POSTED IN EU

EU-ledelsen:

Alt er frivillig: Men den som ikke bøyer seg straffer vi.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av RT

EU er rede til å sabotere Ungarns økonomi – melder Financial Times.

Brüssel kan stanse alle bidrag til Ungarn dersom det veto de legger ned mot hjelp til Ukraina ikke blir opphevet. Dette står i et dokument som avisen har fått tak i.

Ungarn folkevalgte må bøye seg for EU ledelsen som ikke er folkevalgt.

Den Europeiske Union forbereder seg nå på å kutte alle bidrag til Budapest for å skade deres «vekst og arbeidsmarked». Dette kan skje dersom Viktor Orban fortsetter å blokkere hjelpen til Ukraina.

Dette rapporterte Financial Times (FT) på søndag.. De siterer fra et strategidokument som skal komme fra tjenestemenn i EU. I forrige måned la Ungarn ned veto mot å sende ytterligere 50 milliarder euro som EUs bidrag til Ukraina. Orban  satte på bremsene mot framtidige finanspakker på et krisetoppmøte forrige uke.

Ifølge rapporten som avisen har fått tak i planlegger EU nå med hensikt målrettet å skade Ungarns økonomi, underminere dere valuta og deres tillit overfor investorer i Budapest. 

«Dersom de ikke blir enige på møtet 1. februar kan andre statsledere og regjeringer erklære at på grunn av den lite konstruktive oppførselen til den ungarske statsministeren … kan de ikke tenke på å gi EU-penger» til Budapest», skriver Financial Times, og siterer dokumentet de har fått tak i.

USAs ambassadør truer også Ungarn. Dersom EU bestemmer seg  å droppe bidragene til Ungarn «kan finansmarkedet der føre til at europeiske og internasjonale selskaper vil være mindre interessert i å investere i Ungarn».

Dette kan «raskt føre til en enda større økning i landets offisielle underskudd og at valutaen vil svekkes», ifølge rapporten

Tre EU-diplomater fortalte til FT at mange land støtter denne planen.

«Sjansene er store. Dette er utpressing», ifølge en av diplomatene.

Janos Boka

Den ungarske EU-ministeren Janos Boka har kommentert dette. Han sier at selv om han så langt ikke er har fått med seg  den økonomiske trusselen så vil ikke Ungarn «gi etter for presset».

«Ungarn har så langt ikke sett noen forbindelse mellom støtten til Ukraina og vår tilgang til EU-bidrag. Og vi avviser at andre parter også gjør det», sier han.

«Ungarn har, og vil fortsette i delta konstruktivt i forhandlingene».

Han understreker betydningen av at enheten i EU må «bevares», og understreker at Ungarn er villig til å «inngå kompromisser» så lenge landets «livsviktige interesser» ikke blir berørt».

En talsmann for Europarådet har nektet å komme med en kommentar.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Bermix Studio

https://www.rt.com/news/591436-eu-sabotage-hungary-economy/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • «Fuck the EU!» Skulle ønske vi hadde så oppegående politikere her oppe i steinrøysa. Istedenfor de tannløse, logrende svikerne vi har ansatt til å styre og stelle til et helvete for det norske folk.

    Svar
  • Helt enig med deg, Olav B!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tucker Carlson om covid:

Covid er «den største forbrytelsen som noensinne er begått»

Forrige innlegg

Klaus Schwab:

«Vi» kan lage et AI-system «hvor vi ikke engang trenger demokratiske valg».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.