Norge deltok også i Afghanistan-krigen som en av USAs allierte under påskuddet om at USA 9/11 var angrepet av Afghanistan – et av verdens fattigste land. Begrunnelsene var like fantasifulle som de var urealistiske og ingen journalister våger å konfrontere våre politikere med hva de sa den gangen. «Vi skulle bidra til kvinnefrigjøring». Pinlig og uten kontakt med virkeligheten i landet.

Hva gjør USA egentlig i Afghanistan?
USAs rustningsindustri trenger krigen slik de trenger alle kriger – det er kriger de lever av. Men ingen andre trenger den, særlig ikke afghanerne.
Før eller siden må USA trekke seg ut meg halen mellom beina. Det blir nok et mislykket krigseventyr for verdens mest avanserte og best utrustete hær, ifølge Hollywood. Mens verden ser hvor lite effektive de i virkeligheten er.
Denne artikkelen ble offentliggjort for over et år siden og utviklingen seinere bekrefter til fulle hvor korrekt innholdet er. USA forhandler nå om tilbaketrekning fra landet. Krigen er tapt.
Knut Lindtner
Pentagon villeder USAs befolkning om krigen i Afghanistan
Påstander de kommer med angående situasjonen på bakken er overdrevne, eller ganske enkelt falske.
Etter 17 år i Afghanistan har Pentagon gjennomført flere forsøk på å selge denne krigen til USAs befolkning basert på ideen om at den ikke er en katastrofal fiasko. Vanskene med å få det til er stadig økende fordi krigen egentlig går veldig dårlig for dem.
Men det å lyve fungerer noen ganger, og Pentagon har gjort det til en standard operasjonsprosedyre i Afghanistan. Pentagons beregninger vedrørende krigen er ofte overdrevne. I mange tilfeller er de ganske enkelt fabrikkerte ut av intet.
Pentagon anslår at Taliban kontrollerer eller kjemper om 44% av landet. Analytikere hevder at det reelle tallet er rundt 61%. Det er mange områder som USA ikke anser som «omstridte.» Den afghanske regjeringen har kontroll på hovedstaden og lite ellers.

Nato-sjefen Jens Stoltenberg i Afghanistan. Ingen fredsengel akkurat.
USAs tall viser at Afghanistan regjering har 314 000 soldater mens Taliban har rundt 25 000. Afghanske myndigheter sier at Taliban egentlig har nærmere 77 000, mens beregningen av afghanske styrker overser at omtrent en tredjedel av dem er «spøkelses-soldater» som kun eksisterer på papiret.
I enkelte tilfeller har Pentagon-rapportene en tendens til å være temmelig unøyaktige, som med den korte tiden Taliban klarte å holde på byen Ghazni. Pentagon erklærte dette som et «mislykket» Taliban fremstøt den dagen det skjedde, og nedskalerte det som en liten hendelse. Kampene raste mesteparten av uka, mens Pentagon aldri ville vedgå hvilken stort slag det egentlig var.
Alle disse uttalelsene er en del av en bred strategi for å tegne et bilde av den afghanske krigen som noe mindre brutalt enn hva den egentlig er. Det er sjelden at de blir konfrontert med et slik bedrag. Hvis man ser historisk på det vil nok den siste rapporten ikke endre Pentagons strategi.
Oversatt av: J Bjoerkmo
https://news.antiwar.com/2018/09/09/pentagon-misleads-american-public-on-the-afghan-war/
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 681 ganger.
1 Comment
Om USAs invasjon i Afghanistan har vært mislykket, avhenger jo av hva som var hensikten med invasjonen. Hvis man aksepterer den offisielle begrunnlesen for invasjonen, så har invasjonen vært mislykket.
Eisenhower advarte en gang mot det militær-industrielle komplekset. Det estimeres at USAs skattebetalere har betalt 6,4 amerikanske trillioner dollar (1 amerikansk trillion = 1 norsk billion) for USAs såkalte «krig mot terror». Hvis hensikten med Afghanistan-invasjonen var å øke makten til det militær-industrielle komplekset, og å tappe amerikanske skattebetalere for penger, så har invasjonen vært særdeles vellykket.