POSTED IN 9/11, Afghanistan

Eventyr er viktige for fantasien.

I politikken fører eventyr til selvbedrag og dårlige beslutninger.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I dette spørsmålet er jeg helt enig med representanten fra Taliban. Det var ikke Al-Qaida som stod bak 9/11 angrepet i USA. Det var det helt andre krefter som gjorde. Hvis vi skal være helt konkret: Det var deler av administrasjonen (sannsynligvis deler av USAs etterretningsapparat) i USA sammen med andre lands lands etterretningstjenester (Mossad).

Naturligvis kan jeg ikke bevise dette. Men hvis en stiller spørsmålet om hvem som tjente på krigen blir det en nesten uungåelig konklusjon. Krigsindustrien i USA fikk høste fruktene av dette angrepet, Israel fikk eliminert Irak og USA kom i gang med å produsere det kaoset (Libya, Syria, Libanon osv) som Rumsfeld/Cebrowski doktrinen forutsetter for bedre å kunne plyndre andre stater. 

Stater uten skikkelig statsfunksjoner er langt lettere å plyndre enn stater med institusjoner, infrastruktur, politi, militærvesen, sosiale tjenester osv. som fungerer. 

Jeg tror USA trengte 9/11 som det dramatiske påskuddet som måtte til for å svekke USAs grunnlov (Patriotic Act) og skape den politiske stemningen som trengtes for krigen mot Afghanistan og seinere Irak, Libya, Syria … men lenger kom de ikke før det stoppet opp (blant annet på grunn av Russland i Syria. Og Iran ble en for stor bit å svelge.).

Gratis arkivbilde med asiatisk kvinne, asiatiske barn, asiatiske mennesker
Eventyr hører hjemme i leggestunden for små barn. Ikke for voksne som skal ta alvorlige politiske beslutninger.

Jeg tror ikke et øyeblikk på den skjønnmalte drømmeaktige forestillingen som preger norsk utenrikspolitisk tenkning og som nå er knust i og med nederlaget i Afghanistan, altså dette vakre eventyret: Vi skulle fremme kvinnerettigheter og demokrati og humanistiske verdier i landet.

La oss se virkeligheten i øynene: Vi var og er fortsatt løpergutter/jenter for USA-imperialismen. Og det skal vi fortsette med f.eks. nå i Mali (Afrika). Bak lagene av politisk sminke og skjønnmaling er det ikke noe vakkert som trer frem.

Knut Lindtner

Taliban av 2021 er fremdeles ikke overbevist om bin Ladens skyld.

Fra Voltaire Network.

Taliban av 2021 holder fortsatt på linjen de forsvarte i 2001 – det finnes ikke bevis på at Osama bin Laden var skyldig i angrepet den 11. september 2001 i De Forente Stater. 

For dem var Osama Bin Laden en anti-sovjetisk kriger, ikke en internasjonal terrorist.

De tror ikke noe på videoen som Pentagon har lagt ut og som viser bin Laden tar på seg skylden for 9/11. For dem, som for ansikts-gjenkjennelses-eksperter, er denne videoen og det som fulgte i flere tiår, falske nyheter.

I et intervju den 25. august med NBC sier Zabihullah Mujhid, en talsmann for Taliban:

«Da Osama bin Laden ble et problem for USA, var han i Afghanistan. Selv om det ikke finnes bevis på at han var innblandet har vi nå lovet at afghansk jord ikke lenger skal bli brukt mot noen (…)

Selv etter 20 års krig, finnes  ennå ikke noen bevis på at han var innblandet. Det var ingen rettferdig grunn for å gå til krig. Det ble bare en unnskyldning for å gå til krig».

Amerikanske og britiske styrker var samlet i Egypt og nordvest i Det Indiske hav før 9/11. Allerede da forberedte de angrepet mot Afghanistan.

FBI har aldri beskyldt Osama bin Laden for å være innblandet i angrepet 9/11, selv om direktøren som ble ansatt der forrige uke, Robert Mueller, har gjort det.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Anthony Tran

https://www.voltairenet.org/article213850.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • De som fortsatt tror at angrepet på Afghanistan (og Irak og Libya) grunnet i «kampen mot terror», og at 9/11var et angrep utenfra, må ha et underlig verdensbilde. Og en forunderlig religiøs tro på en militær verdensmakt som er tatt i løgn og med buksene på knærne, gang på gang. Både når det gjelder militære angrep og overvåking w. w.
  At våre myndigheter og vårt «forsvar» er med på slike røverier og røverhistorier er bare så uendelig trist.
  -Og selvfølgelig farlig.

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  2 september 2021 2:43

  Frikar skrev:

  «De som fortsatt tror at angrepet på Afghanistan (og Irak og Libya) grunnet i “kampen mot terror», og at 9/11 var et angrep utenfra, må ha et underlig verdensbilde”

  Man må likeledes unders over hvorfor du synes å tro at krigene i Irak og Libya hadde noe med “kampen mot terror» å gjøre.

  Svar
  • Tja. Derfor satt jeg det også med klammer.
   Men det er angrepskriger som også er basert på løgner; – det konstrueres en grunn for å gå til angrep. Og det kan virke som om det er en del av samme plan.

   Svar
  • Hvorfor undrer ikke du Bjørnar ?.Det ble jo bygd opp ett bilde av Gadaffi som terrorist allerede den gang Lockerbie affæren var nyhetsstoff,det gjaldt å få feste i folket om at Daffy var ond.
   Irak,samme greia,masseødeleggelsesvåpen i hopetal og biologiske våpen og viljen til å bruke de,det var Saddam det,det gjelder å bygge opinion.Har du den med deg kan du gjøre hva du vil,har du den mot deg,da kan du ingenting gjøre.
   Når det gjelder 9/11 så er jo årelang hjernevask med blind tro på «de snille fine greier når en slik operasjon skal gjennomføres.Bare strutser og herrens lam og får tror på den versjonen.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Meningsløsheter mot slutten av US-krigen.

Drone utsletter en familie på 9.

Forrige innlegg

Estlands president:

Korrupsjonen i Ukraina blokkerer for EU-medlemskap.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.