POSTED IN Endring av politikken, Virkelighetsforståelse

EU-leder:

Det er slutt. Vestens hegemoni er over.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Den ungarske lederen sier noe en forstår over hele verden utenom Nato- og EU-området. Spørsmålet er ikke om Ukraina (egentlig Nato) taper denne krigen, men hvordan og når. Det dreier sag altså om når USA/Nato kommer til den erkjennelsen at en har tapt. Det tidspunktet nærmer seg og Victoria Nulands (Neo-con og krigshisser) avgang er signal om dette sammen med økende uvillighet i USAs kongress til å bruke mer penger på en tapt sak.

Mange ledere i USA vil prioritere pengebruk for å demme mot Kina i Stillehavsregionen og overfor Taiwan. Støtten til Israel blir også prioritert fremfor Ukraina.

Det Victor Orban sier er selvfølgeligheter, men ikke hvis du sitter på det norske Stortinget. Her befinner en seg fortsatt i den politiske tåken som Nato-propagandaen har skapt i hodene til mange – ikke minst ved hjelp av ukritiske medier. Og nesten alle medier marsjerer i takt drevet frem, styrt av en skjult kommando.

Mange ledere i Nato-området har latt seg rive med av denne propagandaen, men nå står de overfor en stor angst. Russland vinner og det kan Donald Trump også gjøre. Det er et marerittscenario.

Naturligvis vil ikke Biden møte Trump i en valgduell. Det vil være avslørende for mye og for mange. Vesten ledes av en mann som ikke klarer å fullføre en setning med en innskutt bisetning. Men å stille opp Biden som demokratenes kandidat er avslørende. Det forteller oss at Demokratenes velgere ikke betyr noe annet enn som velgerkveg. Det er i virkeligheten respektløst overfor millioner USA-borgere. Men viktigst av alt. Landet styres ikke fra Det Hvite Huset, men fra et annet sted som vi aldri får se.

Viktor Orban har helt rett. Det er over for vesten og for den vestlige dominansen. Men i Nato og på Stortinget tror de at alt vil fortsette som før. Det går det fortsatt på repeat om «frihet og demokrati» mens den gamle verden faller sammen rundt dem. En ny er i emning. Om den blir bedre enn den forrige vet vi ikke ennå, men for mange mennesker, ikke minst i Afrika, skal det ikke mye til.

Knut Lindtner
Redaktør

Det  er slutt for vestlig hegemoni – sier en av EUs ledere.

Den ungarske statsministeren Viktor Orban sa at landene strever for fortsatt å være suverene. Men de står overfor stadig økende press til å slutte seg til forskjellige blokker.

Æraen med vestlig dominans er over. En ny verdensorden dukker opp. Det sier den ungarske statsministeren Viktor Orban. Han legger til at Budapest vil fortsette sin uavhengige linje, tll tross for økende press på å tilpasse seg de større blokkene.

Viktor Orbán er en ungarsk politiker. Han er landets statsminister fra 2010 og var også statsminister fra 1998 til 2002. Wikipedia

Den ungarske statsministeren har vært en tydelig kritiker av vestlig politikk når det gjelder Ukraina-konflikten. Han fordømmer sanksjonene mot Russland som ineffektive, at våpenleveransene til Kiev er farlige og eskalerende. Budapest har også bedt begge parter forhandle for å få slutt på fiendtlighetene og hindre ytterligere blodsutgytelser.

Noe Kiev har nektet å innse. Han talte på et årlig ambassadør-møte på tirsdag. Der sa han at det er allmenn enighet nå om at  vestlig hegemoni er over.  Dette ifølge nyhetsbyrået MTI. Han ber ungarske diplomater om hele tiden observere og analysere trenden som er under utvikling, etter hvert som en ny verdensorden ser ut til å skapes.

På mandag beskrev Ukraina-konflikten som en «proxy-krig» en krig der det egentlig kriges for noen andre. Han påstår at «alle» skjønner dette, og at Vesten ikke har en sjanse til å vinne. Til støtte for sin påstand peker han på Ukrainas tunge avhengighet av utenlandsk forsvarshjelp. 

Ifølge den ungarske lederen «er det bare én løsning: fredsforhandlinger må komme i gang før eller senere». Og de må også involvere USA på en eller annen måte. Han kritiserer også EUs feilgrep da de hadde en  mulighet til å få til en fredsavtale mellom Kiev og Moskva tidlig i konflikten, ifølge Russlands TASS.

I løpet av weekenden har den ungarske utenriksministeren Peter Szijjarto advart om at «jo lenger tid det tar å få til en våpenhvile og begynne med forhandlinger, desto verre vil det bli for Ukraina».

I forrige måned fortalte Orban til medlemmene av hans Fidesz-KNP parlaments-fraksjon,  at i lys av de voksende finansielle byrdene de europeiske nasjonene blir pålagt på grunn av Ukraina-konflikten, «så er det nesten ingen som tror» at Kiev vil vinne.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/593817-hungarian-pm-orban-western-hegemony-over/

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  9 mars 2024 17:57

  EU er mot ytringsfridom og informasjons-fridom. Difor har EU lovfesta å stengja ute russisk tv.

  Noreg har enno ikkje vedteke forbod mot russisk tv, men leverandørar av kanal-pakkar syter for at russisk innhald er fjerna frå norske skjermar. Det gjer noko med oss.

  Russarar er vår tids jødar. Kulturen skal vekk, og eigedom vert kverrsett. Norsk ungdom vert motivert til ny innsats på Austfronten.

  Russarhat-fabrikken NRK må endevendast.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tidligere militærleder, nå tysk parlamentsmedlem:

Angrip regjeringsbygningene i Moskva!

Forrige innlegg

Mannen som tok 217 covidvaksiner uten bivirkninger.

Desperate medieforsøk på å reinvaske covid-vaksineringen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.