POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Det er rart at partiet Rødt jubler for dette.

Etter folketall er Norge nå verdens fremste krigsnasjon.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Egen spalte om Rødt

Av Jan Hårstad

Nylig ble langstidsplanen til det norske Nato-forsvaret vedtatt. Det går ut på at i perioden 2025-36 skal forsvaret motta 1624 milliarder kroner i bevilgninger fra Staten.

Vårt forsvarsbudsjett er på 104 milliarder kroner i år og utover dette deles det ut store summer via Nansenprogrammet og andre fora til Ukraina hver måned. Jeg orker ikke lenger å etterforske alle disse krigspengene, men i forhold til vårt folketall finnes det ikke maken til krigsnasjon som Norge.

Går du inn på Forsvarets Forum hersker det krigsbegeistring. Og at Norge binder seg tettere til tysk og amerikansk militarisme frambringer stor glede.

Telemarksbataljonen på rundt 500 mann har stått under tysk kommando i Litauen i årevis. Nå redegjør det tyske forsvarsdepartementet at Tyskland skal ha en brigade på 5000 mann 20 kilometer fra grensa til Hviterussland, fullt kampklar i 2027.

Våpengigantene Krauss-Maffei Wegmann og Rheinmetall skal sammen sette opp en ammunisjons og våpenfabrikk i Litauen.

Ellers handler internasjonal presse ikke om stort annet enn at USA-Nato forbereder å sende Nato-styrker til Ukraina i titusentall og her snakkes om faren for atomkrig.

Det er ikke slik RØDT ser det. Rødt ledet av Bjørnar Moxnes stemte også for den nevnte langstidsplanen og på Rødts blog 4 juni utredes denne slik i applauderende ordelag: 

«ET STERKERE NASJONALT FORSVAR MED ØKT LOKAL FORANKRING.»

Denne uttalelsen er så virkelighetsfjern og syk at det er vanskelig å kommentere den. Det «norske forvaret» er jo underavdeling av USAs 12 autonome, selvstyrte baser og våre generaler gleder seg også over det voksende og tette samarbeidet med KruppThyssen, Rheinmetall og Krauss-MaffeiWegmann.

Er det tegn på selvstendighet å underkaste seg andre?

Dess mer USA og Tyskland overtar militærvesenet i Norge dess sterkere blir det «nasjonale forsvar» ifølge Rødt.

Dere kjenner de gamle norske ordtakene: Ulv i saueskinn og «Han er verste fienden som ven låst vera.»

Rødt seiler opp som den store fienden av det norske folkets interesser ved å posisjonere seg som «progressiv», som «venstre» mens det i virkeligheten jobber for Natokriger fra norsk jord.

Da det er ingen partier i Norge som når Rødt til knærne i dobbeltspill og hykleri, må vi på derimot sette opp en egen spalte som heter «RØDT WATCH» som nitidig følger dette sjarlataneriet. Også med tanke på unge Rødtere med mye naivisme og idealisme i seg.

Rødt følger nøyaktig i fotfarene til de berømte tyske sosialdemokratiske kontrarevolusjonære Ebert, Scheidemann og Noske som i 1914 ivret for krigsbevilgninger til et Tyskland som siktet seg inn på Weltmacht. Og da som nå; Ukraina bør helst bli en tysk koloni. Applaus fra det offisielle Norge.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Kommunisme har aldri funksjonert i praksis. Det ender alltid som et skalkeskjul for maktmennesker. Da Sovjet-diktaturet falt, sa man ironisk at «staten later som de betaler, så vi later som vi jobber.»

  Det beste styringssystemet menneskene har hatt var det norske sosialdemokratiet fra krigens slutt til Bratteli. Det tillot en viss kapitalisme, men tok også vare på de svakeste. Partiet Rødts mange bisarre og selvmotsigende utspill og mangel på substans gjør det til en vits.

  Svar
  • Det norske sosialdemokratiet var kun mulig fordi Sovjetunionen eksisterte og gjorde det tilstrekkelig attraktivt for de store kapitaleierne i «Vesten» å inngå et klassekompromiss med nettopp slike som Bratteli og Gerhardsen. Det samme gjaldt tilsvarende for hele «Vesten» i større eller mindre grad, inkludert Roosevelts «New Deal» på vegne av Wall Streets «reformvennlige» oligarker. Utgangspunktet for disse sosialdemokratene var da også kommunismen. De ble «reformister» fordi krefter på høyresiden som feks det norske Fedrelandlaget gjorde det klart nok at evnt forsøk på revolusjon ala det som skjedde i Russland ville bli slått ned. Fedrelandslaget var tett forbundet med Det Frivillige Skyttervesen som også spilte en viktig rolle for å gjøre Norge til en såkalt nøytral og «selvstendig» stat underkastet stormaktene fra 1905.

   Svar
 • «ET STERKERE NASJONALT FORSVAR MED ØKT LOKAL FORANKRING.»

  Og:

  » Dess mer USA og Tyskland overtar militærvesenet i Norge dess sterkere blir det «nasjonale forsvar» ifølge Rødt.»

  Disse to tingenehenger jo ikke sammen. – Eller motsier hverandre.

  Er det Rødt eller Hårstad som mener dette?

  Norge kunne jo ha et defensivt forsvar. Med antiluftskytt rundt hele vår kyst og langs alle grenser.
  OG uten langtrekkende F35 bombefly. ( Eller F16, – som ble brukt til å bombe Libya.)
  Dette ville antagelig også vært en rimeligere og mer sikker forsvars-løsning for Norge. Det er FORSVAR mot angrep som er viktig. Dette, i sammen med forsikringer til andre land om at vi ALDRI vil angripe, er antagelig den beste strategien. Hvorfor skulle andre nasjoner angripe Norge militært?
  Og uten overnasjonale militærbaser i landet.
  Norge har, gjennom Libyabombingen, vist at de ikke bør få lov til å holde militært utstyr som kan brukes til å angripe andre nasjoner. Og også gjennom Nobels Fredspris- ansvaret?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norge:

USAs lille internasjonale kamphund!

Forrige innlegg

Ola Tunander:

Hvordan tenker Russland militært?
De nordiske statene og Ukraina

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.