POSTED IN Norge

EUs utvikling:

Hvor lenge kan Norge være et selvstendig land?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Europeisk union eller Europas forente stater?

Innlegget er hentet fra Drammen Nei til EUs nyhetsbrev

Går Europa mot en statsdannelse etter USA-modell? Eller vil EU i uoverskuelig framtid fortsette som en union av mer eller mindre sjølstendige stater?

Om disse spørsmålene hersker det uenighet, både innad i EU og i Nei til EU. Mange er også av den oppfatning at spørsmålet ikke er relevant for Norge så lenge vi ikke er medlem av EU. Åssen andre land organiserer sitt styresett, har ingenting med oss å gjøre! Og hvem veit, kanskje EU har blitt oppløst før vi kommer så langt?

Yes, we can!

Den såkalte Lisboatraktaten – som mange betrakter som EUs grunnlov – ble underskrevet i 2009.  Blant viktige bestemmelser her er at det ikke lenger skal kreves enstemmighet ved avgjørelser. Kjøttvekta  skal avgjøre. Forutsetningen er at minst halvparten av stats/regjeringssjefene i medlemslandene er for (dvs minst 14), og at denne halvparten representerer minst 65% av EUs folketall. Prinsippet om flertallsavgjørelser gjelder også i Europaparlamentet.

Lisboa-traktaten var et kompromiss. Den opprinnelige integreringsplanen – som ville tatt Europa med sjumilssteg mot et føderalt Europa – ble lagt på hylla, til tross for at den allerede hadde blitt vedtatt i 18 av medlemslandene. 

I Frankrike og Nederland ga folkeavstemninger et klart nei.  
I Slovakia og Tyskland var oppfatningen at avtalen stred mot deres grunnlov.

Til tross for tilbakeslaget: Mye ligger fortsatt til rette for at EU kan utvikle seg mot den superstaten som EUs elite jobber for. Eksempelvis ønsker Ursula von der Leyen, som er EUs øverste sjef, et føderalt Europa. 
Hun vil bl.a. ha Europahær og felles utenrikspolitikk, pengepolitikk og budsjett. 

Med i planene hører også en regionalisering av Europa. Nasjonalstatene skal vekk.

For et Norge i EU ville det betydd at vi deles opp i 4 storfylker/regioner og at Norge som nasjon gradvis mister sin betydning. 

Mange ser våre fylkessammenslåingene som første ledd i en slik utvikling. 

Det er viktig å følge EUs utvikling. Det EU som vår politiske elite prøver å få Norge til å bli en del av, kan etter noen år bli et føderalt Europa. 

Da har nasjonalstaten Norge blitt spist opp av de store, og vårt land har blitt splittet opp i 4 små europeiske delstater, alle med innflytelse lik null. Kanskje blir det endog anti-europeisk å minnes dager som 9. april, 8. mai og 17. mai?

Hvor mange i Norge ønsker en sånn utvikling?

Forsidebilde: Drahomír Posteby-Mach

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Da har nasjonalstaten Norge blitt spist opp av de store»
  Så riktig så riktig.
  Ethvert demokrati er avhengig av en årvåken befolkning. Uten dette går det bare ganske enkelt til grunne, noe Platon tydelig forutså allerede for 2500 år siden.

  Like viktig er det at Norge også blir spist innenfra med en sakte men sikker utskifting av vår demografi. Også styrt og iscenesatt.

  Vi må til tider fremstå som en våt drøm for de store manipulatørene?

  Svar
 • Det må bli mulig å kreve staten for erstatning for skadene man er blitt tvangspåført med å leve i en islamsk midtøstenkultur.

  Svar
 • Jeg vet ikke hva som bekymrer mest, et topptungt, kjempebyråkratisk, trolig korrupt, detaljstyrende EU, eller alternativet: At Norge blir en vasallstat underlagt USA (vi er det vel langt på vei allerede) .

  Svar
  • Det som skremmer meg mest er at vi har en befolkning som ikke boikotter/forbyr et parti ( med det meste av kostebinneriet på stortinget) som har brudt den norske GRUNNLOVEN flere ganger siden 1939. Har lurt oss inn i EU bakveien på tross av folkets nei, og bombet og drept 30000 ungdommer som ikke har angrepet oss eller noe annet land. Uten reaksjon, uten at befolkningen stiller de skyldige for retten.
   At det samme kostebinneriet nå stenger av landet, økonomisk og sosialt, for et virus som er så «dødelig» at til & med begravelsesbyråene må få økonomisk «koronastøtte. – Og er frekke nok til å innbille befolkningen at de redder folket. «Utenoss/nedstenging ville dere fleste omkommet og mange ville ikke få julegavene sine til jul.»
   At samme kostebinneriet & media demoniserer den første presidenten i USA som ikke har startet noen kriger; – men tvertimot trekker ut styrker av tidligere bejublede presidenters kriger, er bare pynten på kaka.
   DET skremmer meg, at Norges befolkning oppfører seg som leilendinger. – Og feirer 17 mai uten å kaste opp.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bidens kabinett:

Stappfull av folk fra krigsindustrien.

Forrige innlegg

Koronatiltak

Uten logikk, uten dokumentasjon og uten kritiske medier. Et varsel om diktaturet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.