POSTED IN Latin-Amerika

Etter valgseieren:

Evo Morales tilbake i triumf

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Da Bolivia etter Morales valgseier i fjor høst ble gjenstand for et militærkupp, for et angivelig valgkupp, måtte den valgte presidenten Evo Morale flykte til utlandet. 

Valresultatet var ikke et resultat av valgjuks, men sannsynligvis reelt noe som ble bekreftet av uavhengige statistikk-eksperter. Dette var i motsetning til det den USA-dominerte organisasjonen av Amerikanske stater (OAS) hevdet. Etter valget nylig sitter disse med nesa i en klut, grundig avslørt som medløpere til «gringoene» i nord.

Det overraskende nå var kanskje ikke valgresultatet men at den ulovlige regjeringen gjennomførte valget. Det overraskende var også at de militære kreftene som bidro til å kaste landets lovlig valgte president ikke stoppet prosessen da de så hvilken vei det bar.

Bolivia har verdens største kjente litium-forekomst.

Dette kan bety at styrkeforholdet i Latin-Amerika er i ferd med å endres. Det kan ha sammenheng med at USA nå svekkes dag for dag, både som følge av landets interne konflikter men også fordi økonomien svekkes relativt, f.eks. i forhold til Kina som satser i Latin-Amerika.

Vel, dette er reine spekulasjoner fra meg. Men jeg må innrømme at valget og regjeringsskifte i Bolivia kom som en stor overraskelse. Det hadde jeg ikke ventet meg. Men gledelig var det.

Knut Lindtner

Evo Morales returnerer triumferende tilbake til Bolivia.

Fra Voltaire Network

Den tidligere bolivianske presidenten Evo Morales har returnert fra sitt eksil. Han flyktet fra landet sitt i oktober etter statskuppet klekket ut av en hjemmelaget Ustasja-gruppe knyttet til CIA og OAS ved å bestride hans gjenvalg.

Internasjonale medier hadde da helt feilaktig rapportert at han ble tvunget til å dra fra landet midt i en protestbølge.

Men kuppmakerne ble etter hvert nødt til å avholde valg. Og den 20. oktober 2020 ble valget vunnet av president Morales sitt parti i første runde.

Han kom triumferende tilbake, hilset av massive menneskemengder på flystripen på Chimoré flyplass, stedet der han ble tvunget til å reise fra nøyaktig ett år tidligere.

Det viser seg at De Forente Stater innrømmer om denne historien at ex-presidenten fikk komme tilbake på den betingelsen at han ikke fikk komme tilbake til makten.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Alex Azabache

https://www.voltairenet.org/article211724.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • En seier for Bolivia – en seier for demokratiet i landet – og en seier for Evo Morales.
  – Og enda et stort nederlag for CIA sitt ødeleggende nettverk av alt som ikke går USA sin vei.
  Mediene her i landet vil nok neppe omtale dette i det hele tatt, og om dem skulle finne på å nevne denne seieren, blir det i en knapp bisetning langt inne i enda en løgnartikkel, for ikke å tape ansikt.

  Gratulerer til Bolivia – og gratulerer til Evo Morales

  Og takk til Knut Lindtner og Derimot – som brakte nyheten

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Koronatiltakene:

De rikeste blir rikere og vi får millioner nye fattige.

Forrige innlegg

Smittediktaturet:

Ødelegger alt normalt menneskelig samkvem.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.