POSTED IN Media

EU parlamentsmedlem kaller nyhetsbyråer og hovedstrømpresse for terroristorganisasjoner

Mislav Kolakušić, representant for Kroatia, sier CNN, Reuters, Associated Press, Deutsche Welle og andre sprer enorm mengde falske nyheter.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Rhoda Wilson


«For å gå tilbake til normale menneskelige verdier er det nødvendig at CNN, Reuters, Associated Press, Deutsche Welle og lignende mediefanatikere og medie-Talibaner blir erklært som terrororganisasjoner på grunn av den enorme mengden falske nyheter og hat de sprer.» Mislav Kolakušić, medlem av Europaparlamentet for Kroatia, postet en X-melding med dette budskap med et videoklipp.

Under de såkalte pandemiene og tvangskrigene produserer de en enorm mengde falsk informasjon, og sprer hat blant mennesker og nasjoner, noe som resulterer i millioner av ofre over hele Europa og verden, sier Kolakušić.

Dette er ikke loven om mediefrihet, men loven om frihet til å spre hat og falske nyheter som førte verden inn i totalitære systemers mørke tidsalder.

Fra The Expose, publisert 6 oktober 2023.

Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker, og link til X-melding med video i originalartikkelen.
Originalartikkel: MEP calls out hate and fake news spread by corporate media terrorist organisations that has led to “millions of victims”.

Kommentar av oversetter:

«Det er et av de viktigste aspektene ved vårt mediesystem – og likevel er det nesten ukjent for offentligheten: De fleste internasjonale nyheter i alle våre medier stammer fra bare fire globale nyhetsbyråer – fra New York, London, Paris og Berlin.

Disse byråenes nøkkelrolle har konsekvensen at våre medier stort sett rapporterer om de samme problemene, og dermed til og med ofte bruker de samme ordene. I tillegg bruker regjeringer, militæret og etterretningsorganisasjoner disse globale byråene som en multiplikator for en verdensomspennende distribusjon av sine budskap. Det transatlantiske nettverket av etablerte medier sørger dermed for at det knapt blir stilt spørsmål med den ønskete vinklingen.

«Hvordan vet avisen hva den vet? »Svaret på dette spørsmålet vil sannsynligvis overraske enkelte avislesere: «I hovedsak trekker den på informasjon fra nyhetsbyråer. De nesten anonyme nyhetsbyråene er på en måte nøkkelen til hva som skjer i verden. Så hvem er så disse nyhetsbyråene, hvordan fungerer de, og hvem finansierer disse selskapene? Alt dette bør man vite for å få en formening om man virkelig blir informert om hendelsene i Øst og Vest.

Gitt deres avgjørende betydning, er det desto mer overraskende at disse byråene er lite kjent for offentligheten: «En stor del av samfunnet er ikke klar over at det finnes nyhetsbyråer i det hele tatt. De inntar en enormt viktig rolle i mediemarkedet. Men til tross for denne betydningen, ble de før i tiden viet for liten oppmerksomhet».
Kilde: Steigan, utdrag fra artikkelen: Propaganda-multiplikatoren: Hvordan vestlige medier forteller om geopolitikk.

Reuters er blant annet finansielt eiet av Vanguard, som også er finansiell eier av de farmasøytiske selskapene, og krigsvåpen-industrien. Reuters direktør Steve Hasker er også styremedlem hos Pfizer, og er medlem i International Business Council i World Economic Forum. Kilde: Pfizer.

Associated Press er eiet av mange amerikanske aviser og mediakonsern, som igjen har Vanguard, State Street og BlackRock som finansielle eiere.

CNN er eiet av Warner Bros. Discovery, som har Vanguard Group Inc, BlackRock Inc., State Street Corp, VTSMX – Vanguard Total Stock Market Index Fund Investor Shares, Harris Associates L P, VFINX – Vanguard 500 Index Fund Investor Shares, VIMSX – Vanguard Mid-Cap Index Fund Investor Shares, Geode Capital Management, Llc, Invesco Qqq som finansielle eiere. Klide: Fintel.

Reuters er hoved-«nyhetsprodusent» for vestlig hovedstrømpresse og media, og direktøren sitter i styret hos Pfizer. Reuters har Vanguard som finansiell eier, og Vanguard eier 8,57% av aksjene i Pfizer.

CNN er finansielt eiet av Vanguard, State Street og BlackRock, som har store aksjeposter i de farmasøytiske gigantene og i den amerikanske krigsvåpen-industrien.

Det viser at Mislav Kolakušić ikke tar for hardt i når han beskriver nyhetsbyråene og de store innen hovedstrømpresse og media. Den alminnelige nyhetsleser blir villedet, avledet og forledet omgitt i all sin våkne tid av en hovedstrømpresse eiet og styrt av den globale storkapitalen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De snakker aldri om fred og nedrustning.

Biden appellerer om mere penger til fortsatt krig.

Forrige innlegg

Det kunne nesten ikke ende med noe annet.

Israel er en rasistisk stat.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.