de Oligarkene som ikke hadde fellesskapets beste som mål,og metodisk har han satt gammelkommunistene på sidelinjen.Mange kritiserer Putin for å på et brutalt vis kvitte seg med sine motstander,men som Colonel McGregor sa i starten på Ukrainakonflikten,you have to be a good butcher.Men kanskje er ikke Putins styresett med 80 prosent oppslutning noe NKP synes om,ikke vet jeg,men det russiske folk har opplevd at han bryr seg om sitt folk og velstandsökningen er jo et resultat av fordelingen av Russlands ressurser kommer folket til gode,så skulle jeg velge,da foretrekker jeg Putins styresett för jeg i det hele tatt vil tenke på gi stemme til noe jeg ikke har gode tanker om.Historien taler for seg.

  —-

  Beskjed til .Jan Zörlie

  Du tror feil. Avstå fra å spre uriktig informasjon, selv om du pakker det inn med formulering av typen «…jeg tror nesten det…».

  Redaksjonen, Derimot.no

  Svar
  • .Jan Zörlie
   28 august 2023 14:28

   Takk for svar «redaksjon».Jeg vil sette pris på om du/dere kan forklare hva det er jeg sprer av uriktig informasjon,Du/dere vet,saklig argumentasjon kan bringe oss videre,vi kan bli av med gammel lögn.
   Sovjettiden ga det russiske folk tausheten,ingen torde si noe,angiveri var utbredt og stengte grenser/murer holdt et et folk i frykt.
   Jeg ser det samme utvikle seg i Europa,staten ,den totalitäre staten har all makt,bare PK er tillatt.
   Og med ett parti til vil partiseringen av folket bare öke.Når folket er splittet kan staten gjöre hva de vil med folket.
   Har dere i NKP på programmet deres at det private bankvesen må fjernes ?.Dere vet det bankvesenet som styrer den ökonomien som styrer politikerne ?.
   Legg gjerne ut deres partiprogram.Og ,hehe,alle eventyr begynner med.:.Hvis jeg blir valgt ….Den var god,selvskudd ?.

   Beskjed til .Jan Zörlie

   Vi påpekte det som du kom med av feilinformasjon tidligere i dag. Les vår beskjed om igjen.

   Nå kom du med en gjentagelse av din feilinformasjon; «Har dere i NKP…» og bl.a «Legg gjerne ut deres partiprogram…»

   Slutt med slikt.

   Gjentar dette seg så vil vi slette dine kommentarer!

   Kanskje andre lesere kan informere deg hvorfor du fullstendig er så på villspor…

   Ikke noe mer krangling fra din side om dette her! Kommer du med mer feilinformasjon om Derimot.no så sletter vi.

   Redaksjonen, Derimot.no

   Svar
 • Blir den mannen Norges endelikt?

  Svar
 • Ap og Sp ikke bare lover.
  De reiser nå rundt i landet og deler ut penger til kulturbygg og annet som de vet vil hanke stemmer til Ap/Sp. De kjøper seg altså stemmer ved hjelp av innbyggernes svette/skatter & avgifter.
  Så tror folk at velferd kommer fra Ap/Sp, og at det er politikerne som forsørger befolkningen.
  Det er selvfølgelig omvendt.
  Strømprisene er økt, via galematias- avgifter og børs. Så ALLE priser i Norge dermed måtte øke.
  Denne prisøkningen ble så kalt ‘inflasjon’, – for å kunne sette opp rentene, slik de globale herrene til disse trojanske hestene ville.
  – Så øker selvfølgelig alle priser videre i Norge.
  Så vil politikere stoppe ‘inflasjonen’. ;-)
  Hvordan?
  Ved å ta fra folk oppsparte penger, så de har mindre å bruke. ;-)

  Det er slik ‘våre’ politikere stopper ‘inflasjon’ i vårt økonomiske penge-system. Ta fra folk oppsparte penger slik at færre har noe å kjøpe for.

  Svar
 • Sett ut fra MITT perspektiv, viser vårt politiske etablissement med mer enn tilstrekkelig tydelighet at Norge styres av bona fide quislinger som [mer enn] villig og entusiastisk danser etter tonenene fra Washington’s rottefangere – anført av mentalt ubalanserte individer som Victoria Nudelman, Jake sullivan og Lindsey Graham.

  Det som ikke sies, mens om er åpenbart for ethvert rasjonelt, selvstendig tenkende individ, er at vi som nasjon, av våre absolutt rabiate ‘folkevalgte’ politiske representanter pr. definisjon er INNLEMMET i en USA-ledet stedfortrederkrig mot Russland og det Russiske folk, via beslutninger det norske folk overhodet ikke har blitt seg forelagt, og som i sin tur OFFISIELT tilkjennegir at vår lovgivende forsamling [illustrativt nok kalt »Storting» og det som ikke kan betegnes som annet enn norske høyt gasjerte karriere-politikere] ÅPENLYST ikke har snev av motforestillinger om å legge ut Norsk- og øvrig Europeisk territorium – til en potensiell UBEBOELIG KJERNEFYSISK SLAGMARK! . . .

  Utvilsomt finnes mye (for ikke å si det meste) av forklaringen(e) til det som skjer [ikke MINST relatert til de absurde beslutningene om å tilføre det USA-ledede Nazi-infiserte regime i Kiev norske jagerbombefly!] i DETTE opplslagsverket:

  The DSM-5, the »Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders» – 5th Edition!

  »FREDSNASJON» – my ass!

  Svar
  • » »FREDSNASJON» – my ass! »

   Og uten å rødme kommer disse samme til å sole seg i glansen av å dele ut Nobels Fredspris.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Scott Ritters dokumentar «agent Zelensky»:

Dokumentaren viser at Zelensky selger Ukraina til den globale storkapitalen.

Forrige innlegg

En helt utrolig rettssak. Som hentet fra Kafkas bok Prosessen.

Inneholder alt som ikke har med rettferdighet å gjøre

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.