POSTED IN Endring av politikken

Etter Kiev dro Orban til Moskva.

En profetisk reise?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Mens den politiske krisen vokser i hele EU-området og i Nato reiser Ungarns statsminister Orban etter besøk i Kiev til Moskva. Reisen er et forvarsel om de endringer som vil måtte komme. EU-ledelsen og Nato vil falle og Europa står foran en gjenopplivning hvor Russland trekkes inn som en viktig europeisk partner.

Uten Russland ingen europeisk fred. Det er dette Orban har skjønt og han har handlet i tråd med denne innsikten. Dette vekker naturligvis raseri i de gamle maktstrukturene i EU og i Nato, men prosessen vi er inne i er uavvendelig. Krisen sees tydelig i dag i både UK, Frankrike og i Tyskland. I Norge merkes lite i mediene, men vi er også i utkanten av det som skjer. Naturligvis vil vi bli berørt, men så langt driver våre politikere med sine ting i den nasjonale politisk sandkassen og tror at verden er stabil og alt vi bli som før.

Knut Lindtner
Redaktør

Orbans overraskende besøk i Moskva har skapt sinne i Brüssel: 

Et viktig innspill fra den ungarske statsministeren, som er på freds-oppdrag.

Den ungarske statsministeren reiste helt uventet til Russland, få dager etter at han besøkte Ukraina på samme overraskende måten.

Den ungarske statsministeren Viktor Orban reise helt uventet til Russland på fredag. Han møtte president Vladimir Putin for å diskutere måter å løse Ukraina-konflikten på. Den overraskende turen har skapt raseri blant Orbans lederkolleger i EU. Reisen til Moskva kom bare få dager etter at han hadde foretatt en lignende uventet tur til Ukraina.

Det Ungarn som har det roterende EU-presidentskapet resten av dette året. Orban har annonsert at han ikke vil ta imot noe slags instruksjoner fra Brüssel når han vil arbeide for fred. Han sier at hans diskusjoner ikke kan betraktes som offisielle forhandlinger.

Fredsoppdrag.

Ingen fred hvis en ikke snakker sammen, men heller sitter hjemme i stolene sine.

Orban sa at hans tur hadde vært et første skritt for å få i gang en dialog.  En kritisk vestlig militær for hjelp til Ukraina sa at den ungarske statsministeren erkjente at han ikke hadde noe mandat fra EU for turen. Men Orban sier at det kan ikke bli fred når man sitter «i de komfortable lenestolene i Brüssel.» 

«Vi kan ikke bare sitte på baken og vente på at krigen mirakuløst skal ta slutt», skrev han på X (Twitter) før møtet med Putin.

Orban besøkte Kiev tidligere denne uken, der han prøvde å overtale Volodymyr Zelensky til å søke fred med Russland. Han argumenterte med at en våpenhvile kan være første skritt i riktig retning. Den ukrainske lederen tok ikke forslaget godt imot. Orban sa senere at Kiev bare insisterte på at kun en militær seier kan resultere «i en rettferdig fred».

«Korteste vei ut» av Ukraina-konflikten.

Den ungarske statsministeren sa at ville høre direkte fra Putin hvordan Russland ser på forskjellige fredsinitiativer. Han kaller det et viktig skritt, selv om den oppriktige diskusjonen bekreftet at det er stor sprik mellom sidene i konflikten. Putin og Orban diskuterte «raskeste vei ut» av konflikten.

Senere innrømmet han overfor journalister at Moskva og Kiev står «svært langt fra hverandre».

«Det står mye igjen før vi kan komme nærmere en løsning på krigen. Men  det viktigste skrittet er tatt – det er etablert kontakt. Og jeg vil fortsette å arbeide for dette i framtiden», slo Orban fast.

Moskvas visjon.

Putin har fortalt Orban at han har presentert sin visjon på hvordan konflikten kan løses. Det gjorde han i en tale i Utenriksdepartementet forrige måned. Men han sa han var forberedt på å diskutere nyanser. Forslaget Putin kom med var å innstille fiendtlighetene så snart Kiev har gitt avkall på ønsket om å slutte seg til NATO, og når de har trukket tilbake troppene sine fra de områder Moskva gjør krav på. Så kan det bli omfattende diskusjoner om en ny sikkerhets-oppbygging i Europa, antyder Putin.

Den ukrainske regjeringen har avslått hans tilbud. Den russiske presidenten har gjentatt at Moskva er klare til å løse fiendtlighetene med forhandlinger. Men den ukrainske ledelsen ser ikke ut til å være i stand til å forlate ideen om å fortsette krigen «til den bitre slutt», har Putin merket seg.

Moskva prøver å få i stand en varig, bærekraftig fred, heller enn en midlertidig våpenhvile som bare vil «fryse konflikten» slik den er i dag. Det advare Putin mot. Om det vil bli «en eller annen slags våpenhvile vil Kiev-regimet bruke pausen til å fylle ut tapene sine, og og å skaffe seg mer våpen. Russland går inn for en fullstendig slutt på konflikten», understreker Putin.

Raseri i Brüssel.

Turen til Moskva førte til sterke reaksjoner blant EU-lederne, til tross for at Orban tidligere på dagen insisterte på at han ikke representerte unionen. Europakommisjonens president, Ursula von der Leyen, har beskyldt den ungarske statsministeren for «fredsfølere» overfor Putin.

Følelseslivet til EU-lederne er uinteressant. Det er handlingene deres, den politiske praksis, som er viktig.(Bilde: KI-generert.)

«Bare enighet og besluttsomhet vil være veien til en omfattende, rettferdig og varig fred i Ukraina», påstår hun. Den tyske kansleren Olaf Scholz har sagt at Orbans besøk til Russland ikke har noe med EU å gjøre. Blokkens holdning til konflikten er uforandret.

Den polske statsministeren, Donald Tusk, som er en sterk støttespiller til Kiev, gikk sterkt ut mot Orban,  etter at ryktene som hans planlagte besøk begynte å sirkulere i media på torsdag. Tusk påstår at han ikke kunne tro at et slikt besøk kunne finne sted.

Den estiske statsministeren Kaja Kallas, som er planlagt å bli EUs neste utenriks- og sikkerhetssjef, har sluttet seg til det vestlige koret av reprimander mot Organ. Hun påstår at den ungarske statsministeren bare vil «så forvirring» med besøket. 

Ukraina-konfliktens mer omfattende virkning på Europa.

Den stadig konflikten mellom Russland og Ukraina påvirker hele den europeiske regionen, ifølge den ungarske statsministeren. Han sier at kontinentet bare kan få en rask og varig utvikling i fredstid. I en tidligere merknad har Orban uttrykt bekymring over at Vestens besluttsomhet om å eskalere Ukraina-konflikten kan føre til et direkte sammenstøt med Russland. Noe som kan få katastrofale konsekvenser for alle involverte.

Budapest har argumentert med at de økonomiske restriksjonene som skyldes konflikten har skadet EU-landene mer enn det har skadet Russland. Og det har i alle fall ikke fått Moskva til å kapitulere.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst
Forsidebilde: KI-generert

https://www.rt.com/news/600534-orban-visit-moscow-putin

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • White Hat intel:
  «EU-lederen og president Viktor Orban dro direkte til Putin for noen dager siden mot NATOs ønsker.
  >
  >Dette møtet var like viktig som at Viktor Orban er stor venn av Trump og uttalte nylig at han VIL> «MAKE EUROPE GREAT AGAIN»….
  >
  _UMIDDELBART ETTER DISSE MILITÆRE KOMMISSENE: BLEV GITT TIL EUROPA.. Viktor Orban dro til russland.
  >( Orban med militær veiledning ga Putin forsikring om at halvparten av europeiske land og store land har sine militære bakkanaler oppe og går >>> KLAR TIL Å KOBLE TIL RUSSISK MILITÆRE OG BAKKANALER;)

  _DETTE GIR FULL KONSTITUSJON TIL RUSSLAND AT OPERASJONER FOR USA + EU + RUSSISK MILITÆR ALLIANSE GÅR SOM _PLANLAGT.
  > GARANTERER at de FLESTE MILITÆRE I EU STØTTER FULLSTENDIG TRUMP+ CHEYENNE MOUNTAIN OPERASJONER OG GENEROVELSEN AV DEN EUROPEISKE UNION
  AV KONSERVATIVE MAKT////
  >>>>>> DET HØYVIKTIGE TREKKET AV ORBAN MØTE PUTIN FORSIKRER TILKOBLING AV TILBAKE-KANALER OG FORSIKRER AT INGEN REELL ATOMHENDELSE VIL SKJE (BARE atomkrig skremselen)
  ____
  Orban som skal til Putin er veldig MILITÆR KOMMUNIKASJON ( KOMM.:)
  Dette sender en melding til flere land over hele verden om at en kraftig pakt blir inngått og at ting går som PLANLAGT for å gjenforene Russland, Europa og USA under et nytt økonomisk partnerskap og handel.
  _Militære KOMMISSIONER indikerer at CIA Rockefellers/Rothschilds wef imf FIAT (penger,) COLLAPSE er nesten fullført og åpen militærmakt skifter mot CIA/NATO-operasjonene] Det er massiv PANIKK i EUs militære høyrangerte divisjoner og kommandoer når generaler og ledere snur seg på siden inne i TÅKEKRIGEN>>>> En massiv storm er over Europa som CIA, GLOBALIST-veksten kontrollerer og $€-penger smuldrer i sanntid i et SAMMENDRAGgeneralkommandører politikere elitemakter gjennom Europa mottar ikke deres økonomiske støtte (månedlige bestikkelser, tilbakeslag) og pengene deres går tapt i verden av det amerikanske aksjemarkedet og verdensmarkeder kontrollert av ROCKFELLERS dype mørke ops med DARPA, CIA> BLACKROCK fortropp State Street ops.

  ( Når kriminelle ikke får det penger. Bestikkelser. Tilbakeslag og deres hvitvaskingssystem begynner å gå i stykker…. Disse [ds] generalene. Kommandører. Politikere bankfolk korrupte eliteledere begynte å føle SMERTEN.*.PANIKKEN.. ..)

  BAK SKULENE>] «STORMEN» OG MILITÆRE HEMMELIGE OPERASJONER ER SNAKEN TIL MILITÆRE LEDERE I EUROPA.
  (de vet at noe kommer og skjer…….. Det gjør verden også)

  NCSWIC
  _
  Du har mer enn du vet
  Q
  _
  > Sky Event innkommende _ Project Blue Beam.

  Svar
 • «Uten Russland ingen europeisk fred. Det er dette Orban har skjønt og han har handlet i tråd med denne innsikten. Dette vekker naturligvis raseri i de gamle maktstrukturene i EU og i Nato»

  Det er pussig det der.
  1. Norsk media synes krigen i Ukraina er forferdelig. – Men synes det tydligvis er farlig/leit hvis den opphører.

  2. Norsk media syntes det var vondt/tragisk at så mange ‘flyktninger’ døde ( og eller ble voldtatt av medpassasjerer) i Middelhavet. Men synes det er farlig/leit hvis bomberen Jens Stoltenberg som ødela Libya/ porten til Middelhavet – og Afrikas best fungerende land, blir stilt ansvarlig.

  3. Norsk media synes ‘Brennoffer’ /Holocaust var forferdelig. Men synes det tydligvis er farlig/leit , og sletter innlegg som påpeker at narrativet ( – den gamle jødiske myten som ble hentet fram) ikke KAN ha skjedd. Og at det beviselig ikke var 6 mil. færre jøder etter 2. verdenskrig.

  Empati er en rar greie.
  Politikk er en annen.

  Svar
 • Steinar Åge Brenden,
  8 juli 2024 14:36

  Det er godt at ikke alle er like krigerske som Ursula von der Leyen og Jens Stoltenberg. Orbans reise er svært viktig og kan vise en vei og et alternativ til krig. Atomkrig er ingen ting å spøke med. Det er godt det finns slike politikere som Orban.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Svensk nei til utenlandskabel

Sverige tør
der norske ledere
kryper for EU

Forrige innlegg

Le Pen vil stanse våpenhjelpen til Ukraina.

Mange på venstresiden foretrekker likevel Macron.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.