POSTED IN Ytringsfrihet

Et stort nederlag for imperialismen.

Julian Assange er ute av fengsel.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er en svært viktig begivenhet som inneholder mye politisk sprengstoff. Det er vanskelig å vurdere omfanget av det som har skjedd, men det reiser ikke bare spørsmål ved hele USAs regjerings troverdighet og ved det britiske rettsvesen og alt de har foretatt seg – men det reiser spørsmål ved hele det vestlige fundamentet de har hevdet å bygge sin samfunnsstruktur på: Ytringsfrihet og en fri, kritisk og uavhengig presse (medier).

I denne saken har de vestlige mediene avslørt seg selv som det motsatte, som talerør for den rådende makten uten evne til å opptre kritisk og uavhengig. Norske medier har ikke skilt seg ut på noen fordelaktig måte. De er en del av en massiv meningsmaskin som tjener den rådende makta. De har avslørt seg som en del av makta.

Vi har her på Derimot.no dekket Assange-saken i snart ti år med et utall artikler og vi er stolt av oss sjøl for den innsatsen vi har gjort. Som et av få norske medier har vi stilt oss konsekvent bak Assange. Vi håper han som menneske nå får fred for forfølgelse og vil takke han for de avsløringer av USAs krigsforbrytelser han har bidratt til.

Knut Lindtner
Redaktør

Julian Assange er fri!

Av Pål Steigan

For første gang på mange år går Julian Assange som en fri mann.

Julian Assange er fri. Han forlot Belmarsh maksimalsikkerhetsfengsel om morgenen 24. juni, etter å ha tilbrakt 1901 dager der. Han ble innvilget kausjon av High Court i London og ble løslatt på Stansted flyplass i løpet av ettermiddagen, hvor han gikk om bord på et fly og forlot Storbritannia.

Dette skriver WikiLeaks på Twitter/X og det videreformidles av Stella Assange. WikiLeaks skriver videre:

Dette er resultatet av en global kampanje som spenner over grasrotarrangører, pressefrihetsforkjempere, lovgivere og ledere fra hele det politiske spekteret, helt til FN. Dette skapte rom for en lang periode med forhandlinger med det amerikanske justisdepartementet, noe som førte til en avtale som ennå ikke er formelt sluttført. Vi vil gi mer informasjon så snart som mulig.

Etter mer enn fem år i en celle på 2×3 meter, isolert 23 timer i døgnet, vil han snart gjenforenes med kona Stella Assange, og barna deres, som kun har kjent faren sin bak lås og slå.

WikiLeaks publiserte banebrytende historier om regjeringskorrupsjon og menneskerettighetsbrudd, og holdt de mektige ansvarlige for sine handlinger. Som sjefredaktør betalte Julian hardt for disse prinsippene, og for folkets rett til å vite.

Når han kommer tilbake til Australia, takker vi alle som sto ved oss, kjempet for oss og forble fullstendig engasjert i kampen for hans frihet.

Julians frihet er vår frihet.

«I løpet av årene med Julians fengsling og forfølgelse har det blitt dannet en utrolig bevegelse. Folk fra alle samfunnslag fra hele verden som støtter ikke bare Julian… men det Julian står for: sannhet og rettferdighet». –

En av de fremste og modigste journalistene i verden er fri. Det er så stort at det er vanskelig å sette ord på det.

Vi i steigan.no har støttet Julian Assange fra første dag. Vi har omtalt ham i over 390 artikler og han er tema i ca. 160 artikler. Vi kan trygt si at ingen andre mediekanaler har dekket saka til Julian Assange så systematisk, så konsekvent og så grundig. Det sier vi med noe malurt i begeret, fordi det burde ha vært medier med større økonomiske ressurser enn oss, «redaktørstyrte medier» som angivelig følger «journalistiske prinsipper» som burde ha vært i første rekke. Mange av dem har dessverre forrådt Julian, og dermed pressefriheten og sine lesere og seere.

Innlegget er hentet fra steigan.no

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Trygve Horgen
  25 juni 2024 10:32

  Advarselen fra fra USA inperialisten om at den som avslører deres sanne ansikkt, skal råtne i fengsel som straff, er nå delvis brutt.

  Svar
 • «I denne saken har de vestlige mediene avslørt seg selv som det motsatte, som talerør for den rådende makten uten evne til å opptre kritisk og uavhengig. Norske medier har ikke skilt seg ut på noen fordelaktig måte. De er en del av en massiv meningsmaskin som tjener den rådende makta. De har avslørt seg som en del av makta.»

  Eller som feige etterplaprere av makta.
  Det er forhåpentligvis mange som kommer til å skamme seg nå.
  ( Skjønt, evnen til å rødme og ta sjølkritikk er nok ikke en så veldig framtredende evne hos disse….)

  Får vi lese flere av de avslørende lovbrytelsene som Assange lekket litt av , nå?
  – Eller er avsløringer av forbrytelsene fortsatt farligere enn å begå forbrytelser i vår ‘kultur’.

  Svar
 • Northern Light.
  25 juni 2024 17:16

  Løslatelsen av Julian Assange var omtalt på både NRK og TV2 Nyheter på morgenen i dag. Nyhetsankerne sa at Assange ble løslatt etter et forlik med USA, siden han erklærte seg skyldig på ett tiltalepunkt med strafferamme på fem år, men siden han har sittet i fengsel i fem år, ble han løslatt.

  Nyhetsankerne, alle journalister, sa at Assange ble fengslet og tiltalt, og begjært utlevert til USA på grunn at han hadde publisert dokumenter med militære hemmeligheter. Journalister skal drive journalistikk og det er det ikke når de får seerne til å tro at «de militære hemmelighetene», var for eksempel å oppgi posisjoner til rakettbatterier og ubåter, det gjorde Assange ikke.

  De Assange avslørte var militære forbrytelser som myrderier av sivile. Det er klart at USA, Storbritannia og Australia vil holde det hemmelig, og kalle det «militære hemmeligheter». Men myrderier av sivile er ikke forsvar, og skal ikke holdes hemmelig. Befolkningene i landene skal vite om det, at det de tror er forsvaret til landene deres, myrder sivile. Assange, som en ekte journalist bedrev journalistikk, og det tillater ikke den globale storkapitalen.

  Krigsmaskinen til USA/NATO brukes til å erobre landresssurser og markeder, opprettholde USAs «regelbaserte orden», dvs USAs hegemoni og dollaren, og for herskerklassens nye verdensordning. De finansielle eierne av USAs privateide rustningsindustri er også til over 90 prosent finansielle eiere av vestlig hovedstrømpresse og media (MSM), som diktert av sine eiere falt Assange i ryggen.

  Storkapitalen statuerte et eksempel med Assange. Journalistikk tillates ikke av herskerklassen, befolkningene skal tro på de offisielle fortellingene, og det er MSM- herskerklassens propagandamaskin – som skal hjernevaske og indoktrinere dem med det, opposisjon av Assanges kaliber må forties.

  Men bevegelsen av folket i mange land som har kjempet for Assanges løslatelse, har bevist med sitt antall og deltagelse fra alle samfunnsklasser, at flere og flere forstår at MSM er en propagandamaskin for herskerklassen, og ikke for vanlige folks interesser, som Assange representerer. Det gir håp om at flere og flere gjennomskuer de offisielle fortellingene fra MSM, og at alternativpressen som hele tiden kjempet for Assange, får flere lesere etter han nå er fri.

  Svar
 • Øyvind Aarsnes
  25 juni 2024 21:04

  En ting som i alle fall er 100 % sikkert er at Helvete kommer til å bli overfylt med journalister og politikere og ikke minste løgnere og pengeglade mordere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingen spør:

Hvorfor har USA vært i sammenhengende krig de siste 18 årene?

Forrige innlegg

Nå er det slutt for vesten.

Etter 500 år med global dominans.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.