POSTED IN USA

Etterretningtjenesten tror det er bløff:

Befolkingen tror på propagandaen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Propaganda virker. Det vet vi. Men det vi ikke vet er hvor mange av våre forestillinger om det vi ikke har direkte erfaring med som er falske og et resultat av systematisk feilinformasjon. Vi er alle offer for feilinformasjon og har meninger om verden som ikke holder vann.

Hvis en befolkning fores systematisk med denne typen feilinformasjon vil meningene etter hvert samles i knipper av meninger. Det kaller vi holdninger og systematiske feilaktige negative holdninger kaller vi fordommer.

Før vi fikk teleskoper trodde menneskene mye rart om månen som ingen hadde direkte erfaring med.

Forutsetningen for at det skal kunne bygges opp fordommer som de politiske myndighetene ser seg tjent med er at tilliten til de som presenterer informasjonen til befolkningen, altså i hovedsak mediene/myndighetene, er relativt høy i befolkningen.

I USA har befolkningen vært forsynt med antikommunistisk informasjon i snart 100 år. Dette preger naturligvis befolkningens holdninger til denne ideologien. Da Sovjetunionen falt sammen i 1991 og Russland begynte å bygge seg opp som stormakt under Putin fra århundreskiftet ble holdningen i USAs ledende kretser til Russland i økende grad mer skeptiske.

Og da Russland stanset USA ekspansjonsforsøk østover i Ukraina i 2014 ble den gamle propagandamaskinen, denne gangen mot det kapitalistiske Russland, skrudd på full styrke. De gamle antikommunistiske holdningene som var rotfestet i befolkningen ble gjenopplivet denne gangen overfor Russland. Det var ikke vanskelig. For det hadde bare slumret og med ny næring spiret de.

Og i ettertid er de brukt av demokratene i USA mot landets valgte president, Donald Trump. Det var, ifølge dem og nesten alle de store mediene i landet, Russland som hadde manipulert han til makten. Den kvernen ble det malet på i flere år til den nå falt sammen som svindel uten hold i realiteter.

Men holdningene endres ikke så fort. Russland vokser nå frem som en militær stormakt som utfordrer og overgår USA militært på flere felt. Derfor defineres Russland fortsatt som hovedfienden. 

Nato trenger Russland som fiende for å beholde støtten til organisasjonen i befolkningen.

Ikke minst trenger Nato en fiende for å begrunne sin eksistens og den privateide krigsindustrien trenger både fiende (opprustning) og kriger ( forsøk og forbruk).

Når det kommer en falsk melding som omtrent ingen som sitter med sakkunnskap tror på (se under) vil likevel befolkningen hoppe på det. Det er bare en av mange politiske fleskebiter som de har måtte svelge unna i årenes løp. Og som med valgflesk glir det lett ned i halsen og bekrefter bare de fordommene som allerede er etablert.

Dette forteller hvor preget USAs befolkning er av disse fordommene og de er ikke lett å få bukt med for de består av hundrevis enkelt-meninger, et resultat av mange års propaganda. 

I Norge har vi en lignende situasjon. Men befolkningen er ikke klar over hvor preget de er av dette langvarige politiske presset. Derfor reager ingen når nå landet gjøres om til et oppmarsjområde mot Russland. Det er det som må til for å avskrekke (den jobben gjør USA for oss) vår fredelige nabo i øst, tenker de fleste.

Historien under er en illustrasjon hvor meningsløst og farlig dette blir når alle slags ville meldinger serveres som virkelighet overfor en fordomsfull befolkning.

Knut Lindtner

Meningsmåling: Amerikanerne tror at Russland betalte Taliban for å drepe amerikanske tropper.

Det offisielle Amerika støtter ikke disse påstandene, men publikum har allerede akseptert ideen.

Av Jason Ditz.

Forrige måned begynte det å komme påstander om at Russland har betalt betydelige summer til Taliban for at de skulle drepe USA-tropper i Afghanistan. 

En ny meningsmåling viser at 60 prosent av amerikanerne mener at påstandene er «troverdige».

Alt fra Russland er negativt tror mange i USA (og i Norge)

Påstander om at Russland gjør noe ondt er vanligvis lette å selge. Og en påstand som gjentas lenge nok blir vanligvis trodd av mange.

Det finnes imidlertid ingen bevis for at denne påstanden er sann, noe Pentagon har prøvd å komme med, men har mislyktes med å selge til USAs etterretnings-tjenester.

Sjefen for Centcom, general Frank McKenzie, sier at da han hørte denne rapporten mente han den var «bekymringsfull», men at han fremdeles ikke er klar over at noen var blitt drept på grunn av dette.

Videre sier han at USA ikke vil forandre noe i sine Afghanistan-operasjoner.

Det ser ut til å være klart at historien aldri har vært sann. Men New York Times kjørte historien, og sto fast på den. Og meningsmålingen peker på at amerikanerne kjøpte historien.

Meningsmålingen viser at de betrakter den russiske presidenten Putin som en «trussel». Og de støtter nye runder med USA-sanksjoner mot Russland.

Alarmerende er det at 9 prosent til og med støtter et regelrett angrep på Russland.

Det er understreket med sterke beviser at denne historien ikke er sann, og aldri har vært det.

Faren er at USA vil øke fiendtlighetene, og at flertallet av befolkningen vil synes det er bra.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  11 juli 2020 9:38

  Befolkninger tror altid på propagandaen. Det er enkeltindivider som ikke gjør det. Å endre vedtatte løgner er som å pløye havet, for menneskevesenet må ha noe å tro på, men tro er ikke fakta. Man kan ikke ta fundamentale trosbegreper fra gjennomsnittsmennesket uten å ta meningen med livet fra det. Så får man bare observere at mediene ald innrømmer sine løgner og at begrep som «falsk flagg operasjon» må være det strengest forbudte å nevne mens verden er fylt til randen av dem. Knapt noen historiske sannheter er sanne. Det er bare dybden i denne sannheten som ikke kan gå opp for flertallet, så som i dette nærmest ufattelige dypet: https://www.unz.com/proberts/hitlers-war-crimes-vs-those-of-churchill-the-americans/

  Svar
  • Fra lenken din ( som burde leses av alle som er oppvokst med propagandaløgnene om 2 verdenskrig), T.L.

   ‘Jeg tror kanskje den mest sannsynlige forklaringen på den utbredte fortellingene/løgnene av det mangfoldet av stort sett fiktive tyske krigsforbrytelser på Nürnberg var å kamuflere og skjule de virkelige som faktisk ble begått av de allierte ..
   …. «De som kontrollerer fortiden kontrollerer fremtiden; som kontrollerer nåtiden kontrollerer fortiden. ” ‘

   Avslører vi ikke løgnene/løgnerne, blir vi voldtatt på nytt.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Drammen nei til EU:

Er EU et fredsprosjekt?

Forrige innlegg

Advarsel:

Ikke tro alt du leser!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.