POSTED IN Atomvåpen, Frankrike

Etterretningsveteraner i USA advarer på det sterkeste.

Franske styrker i Ukraina kan utløse atomkrig.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email


Frankrike kan lede det amerikanske folket mot en atomkonflikt som definitivt ikke er i det amerikanske folket eller menneskehetens interesse.

VIPS advarer president Joe Biden

Varslingsmemorandum til presidenten fra Veteran Intelligence Professionals for Sanity  (VIPS)

Emne: På randen av atomkrig.

Herr president:

Frankrike forbereder seg angivelig på å sende en styrke på rundt 2000 tropper (omtrent en forsterket brigade, bygget rundt en panserbataljon og to mekaniserte bataljoner med støttende logistiske ingeniør- og artilleritropper) til Ukraina en gang i ikke så fjern framtid.

Denne styrken er rent symbolsk da den ville ha null overlevelsesevne i en moderne høyintensitetskonflikt med den skala og målsetting som det som foregår i Ukraina i dag har. Styrken vil trolig ikke bli utplassert direkte i en kampsone, men vil enten tjene som en beredskapsstyrke som kan påkalles for å stoppe russisk fremrykning, eller utplasseres i baklandet for å frigjøre ukrainske soldater til kampinnsats. Den franske brigaden vil angivelig bli supplert med mindre enheter fra de baltiske statene.

Franske styrker har lenge operert i Afrika for å forsvare gamle franske koloniale interesser. Nå er de kastet ut og erstattet i stor grad av russiske leiesoldater (Wagner).

 

Dette ville bety å introdusere kamptropper fra et NATO-land til en krigsskueplass, og dermed gjøre dem til lovlige mål etter krigens lov. Slike enheter ville tilsynelatende mangle et offisielt NATO-mandat. Etter Russlands syn kan dette imidlertid være en distinksjon som ikke gjør nevneverdig forskjell.

Naivt nok ser Frankrike ut til å gamble på at medlemskapet i NATO ville hindre Russland i å angripe franske tropper. Snarere er det høyst sannsynlig at Russland vil angripe enhver fransk-baltisk kontingent i Ukraina og raskt ødelegge eller forringe dens kampevne. Etter russiske angrep på troppene fra NATO-landene synes den franske presidenten Macron å regne med at han kan påberope seg artikkel 5 i NATO-pakten og få alliansen til å gripe inn, NATO-mandat eller ikke.

En slik (art. 5-) intervensjon vil sannsynligvis ta form av fly som opererer fra NATO-land og muligens omfatte oppdrag mot taktiske mål inne i Russland, noe som bringer oss til randen av atomkrig.

Juridisk sett og ut fra sin doktrine vil Russlands svar være å sette i gang gjengjeldelsesangrep også mot mål i NATO-land. Hvis NATO så retter angrep på strategiske mål inne i Russland kommer tidspunktet hvor Russlands kjernefysiske doktrine overtar, og NATO-beslutningssentre vil bli rammet av atomvåpen. Vi tror ikke Russland vil sette i gang et atomangrep mot USA, men vi vil heller la det være opp til USA å avgjøre om de vil risikere ødeleggelse ved å forberede et atomangrep mot Russland.

Det russiske Zirkon-missilet med en hastighet på Mach 8 og en rekkevidde på 400 km.

Det skal nevnes at russiske strategiske styrker har forbedret seg; på noen områder som for eksempel hypersoniske missiler overgår de evnen til USA og NATO. Med andre ord kan den russiske fristelsen til å slå først være litt sterkere enn under tidligere kriser, og vi er noe mindre sikker på at Russland ville ønske å slå til som nummer to.

En annen urovekkende faktor er at russerne sannsynligvis vil tro at Macrons dårskap har stilltiende godkjenning fra enkelte sentrale amerikanske og andre vestlige tjenestemenn, som virker desperate etter å finne en måte å endre krigens forløp i Ukraina, desto mer når det nærmer seg valg.

Hva må gjøres?

Europa må skjønne at Frankrike leder landet ut på en vei hvor selv-ødeleggelse kan bli uunngåelig. Det amerikanske folket må forstå at Europa kan fører dem til randen av atomutslettelse ettersom russiske ledere kan mistenke at Macron jobber hånd i hanske med Washington.

USA må offentlig og utvetydig klargjøre sin posisjon, og hvis Frankrike og Baltikum insisterer på å sende tropper inn i Ukraina, må det også gjøres klart at en slik handling ikke har noe NATO-mandat, at artikkel 5 ikke vil bli utløst av noen russisk gjengjeldelse, og at USAs atomarsenal, inkludert de atomvåpnene som er en del av NATOs avskrekkingsstyrke, vil ikke bli brukt som et resultat av russiske militære aksjoner mot franske eller baltiske tropper.

Uten en slik klarhet ville Frankrike lede det amerikanske folket rett mot en atomkonflikt, som definitivt  ikke i det amerikanske folkets eller menneskeheten s interesse.

FOR STYRINGSGRUPPEN

VETERAN INTELLIGENCE PROFESSIONALS FOR SANITY

 • William Binney, tidligere teknisk direktør, World Geopolitical & Military Analysis, NSA; medgründer, SIGINT Automation Research Center (pensjonert).
 • Richard Black, tidligere Virginia State Senator; oberst, USA (pensj.); Tidligere sjef, strafferettsavdelingen, generaladvokat for dommer (tilknyttet VIPS).
 • Marshall Carter-Tripp, utenrikstjenestemann (pensj.) og tidligere direktør i utenriksdepartementets kontor for etterretning og forskning.
 • Bogdan Dzakovic tidligere lagleder for Federal Air Marshals and Red Team, FAA Security, (pensj.) (associate VIPS).
 • Graham E. Fuller, nestleder, National Intelligence Council (pensjonert).
 • Philip Giraldi, CIA, operasjonsoffiser (pensjonert).
 • Matthew Hoh, tidligere kaptein, USMC, Irak og utenrikstjenesteoffiser, Afghanistan (tilknyttede VIPS).
 • James George Jatras, tidligere amerikansk diplomat og tidligere utenrikspolitisk rådgiver for Senatets ledelse (Associate VIPS).
 • Larry C. Johnson, tidligere CIA- og utenriksdepartements antiterroroffiser.
 • John Kiriakou, tidligere CIA Counterterrorism Officer og tidligere senioretterforsker, Senatets utenrikskomité.
 • Karen Kwiatkowski, tidligere oberstløytnant, US Air Force (pensjonert), ved forsvarsministerens kontor og ser på produksjonen av løgner om Irak, 2001-2003.
 • Douglas Macgregor, oberst, USA (pensjonert) (tilknyttet VIPS).
 • Ray McGovern, tidligere infanteri-/etterretningsoffiser i den amerikanske hæren og CIA-analytiker; CIAs presidentbriefer (pensjonert).
 • Elizabeth Murray, tidligere assisterende nasjonal etterretningsoffiser for det Nære Østen, National Intelligence Council og CIA politisk analytiker (pensjonert).
 • Todd E. Pierce, major, dommeradvokat for den amerikanske hæren (pensjonert).
 • Pedro Israel Orta, tidligere CIA og Intelligence Community (inspektørgeneral) offiser.
 • Scott Ritter, tidligere major, USMC; tidligere FNs våpeninspektør, Irak.
 • Coleen Rowley, spesialagent fra FBI og tidligere juridisk rådgiver for Minneapolis-divisjonen (pensjonert).
 • Lawrence Wilkerson, oberst USA, pensjonert), fremtredende gjesteprofessor, College of William and Mary (associate VIPS).
 • Sarah G. Wilton, CDR, USNR, (ret.); Defense Intelligence Agency (pensjonert).
 • Kirk Wiebe, tidligere senioranalytiker, SIGINT Automation Research Center, NSA.
 • Robert Wing, tidligere utenrikstjenestemann (tilknyttet VIPS).
 • Ann Wright, pensjonert US Army reserve-oberst og tidligere amerikansk diplomat som trakk seg i 2003 i opposisjon til Irak-krigen.

Link til Internett-sida: https://consortiumnews.com/2024/01/25/vips-memo-to-biden-avoiding-a-third-world-war/  

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Ingenting er som det ser ut til….

  Vi kan repetere litt;
  Høsten 2001, president Bush kunngjorde følgende, # enten er du med oss eller mot oss #
  2003, fransk motstand mot USA invasjon av Irak.
  2008, fransk motstand mot at Georgia og Ukraina blir med i Nato
  2019, Macron kaller Nato hjernedød.
  2022, Macron sier at Russland har legetime sikkerhetsproblemer.
  2022 – mars, Australia sier opp en enorm fransk/ australsk ubåtavtale.Bygging av nye atom ubåter som gikk til USA.
  Våren 2023, Macron besøker Kina’s leder og flørter med brics, der EU president hoppet på uten å være invitert!

  Var disse uttalelsene for å teste anglo/amerikansk respons for å se hvor villig de er for å sette inn styrker i Ukraina, altså sjekke om dette er en bløff.

  Det neste spørsmålet, hvilke av de store europeiske landene vil først bytte side i denne konflikten ?

  Svar
 • USA bør klart si i fra at USA ikke kommer til å sende egne soldater til Europa ved en direkte krig mellom Russland og NATO. Dette vil bli en krig mellom Russland og kun de europeiske NATO-landene. USA vil kun primært feks sende en viss mengde med våpen og ammunisjon til Europa ved en slik storkrig (men ikke så mye at det hele ender med en global atomkrig). Det vil kunne bli en proxy-krig mellom USA og Russland til siste europeer (i tillegg til siste ukrainer). Samtidig vil USA bli kvitt en brysom industriell konkurrent.

  I dagens situasjon er Tyskland helt avhengig av import av LNG-gass fra USA. USA har dermed makt over den tyske regjeringen og USA kan tvinge den tyske regjeringen.

  Svar
 • Å advare briter og amerikanere mot konserter, men ikke si noe til Russland og så kommer Crocus-masseskytingen, så ondsinnet, og Victoria Nuland smiler fra øre til øre.

  Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  31 mars 2024 3:02

  Russlands president Putin har nå satt en feit rød strek.

  Godt kommentert av Rick Wiles i sin nyhetsvideo:

  Putin Vows to Destroy U.S. – Built F-16 Fighter Jets Sent to Ukraine:
  trunews.com/video-article/putin-vows-to-destroy-u-s-built-f-16-fighter-jets-sent-to-ukraine

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Intervju med Udo Ulfcotte.

Kjøpt Journalistikk.

Forrige innlegg

Er det dette vi har i vente?

USA trenger en spektakulær hendelse for å sette landet i krigsmodus.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.