POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Europeiske ledere leiter desperat etter flere våpen til Ukraina.

Etter oss kommer syndfloden!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er med en viss tilfredstillelse jeg skriver disse kommentarene. Det må jeg innrømme. Det som nå skjer er det vi her på derimot.no har skrevet om og advart om i 2 år. Ukraina taper krigen. Spørsmålet er ikke om, men når det skjer, hvordan det skjer og hva som skjer med den ukrainske staten.

I vest har en vært så ruset på sin egen fortreffelighet at en ikke har forholdt seg til objektive, dvs. harde fakta. Lederne har hisset hverandre opp på ønsketenkning og urealistiske politiske drømmer om hvordan de endelig skal kunne partere Russland og slippe kapitalen løs på landets store naturrikdommer. Hvor godt det skal kunne bli å endelig slippe å forholde seg til et samlet, men partert Russland.

Det er politisk syndflod mange vestliger ledere står overfor nå.

Det er det motsatte som nå skjer selv om propagandamaskinene i vest holder fast ved eventyret de har formidlet til befolkningen om en ukrainsk militær seier. De store mediene med NRK i spissen holder fortatt fast på at Ukraina kan klare seg selv om de ikke vinner krigen. Derfor må vi sende våpen og fortsette blodbadet i øst.

Denne korte meldingen under forteller om et av de «harde faktaene». Våpenlagrene i vest er skrapt til bunnen. En har tømt alt en hadde av våpen inn i Europas mest korrupte stat uten at det har hjulpet noe som helst på utfallet av krigen. Da står en overfor den nakne realiteten som ingen vestlige ledere ønsker å se i øynene: De må som tapere begynne å forholde seg til seierherren av krigen. Det er Russland.

Det kommer til å gjøre vondt og mange vestlige ledere må skiftes ut for at de russiske lederne skal kunne forholde seg til oss. For de vi har holdt oss med er ubrukelige og har brutt så mange inngåtte avtaler (f.eks. Minsk-avtalene) at de har mistet all politisk troverdighet i russernes øyne.

Det begynner mange av disse lederne langsomt å forstå. Derfor vil de utsette det uunngåelige med enda litt mer krig.

Knut Lindtner
Redaktør

Storbritannia har «ingenting» igjen i sine militære lagre etter å ha bevæpnet Ukraina


Europeiske land ønsker å øke våpenproduksjonen for å fortsette å gi næring til krigen i Ukraina til tross for at de vet at Ukraina ikke kan vinne.


av Dave DeCamp

Storbritannia har «ingenting» igjen i sine militære lagre etter å ha sendt våpen til Ukraina, rapporterte The Times of London søndag, med henvisning til en anonym ukrainsk militærkilde.

Rapporten sa at britiske og andre europeiske embetsmenn har leitet «i kjeller og loft» for å øke våpenproduksjonen for å fortsette å gi næring til proxy-krigen, selv om det er klart at Ukraina ikke kan vinne på slagmarken.

Rapporten lyder:

«Storbritannias militære etterretningssjefer mener at Ukraina ikke kan vinne krigen mot Russland i 2024 fordi de ikke har arbeidskraft eller våpnene for et stort slagmarksgjennombrudd.»

Til tross for virkeligheten på slagmarken, mener noen britiske tjenestemenn at NATO bare trenger «tid» til å øke våpenproduksjonen for å slå Russlands president Vladimir Putin. Men tiden er helt klart på Putins side ettersom krigstrøttheten øker i Vesten.

President Biden har ennå ikke sikret de over 60 milliarder dollar han søker for å finansiere proxy-krigen gjennom 2024, siden republikanerne krever en avtale for å sikre Mexico-grensen for å gå med på dette . Republikanske ledere i kongressen har sagt at de planlegger å godkjenne Ukraina-hjelpen når de kommer til enighet, men etter hvert som tiden går, vil det bli vanskeligere og vanskeligere å fortsette å finansiere krigen.

Tjenestemenn i Europa er bekymret for at USA ikke lenger vil støtte Ukraina hvis tidligere president Trump vinner valget i 2024. Trump har sagt at han kan avslutte Ukraina-krigen, selv om han har sendt blandede signaler og var den første presidenten som sendte «dødelig» hjelp til Kiev etter at han signerte leveringen av Javelin anti-tank-missiler i 2017.

En britisk kilde sa til Times at Europa må fortsette proxy-krigen selv om USA ikke er involvert. «Har det kontinentale Europa råd til å kaste seg bare fordi Trump ikke sier at de ikke vil bruke flere amerikanske dollar? Jeg tror de fleste innser at Putin ikke kan få lov til å vinne ettersom konsekvensene for europeisk sikkerhet er alvorlige«, sa kilden.

Men USA er den største finaisereren av krigen med god margin, og EU har tidligere erkjent at Europa ikke kan fylle hullene hvis USA trekker støtten. Ukrainas president Volodymyr Zelenskys tid kan også være i ferd med å renne ut, ettersom en tidligere ukrainsk tjenestemann sa til Times at han mister støtte i befolkningen.

Tjenestepersonen sa at det ikke er noen krigsstrategi i Ukraina, og at ukrainske menn og kvinner ble «sendt til frontlinjen for å dø».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Tenk deg at det var deg selv som hadde satset alt på en ny, global verdensorden. I den grad at du systematisk har sveket det folket du urettmessig var valgt til å forsvare og hjelpe. Dette er jo nettopp hva vestens valgte politikere har gjort i flere tiår.

  Da slåss du for livet for å berge deg selv mot følgene av dine luftslott. Du kan ikke gi deg på harde møkka, fordi massene da vil vende sin harme mot deg og kreve deg til regnskap. Denne virkeligheten er alternativet globaleliten slåss for livet mot. Derfor kan de simpelthen ikke tape krigen mot Russland.

  Da er det snarere like greit at alt går til grunne med dem selv. Og dette er nettopp den gedigne faren med den verdenssituasjonen vi befinner oss i. Vi har sett det før. Mennesker som oppnår slik makt har ikke lenger noe alternativ. Hele deres liv står på spill, dø om så det gjelder. Og ville ikke massene følge deg så får de dø de også.

  Svar
 • » Lederne har hisset hverandre opp på ønsketenkning og urealistiske politiske drømmer om hvordan de endelig skal kunne partere Russland og slippe kapitalen løs på landets store naturrikdommer. »

  Ja, Russland skulle jo også gå i kne grunnet vestlige økonomiske sanksjoner & tyverier. ;-)
  Hvem er i kne nå? Det går bra i vesten, med dyrere gass fra USA?

  Og Ydstebø er på plass. – Som ‘militær ekspert’. :

  ‘ Vi vil se flere av denne typen angrep, som går etter Ukrainas sivile infrastruktur, sier Palle Ydstebø, oberstløytnant ved Krigsskolen.’
  nrk.no/urix/forventer-flere-russiske-angrep-mot-ukraina-1.16698742

  Pallegutt. Nå må du redusere antal snortere, eller få deg et ligg.
  Det er jo ukrainske/amerikanske militære som har angrepet ukrainske og russiske sivile i Donbas i 10 år (!) nå. Russland var forståelig nok lei.
  Russland sier, og viser i handlinger at de mener det de sier, at det er militære mål , ukrainske og amerikanske,som er deres mål.
  Russland er ikke (underlig for Pallegutt?) interessert i militær oppbygging inntil sine grenser. Av et USA som har angrepet nasjon etter nasjon siden 1945. – Fordi de vil han totalkontroll w.w. ( Og som bakmennene i USA og Stoltenberg altså beskylder andre for. å ville ha. -For en frekkhet. ;-) )

  Men når Palle lyver, – så viser han bare at han fortsatt er en liten gutt. ( Selv om han har en velpleiet bart for å prøve å motbevise dette)
  Når du blir voksen, Palle. – Så har du forhåpentlig lært at du ikke skal lyve.
  Og slutt med din omgang med Stoltenberg. Han er jo kjent for å lyve. Han lever av det.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Helsesjefen i Florida med ny helsebombe:

Stans alle covid-19 vaksiner.

Forrige innlegg

Var de pliktig å vaksinere seg for å tjenestegjøre?

I USA kommer nå rettssaker mot militære ledere etter vaksinetvangen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.