POSTED IN EU, Sanksjoner

EU skylder på Russland for sin egen politikk.

Sanksjonene fører nå til stans i oljeleveranser.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi leverer denne meldingen for enda en gang å understreke et det er sanksjonspolitikken som skaper energikrisen i EU sammen med «det grønne skiftet». Behovet for syndebukker innad i EU vokser naturligvis i takt med at krisene forsterker seg.

Koker vi det hele ned til realitetene er like vel dette saken: Russland leverer både olje og gass til EU, men EU nekter å bruke den fordi de skal straffe Russland.

I vestlige medier vrir og vrenges denne realiteten, for hvis det går opp for folk hva som faktisk foregår får det naturligvis politiske konsekvenser. For oss andre er dette bare en ytterligere bekreftelse på at mange ledere ikke er til for sin egen befolkning men for helt andre formål.

Knut Lindtner
Redaktør

Et EU-land tilbyr en løsning for å gjenoppta forsyning av russisk olje.

Den ungarske energi-giganten MOL har tilbudt seg å betale transitt-avgiftene for Druzhba-rørledningen på vegne av Russia Transneft.

Det ungarske olje-og gass-selskapet MOL bekreftet tirsdag at forsyninger av russisk råolje via den sørlige grenen av Druzhba-rørledningen stanset for noen få dager siden.

De sier de har satt i gang forhandlinger for å påta seg forpliktelsene med å betale for transitten.

Selskapet er ansvarlige for den russiske olje-forsyningen til EU.

Druzhba Oil Line Suspension Could Prove Significant Blow To CEE - Bonds & Currency News | Market News

Transneft kunngjorde på mandag at forsøkene på å betale Ukraina for olje-transitten har blitt blokkert på grunn av EU-sanksjonene.

Ifølge nyhetsbyrået Origo, så har MOL tilbudt seg å betale transitt-avgiftene på vegne av Transneft, men de har ikke fått noe svar fra Ukraina.

«Selv om MOL har nok reserver for flere uker, arbeider de nå for en løsning. De har satt i gang med forhandlinger for å kunne påta seg forpliktelsene», sier energiselskapet i en uttalelse.

På mandag kunngjorde Transneft at Ukraina hadde stengt den russiske olje-forsyningen til Sentral-Europa siden vestlige sanksjoner har ført til at Moskva ikke får betalt for transitten. 

Ifølge det russiske selskapet gjelder stansen i forsyninger gjennom rørledningen til Slovakia, Ungarn og Den Tsjekkiske Republikken. 

Transneft sier de arbeider med alternative løsninger for å få betalt.

Druzhba, som er et av de lengste rørlednings-systemene i verden, sender råolje rundt 4000 kilometer fra den østlige delen av europeisk Russland til raffinerier i Den Tsjekkiske republikken, til Tyskland, Ungarn, Polen og Slovakia.

Til vanlig sender Russland rundt 250 000 fat olje hver dag via den sørlige delen av denne rørledningen.

Den nordlige delen av Druzhba-rørledningen går gjennom Belarus til Polen og Tyskland.

Denne fungerer som vanlig, ifølge Transneft.

https://www.rt.com/business/560542-hungary-russian-oil-supply/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 283 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «I vestlige medier vrir og vrenges denne realiteten, for hvis det går opp for folk hva som faktisk foregår får det naturligvis politiske konsekvenser. For oss andre er dette bare en ytterligere bekreftelse på at mange ledere ikke er til for sin egen befolkning men for helt andre formål.»

  ‘ Høye priser på olje og gass har gjort opp for mye av de økonomiske konsekvensene fra sanksjonene. Nå ser det imidlertid ut til at russisk energieksport vil synke i de kommende månedene. ‘ 😉
  finansavisen.no/nyheter/arbeidsliv/2022/08/11/7912324/millioner-av-russere-mister-jobben

  – vil synke hvisom-atte-dersom-atte.
  Var det ikke Russland som ville bli knust økonomisk bare vestlige ledere viste Russland hvem som sitter med makta 😉

  Har det vært uroligheter pga at bedrifter og innbyggere får for høy energipris i vesten? Nei, jeg tok visst feil… Men Russland sliter. (?) 😉

  ‘…….Russland selger allerede oljen sin til rabatert pris, om lag 80 dollar per fat. En studie fra Kyiv School og Economics konkluderte nylig med at Russland har gått glipp av 20 milliarder dollar som følge av den rabaterte oljeprise ‘. Rabatert? I forhold til hvilken pris? 😉

  Svar
 • I would like to thank you for the efforts youve put in writing this blog. Im hoping to view the same high-grade content by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Ukrainske styrker fortsetter slik de har holdt på i mer enn syv år.

Granatangrep mot sivile mål, nå et hotell i Donetsk.

Previous Post

Northern Light

Vannkrafta, arvesølvet, er overlatt til EU

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.